Nieuwe coachjassen Vilsteren 4

Geplaatst 17 mrt. 2012 23:39 door V.V. Vilsteren

Vilsteren 4 stevig in het midden.

Niet meer kampioen kunen worden maar ook niet kunnen degraderen. Stevig verankerd in de middenmoot van een Sallandse competitie. Dat is de plaats waar Vilsteren 4 dit seizoen genoegen mee moet nemen. Sommigen zeggen dat ze het wel best vinden maar de spelers en hun leiders zelf weten wel beter.

Nog elke week op de vroege zondagochtend wordt aan elke wedstrijd weer met groot optimisme begonnen. En het doel? Winnen!  En vaak wil dat lukken ook, maar soms ook net niet. Zo werden gemakkelijk Balkbrug en Dedemsvaart aan de kant gezet, maar dan opeens werd ook zomaar verloren van degradatiekandidaat USV en titelkandidaat Wijhe zoveel. Natuurlijk volgt u alle uitslagen en de standen zelf op de VVVilsteren punt nl, maar dat spreekt vanzelf.

Het voetbalpotenieel is er zeker. Kijk maar eens naar de spitsen die samen opgeteld al meer dan 150 jaar op deze aardbol rondlopen. Eén brok ervaring dus. Het schijnt dat  hun verhaal inspiratie zou zijn voor een spannend jongensboek dat ooit nog eens uit moet komen. Ongetwijfeld een bestseller! Als ze het maar niet te hoog in de bol krijgen op hun leeftijd.

De spitsen worden ondersteund door een sterk middenveld met intelligentie, routine, kracht en loopvermogen. Even gemakkelijk spelend met de punt naar voren als naar achteren, hoewel nog niet iedereen precies weet wat dat inhoudt. Over het algemeen scoren ze vaker dan de spitsen zelf maar dat komt vooral omdat ze die de bange verdedigers van de tegenstanders weten mee te trekken. Hoe dan ook, gescoord wordt er wel.

Ook de verdediging staat stevig en is betrouwbaar. In het centrum krachtig en op de links en rechts voorzien van veel routine. Een stevig blok dus. De keeper, hoewel dik 50 plus, is nog altijd even soepel en plukt ze nog net zo gemakkelijk uit de bovenhoek.

Dit alles vakkundig geleid door een krachtige manager en een kundige verzorgster.
Het mag opmerkelijk genoemd worden dat dit team met deze potentie niet nog meer punten haalt en meedoet om de titel. Analytici hebben zich erover gebogen en komen tot de conclusie dat het hier gaat om zeer sociale spelers die gewoon een ander ook wat gunnen. Zo sociaal zelfs dat ze elke week ook nog eens spelers uitlenen aan de andere elftallen van de VVV. Op deze manier zorgt het vierde er ook nog eens voor dat anderen kunnen leren van deze bijzondere voetbalhelden. En zo werkt dat!

Tijdens de wedstrijd van 4 maart jl kregen de coaches van Vilsteren 4 nieuwe coachjassen van Camping Laarbrug.