Nieuwsberichten‎ > ‎

Bewaar uw oude voetbalschoenen ....

Geplaatst 26 jul. 2013 06:27 door V.V. Vilsteren   [ 26 jul. 2013 06:28 bijgewerkt ]
......en lever ze in augustus in bij Sport-inn!

De hele maand augustus verzorgt Sport-inn Zwolle voor de derde keer in samenwerking met Kits for the World (K4TW) een grote inzamelingsaktie. Er worden voetbaltenues, -schoenen en scheenbeschermers  (Kits) verzameld bij de Sport-inn voetbalwinkel in het centrum van Zwolle.

De ingezamelde (Kits) worden verzonden naar ontwikkelingslanden en krijgen daar een tweede leven. De kleding en schoenen worden gebruikt in de ontwikkelingslanden als stimulans.  Als de kinderen of jongeren een week lang onderwijs over bijvoorbeeld hygiëne of HIV volgen krijgen ze een kit.  In deze kit zit een set voetbalkleding en schoenen.
De kleding die K4tW inzamelt wordt niet zomaar ergens in een ontwikkelingsland gedumpt. “Ik wil dat de lokale samenleving er wat aan heeft”, zegt Colin Latham (voorzitter K4TW). “Daarom werken wij samen met talloze andere organisaties die humanitaire projecten organiseren.”

De klanten die in augustus de voetbalschoenen en of voetbalkleding inleveren worden beloond. Op welke manier wil Joost Bruins (Eigenaar Sport-inn Zwolle) nog niet zeggen. Maar Joost verzekert ons dat het zeker de moeite waard om de voetbalschoenen en kleding in te leveren.

De inzamelmaand is de hele maand augustus. Mocht men vragen hebben over deze actie kunnen ze contact opnemen met Sport-inn op telefoonnummer 038-4225070.


Sponsorcommissie V.V. Vilsteren