Kits for the World (K4tW)

Geplaatst 15 jun. 2011 00:10 door V.V. Vilsteren

Tweede leven voor voetbalkleding en –schoenen!

Een tweede leven geven aan voetbalkleding, -schoenen en andere –accessoires, dat kan nu via Kits for the World (k4tW)!  Sinds oktober 2010 zamelt de stichting K4tW voetbalkleding en schoenen in. “Ik zag hoeveel kleding werd weggegooid en wilde daar iets mee doen”, zegt Colin Latham, oprichter van K4tW.

De stichting KiTs for the World wil daarmee kinderen in ontwikkelingslanden een stimulans aanreiken. Als de kinderen of jongeren een week lang onderwijs over bijvoorbeeld hygiëne of HIV volgen krijgen ze een kit. In deze kit zit een set voetbalkleding en schoenen. De kleding die K4tW inzamelt wordt niet zomaar ergens in een ontwikkelingsland gedumpt. “Ik wil dat de lokale samenleving er wat aan heeft”, zegt Colin Latham. “Daarom werken wij samen met talloze andere organisaties die humanitaire projecten organiseren.”

Komende zomer verzorgt Sport-inn Zwolle in samenwerking met K4tW een groot inzamelingsproject.
 “Als kinderen hun tenues of ‘kit’ niet meer passen of als er weer nieuwe kleding van de sponsor komt, wordt met de oude kleding vaak niets meer gedaan. Terwijl in veel ontwikkelingslanden kinderen nog nooit een normaal tenue hebben gehad.”  Tevens zijn er bij diverse clubs in de regio Zwolle al inleverpunten. Dat leverde al 265 kilo aan spullen op die naar Lesotho, in Afrika, zijn gebracht. Komende zomer moeten daar vele kilo’s bijkomen zodat ook naar andere landen sportkleding kan worden gebracht.

Tijdens de voetbalmaand bij Sport-inn Zwolle kunnen in de hele maand augustus voetbalschoenen en –kits worden ingeleverd in ruil voor directe korting van 20% bij aanschaf van nieuwe voetbalartikelen.  Colin Latham is erg blij met de samenwerking tussen K4tW en Sport-inn. De kracht van Sport-inn is het persoonlijke contact en service. Wij willen van K4tW een sterke stichting maken en een goede relatie is daar de sleutel voor. “De actie is precies in de periode dat veel mensen nieuwe voetbalspullen aanschaffen. En schoenen die bijvoorbeeld te klein zijn, zijn nog wel goed te gebruiken. Het zou mooi zijn als mensen oude voetbalspullen bewaren en tijdens deze actie komen inleveren. Het is voordelig voor jezelf, maar je helpt er ook een ander mee!”

KiTs for the World is opgericht in 2010, het doel van KiTs for the World is het leveren van voetbalkleding aan kinderen in landen waar ze niet de basis middelen tot hun beschikking hebben zoals wij hier. We kunnen hieraan voldoen door samen te werken met amateur en professionele voetbalclubs in heel Europa.

Sport-inn Zwolle -  Oude Vismarkt 4 – 8011 TB Zwolle – T 038 4225070 – zwolle@sport-inn.org

Voor nadere persinformatie kunt u contact opnemen met Myrte Scheffer (06-46037130)
Kijk voor meer informatie op www.kitsfortheworld.org en www.sport-inn.nl.