ASC'62 F2 - Vilsteren F1M, de kampioenswedstrijd

Geplaatst 6 dec. 2011 09:24 door V.V. Vilsteren   [ 6 dec. 2011 09:27 bijgewerkt ]
Na veel reclame te hebben gemaakt voor DE wedstrijd van dit seizoen, stonden ASC’62 F2 en Vilsteren F1M op 26 november 2011 tegen over elkaar. Het zou een spannende wedstrijd worden. Daar waren we ons zeer van bewust. Om 10 uur begon de strijd. Vlak voor de wedstrijd kregen we versterking van Danique. Bedankt daarvoor F2! We speelden goed en we hadden Danique zeker nodig. Maar ook Dalfsen speelde goed. Het was akelig spannend. We kregen goede kansen, maar ASC’62 ook.  Waar zou het 1ste doelpunt vallen. Toen de scheids floot voor rust was het 0-0. We spraken de meiden nog wat moed in en de 2de helft kon weer beginnen.

Het 1ste doelpunt viel al behoorlijk snel. Helaas kwam hij bij Dalfsen op het scorebord. Dat was jammer. Gelukkig bleven we door knokken. We kregen ook zeker kansen. Nou, onze doorzettingsvermogen werd beloond. Demi schoot de 1-1 erin. We hadden ook nog kansen om op voorsprong te komen. Helaas, dit gebeurde niet. Het eindsignaal klonk. De leiders van ASC’62 feliciteerden ons meteen. Hun vonden dat wij ook kampioen waren. Nou, eigenlijk vind ik dat ook. 31 punten, gelijk met ASC. We hadden alles gewonnen net als ASC en de partij onderling was 1-1. Het doelsaldo van de Dalfsenaren was alleen beter. De meiden waren teleurgesteld en alle spanning kwam eruit. Maar we hebben het wel gevierd als kampioenen. We vinden dat jullie kampioen zijn hoor. Maar hoe zit dat nou eigenlijk?

Edwin was nieuwsgierig en belde de KNVB. De man aan de andere kant van de lijn vertelde, dat bij de F en E niet word gekeken naar het doelsaldo. Edwin belde blij de leiders op dat we wel kampioen zijn. Ondertussen had Wilbert de KNVB gemaild. Hij kreeg als antwoord terug, dat ze wel op doelsaldo letten of de vereniging moet andere afspraken hebben. Dit heeft Vilsteren niet. Dus volgens hen zijn we geen kampioen. Dus ja wat is het nu? Sharon snapte er in ieder geval niks meer van. Ze stuurde de KNVB een mail en legde de situatie uit. Deze man, die terug mailde vertelde het zelfde als wat ze Wilbert hebben verteld. Bij de categorie B wordt wel naar het doelsaldo gekeken. Maar ja wie valt er onder de categorie B? Vilsteren F1M dus wel, schijnbaar. Het is dus 2 tegen 1. Nou toppers. De KNVB en de vereniging vinden dan misschien niet dat jullie kampioen zijn, maar de leiders, trainers, supporters en ASC vinden dat jullie wel kampioen zijn. We hebben een top eerste helft van de competitie gehad. 31 punten gelijk met de kampioen (ASC)! Super goed dacht ik zo. Bij de voorjaars-competitie gaan we er weer voor.

We willen graag Danique bedanken voor haar inzet. Het hele F2 team, dat ze Danique voor deze wedstrijd wouden afstaan. Alle supporters die naar deze spannende wedstrijd hebben gekeken en ons hebben aangemoedigd en natuurlijk ASC’62 F2 voor hun sportiviteit. Netjes mannen! Waarderen we zeer!

Nu gaan we de zaal in. Graag zien we jullie dan weer en anders tot aan de voorjaars competitie. Daar gaan we weer KNALLEN!

Groeten, F1M

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd