Nieuwsberichten‎ > ‎

Nieuwe talenten bij V.V. Vilsteren: de mini's

Geplaatst 10 sep. 2015 10:36 door V.V. Vilsteren   [ 10 sep. 2015 10:36 bijgewerkt ]
Het nieuwe voetbal seizoen is aangebroken en er wordt al vol op getraind door alle junioren en senioren teams.  Tussen al dit voetbalgeweld door is ook een 10- tal van veelbelovende supertalenten te ontdekken. Ze zijn nog niet heel groot in formaat, maar dit compenseren zij gemakkelijk door hun voeten te laten spreken. Het ene schot is nog mooier dan het andere, om nog maar niet te spreken over het vloeiende positiespel. JA! beste mensen hier spelen de aankomende supertalenten die namen als Messi, Ronaldo, en Neymar u gauw zullen doen vergeten. 

Elke woensdag om 18.30 uur melden de supertalenten zich op het trainingsveld. Na een uitgebreide warming-up (tikkertje), zijn de heren en dame klaar voor het echte werk. Er word vervolgens in een vloeiende beweging en met opperste concentratie door elkaar heen gedribbeld. Met deze oefening ontdekten de trainers al gauw de magistrale voetbalkunsten die deze jonge heren en dame bezitten. 

Vanwege het uiterst hoge concentratieniveau van de spelers, wordt dit beloond met nog een spelletje. Een ballon aan de enkel gebonden en deze bij de overige spelers proberen kapot te trappen. Hierin is duidelijk te zien hoe snel en wendbaar deze supertalenten zijn alsmede hun kunsten in de kleine ruimtes. 

Nu het echte werk! Afwerken op het doel! Als eerst gaan de spelers in een hoge snelheid al dribbelend om de pionnen naar het doel. Bij de laatste pion gaan alle remmen los  en wordt er een stel fraaie goals gemaakt waar het Nederlands elftal maar al te blij mee zouden zijn. Als u denkt dat er op de Europese voetbalvelden in het weekend mooie goals worden gemaakt, dan nodig ik u van harte uit om naar deze voetbal kunstenaars te komen kijken.
Vaak volgt dan even een drink en plas pauze………………………………………………………………………

Zo die is ook weer voorbij. Nu gaan we verder met uiterste precisie in het krokodillen spel. 2 spelers staan in de vijver en zijn de krokodil de overige voetbalhelden gaan dribbelend naar de vijver en proberen om de pion te dribbelen. En dat terwijl de krokodillen de bal proberen weg te schieten. Beste mensen dit is een genot voor het oog. Hierin zie je de toekomstige verdedigers en aanvallers van Oranje kan ik u vertellen.

Als hoogtepunt van de training volgt het partij spel. De trainers selecteren nauwkeurig de twee teams. En dan gaat het los. Barcelona, Real Madrid, Bayern Munchen, Liverpool en vooral Ajax zijn er helemaal niets bij. Het scherpe oog van de trainers volgen de spelers nauwlettend of zij het geleerde van de training ook in de praktijk brengen. Wederom een genot voor het oog!

Binnenkort gaan de heren en dame hun kunsten vertonen tegen de andere teams in een 4 tegen 4 competitie.  De trainers weten nu al dat zij hoge ogen gaan gooien en dat transfers op de loer liggen. Maar wees gerust, vanwege de uitstekende jeugdopleiding van VV Vilsteren zullen deze talenten pas op de juiste leeftijd een transfer willen, tot die tijd is er maar 1 club voor deze helden en dat is in het mooie VV Vilsteren.

Met vriendelijke groet, de trainers Casper Laumans en Dennis Kok.