Een dagje voetbal door de ogen van Jan Koerhuis

Geplaatst 3 apr. 2013 09:45 door V.V. Vilsteren
1 april 2013 2e paasdag.

Dit wordt geen verhaal over technische en tactische hoogstandjes die er deze dag ongetwijfeld waren. Ik zag deze dag een hele boel andere mooie dingen.

Om 10 minuten over 10 was ik op een zonnig maar koud sportpark de Molenesch.
Even kijken naar het 4e elftal, die sub-kampioen wil worden in hun klasse. De wedstrijd was tegen sv Zwolle, altijd lastig, werd mij verteld.
Het werd een spannende wedstrijd, die door Vilsteren toch overtuigend met 6-3 gewonnen werd. De weinige supporters, die in het voorjaarszonnetje stonden, waren met 9 doelpunten ook duidelijk winnaar.
Wat ik zag, was een uiterst sportieve wedstrijd, spelers die met respect met elkaar omgingen, die echt van plan waren deze morgen hun favoriete spelletje te spelen.
Na afloop van de wedstrijd hoorde ik ook van de spelers van Zwolle, hoe attent het was dat er chocolade-eitjes en gekookte eieren op tafel stonden. Ik zag dat ze er gretig gebruik van gemaakt werd.
Daarna werden er voorbereidingen getroffen om de scheidsrechter en de tegenstander van het 1e elftal te ontvangen. Ook in de bestuurskamer zag ik de eieren op tafel staan.

Om 10 minuten over 2 was ik weer langs de lijn. Ik zag een heel aantrekkelijke wedstrijd van het 1e tegen SVV. Van kenners die langs het veld stonden, en dat waren er veel, begreep ik dat het een welverdiende overwinning voor Vilsteren werd.
Wat ik ook nu weer zag, was dat de spelers met respect voor de tegenstander en scheidsrechter, een pittig duel uitvochten. Na afloop van de wedstrijd sprak ik verschillende spelers van SVV, die met respect spraken over de overwinning van Vilsteren. Wat mooi het te horen, dat ze voor ze de thuisreis aanvaarden, Vilsteren succes wensten voor de overige wedstrijden en omgekeerd was het ook zo.

Ik schrijf dit omdat ik afgelopen weekend weer schrok van het mishandelen van een speler en dat supporters slaags raakten met elkaar. Wat kan het voetbalspelletje en alles er om heen toch mooi zijn als het altijd zo ging als deze dag in Vilsteren. Een droom?, niet als wij er met z’n allen iets aan doen.

Voor onze eigen vereniging zag ik deze dag nog veel meer mooie dingen. Hoeveel mensen zijn er op zo’n dag niet bezig om het zo goed mogelijk te laten verlopen. Allemaal vrijwilligers, die duidelijk aanwezig of geruisloos en onopvallend het werk doen. Alles met respect voor wat zij doen.
Als penningmeester is mijn taak altijd op de achtergrond, maar als ik zo’n dag beleef, weet ik dat ik het niet voor mijn eigen hobby (cijfertjes) doe, maar voor het plezier van heel veel voetballiefhebbers. En dat geldt ook voor mijn collega-bestuursleden.

Een succesvolle afronding van het voetbalseizoen.
Sportieve groeten, Jan Koerhuis.