Nieuwsberichten‎ > ‎

Groeten uit Afghanistan

Geplaatst 1 apr. 2011 05:24 door V.V. Vilsteren

Hallo heren van het geweldige 3e,

Hier even een update vanuit Kabul Afghanistan. Ik ben nu al weer een maand hier dus schiet al aardig op. Het werk is goed te doen en ik krijg genoeg te zien van de stad. Ik moet hier hoge officieren door de stad rond rijden en zorgen dat ze veilig van punt a naar b worden gebracht. We rijden rond met twee gepantserde auto’s en genoeg munitie op de man om een kleine oorlog mee te voeren dus dat zit wel goed.


Ik heb al wazige dingen gezien hier zo in het verkeer. Er gelden hier geen verkeersregels, dus als ik dadelijk terug ben en je ziet een idioot de rotondes in Dalfsen de verkeerde kant opnemen kan ik dat wel eens zijn. :). Voor de rest de “standaard” dingen hier in Kabul: ofwel geit op de achterbank en de vrouw in de kofferbak is hier de normaalste zaak van de wereld, ik heb 8 man in een Toyota Corola zien zitten, en ook op het dak van een Toyota kan je gewoon een bankstel knopen en met 60 km p/uur door het verkeer heen scheuren. Ik koop, als ik weer in Nederland ben, ook een Toyota Corola dat is namelijk het enige merk auto dat hier rond rijdt en ze werken allemaal, niet stuk te krijgen die karren, er liggen hier kraters in de weg zo groot als een zwembad en die roestbakken knallen er allemaal overheen zonder af te breken.

Zelf hebben we al de spiegels van een bus eraf gereden omdat de bus DACHT dat hij voorrang had!!! De meeste Afghanen zijn ook behoorlijk levensmoe (gek he!!!), dit is af te leiden aan het feit dat ze oversteken zonder te kijken, dit gebeurt ons dagelijks een keer of 6 dus dan gaan we maar weer vol in de ankers om die Afghanen niet van zijn sokken af te rijden (als ze überhaupt al sokken hebben). Als je hier naar het toilet moet dan doe je dat gewoon op straat, ik bedoel: waarom moeilijk doen als het makkelijk kan!!. En de politie is je grootste vriend zolang je maar geld hebt.

Een vuilnishoop hebben ze hier niet, je gooit het gewoon aan de kant van de weg, wederom niet van dat benauwde. De eerste dag dat ik door de stad reed, waren er al een paar Afghanen die mij niet door een checkpoint wilden laten. Toen ik over de radio vertelde dat we gewoon door gingen rijden hadden wij ineens een wapen op ons gericht, ik kan je vertellen dat is een heel apart gevoel. Uiteindelijk een storm in een glas water, en konden we toch doorrijden.

Naast al dat gedoe in de stad ben ik ook op hele mooie plekken geweest, zo hebben de Afghaanse commando's hun basis buiten Kabul liggen, wij gaan daar om de 2 weken naar toe om te schieten, dit ligt midden tussen de bergen en dan heeft Afghanistan ook zijn mooie kanten.

Op de basis waar ik zelf zit, is alles prima voor elkaar, je kan hier goed eten en de legering is ook goed voor elkaar. We hebben hier een grote sportzaal waar deze jongen dan ook de nodige tijd door brengt om te werken aan mijn goddelijke lichaam. Ik ben inmiddels al 3 kilo lichter dus ik ren volgend seizoen weer als een licht veertje over het veld (ik beloof niets uiteraard).

Amerikanen zijn nog steeds het domste volk ter wereld (is niet veranderd sinds mijn eerste uitzending) en alle soldaten uit het Oostblok zijn net varkens. Dus de clichés zijn hier volop aanwezig. Ter ontspanning doen we hier ook aan voetbal, we hebben laatst een WK gespeeld maar helaas in de kwartfinales door de Hongaren helemaal zoek gespeeld. Lag uiteraard niet aan mij maar aan mijn mede spelers. :).

 
De tijd vliegt gelukkig voorbij, al moet ik zeggen dat ik Nederland wel mis. BIER is het meest voor de hand liggende zaak dat ik hier moet missen, maar dat ga ik ruimschoots inhalen beginnend halverwege juli. :). Ik ga een feestje (voor de spelers van Vilsteren 3) geven als ik terug ben, de exacte datum zal ik jullie heren doen toekomen.!!!

Ik kan via de site mooi bij houden wat jullie aan resultaten neerzetten. En ja sinds ik hier zit zijn de resultaten goed, mijn collega’s hier konden daar maar 1 conclusie uit trekken………… Ik zou zeggen houd die stijgende lijn vast, dan verziek ik het wel weer als ik terug ben. Voor de rest gaat alles zijn gangetje hier, als ik weer wat te melden heb zal ik weer een bericht die kant op doen.

Doe de groeten aan de rest van de voetbal en kalm an doen.
 
De groeten vanuit Kabul City

 
Kokkie.