Gijs Kutterik kampioen van Nederland!

Geplaatst 28 mei 2017 00:59 door V.V. Vilsteren   [ 28 mei 2017 00:59 bijgewerkt ]
V.V. Vilsteren heeft een topkeeper bij de jeugd.

Afgelopen vrijdagmiddag werd ik onderweg in de auto gebeld door een jeugdlid van onze vereniging, hij vertelde mij heel trots dat hij kampioen van Nederland was geworden.

Gijs Kutterik vertelde mij dat hij afgelopen vrijdag in Harderwijk op het sportpark van VVOG de felbegeerde Frans-Hoek-gouden-keepers-trofee heeft gewonnen en hij mag zich nu de beste keeper van Nederland noemen bij de jeugd onder de 11.

Gijs zit al een jaar of wat op de keepersschool in Zwolle, onder leiding van een paar top keepers, vandaar is hij geselecteerd om mee te doen aan de keepers finale in Harderwijk. Er werden in totaal 30 keepers geselecteerd uit Nederlands om mee te doen in een poule van 4. De kwart- en halve finales werden goed doorstaan en zo mocht hij voor het eerst in de finale staan.

In de finale moesten er 3 onderdelen worden afgewerkt o.a. de shoot en safe, duel en de 1 tegen 1.

Ook deze werden goed doorstaan en Gijs mocht zich laten huldigen als keeper van Nederland onder de 11 jaar, er werd een mooie gouden handschoen trofee uitgereikt en een certificaat.

Gijs, wij als V.V. Vilsteren zijn erg trots op jou en wij hopen dat je over een aantal jaren bij het 1e elftal onder de lat staat en daarna misschien wel een mooie profcarrière tegemoet gaat.

Verder wil ik je, als voorzitter en de hele vereniging dan ook heel veel succes toe wensen de komende jaren. Mocht er een profcarrière in zitten dan wil ik wel graag vooraf met jouw vader en spelers makelaar praten.

Gijs van harte proficiat.

Gerard Rietman