Nieuwsberichten‎ > ‎

Nieuwjaarstoespraak

Geplaatst 11 jan. 2012 04:58 door V.V. Vilsteren

Namens het bestuur heet ik U allen van harte welkom op onze nieuwjaarsreceptie in kantine "Ons Mikpunt".

Ons bestuurslid Tom Vlierman is afwezig, dit in verband met een familie weekend. Bij deze wens ik ons erelid en mede oprichter van onze voetbalvereniging , Harrie Hendriks een spoedig herstel na zijn open hart operatie. Ik heb Harrie gisteravond nog aan de telefoon gehad en hij vertelde mij dat het goed met hem ging. Volgens mij heeft hij gelijk, hij praatte nog net zo monter en veel als voor de operatie. Hopelijk zien wij hem weer spoedig, hier bij de vereniging.


Kampioenschappen
Terugkijkend op het afgelopen jaar kunnen wij concluderen dat er binnen de vereniging nog wel het een en ander is gebeurd. Op sportief gebied denken wij dan uiteraard aan het kampioenschap van het 2e elftal.
Na 25 jaar wist ons 2e elftal op 15 mei jl. hier thuis tegen Marienheem 5 het kampioenschap binnen te halen. Dit werd zoals het hoort uitbundig gevierd. Ook bij de jeugd zijn zoals elk jaar wel, weer de nodige kampioenschappen gevierd.

Website en clubblad
Een ander hoogte punt van het afgelopen jaar is dat wij onze website gelanceerd hebben. Vorig jaar op de nieuwjaarsreceptie is de website online gegaan. Een mooie site welke in elkaar gezet is door Marthijn Langenkamp en zeer goed en frequent word onderhouden door Monique Kogelman. Misschien even leuk om te vertellen zijn de bezoekersaantallen: Totaal aantal bezoekers van 02-01-2011 tot/met 02-01-2012 zijn: 19350
Zoals ook al op de jaarvergadering is gezegd, blijkt uit de gegevens dat er veel door onze eigen leden gebruik van gemaakt wordt, wat uiteraard ook de bedoeling van de site is.

Wat gepaard ging met de website was zoals U weet het vervallen van ons clubblad "Molenesch toppers" aan het einde van het vorig seizoen. Na 25 jaar zijn wij gestopt met het clubblad en het toppertje. Wij hebben via een gezellige avond op passende manier afscheid genomen van alle vrijwilligers die aan ons clubblad gewerkt hebben.

Diverse activiteiten
Naast de vele activiteiten welke worden georganiseerd gedurende het hele jaar zoals Paaseieren zoeken, Kinderbingo, ijstaartenaktie en uiteraard onze eigen loterij, is er afgelopen jaar ook een keepersclinic georganiseerd. Deze keepersclinic werd verzorgd door keepersschool Twente was zeer geslaagd. Het heeft echter bij sommige personen tot fikse blauwe plekken geleid.
Ook in 2012 gaan we weer het één en ander organiseren, zo wordt er op 26 januari a.s. een scheidrechteravond georganiseerd. Een avond waar wij uiteraard al onze clubscheidsrechters verwachten van zowel de jeugd als de senioren. Maar waar ook overige leden van hartelijk welkom zijn. Ik denk dat er voor hen ook nog wel het een en ander te leren valt.

Nieuwe hoofdtrainer
Onze hoofdtrainer Martin Bosch stopt zoals U wellicht weet, aan het einde van dit seizoen. De samengestelde commissie voor het aanstellen voor de nieuwe hoofdtrainer is druk bezig om een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen. Er zijn al sollicitatiegesprekken geweest, maar tot op heden is er nog geen nieuwe hoofdtrainer aangesteld. De commissie is er nog druk mee bezig. Hopelijk kunnen wij U binnenkort hier meer over mededelen.
 

Kantine "Ons Mikpunt"
Hier in de kantine gaat er en is er al het een en ander veranderd. Zo zijn er afgelopen week al de nieuwe tapinstallatie geplaatst, een koelcel geplaatst en een nieuwe koeling onder de bar geplaatst. Al met al een flinke investering voor onze vereniging. Zeker gezien de financiele resultaten van het afgelopen seizoen. Toch zijn wij als bestuur er van overtuigd dat we dit moesten doen. Aangezien de apparatuur minstens 20 jaar oud was en aan vervanging toe was, is het ons inziens ook financieel aantrekkelijk.
Buiten de genoemde vernieuwing gaan we binnenkort ook het assortiment aanpassen in de kantine. Wij zijn hier als commissie Kantinebeheer druk mee bezig om dit op z’n goed mogelijke en nog belangrijke, efficiënt mogelijk manier aan te pakken. Hopelijk kan iedereen zich hier straks in vinden. Belangrijk om toch even te vermelden is dat alles gedaan wordt in het belang van de vereniging.

Klussendagen
Gisteren is de onderhoudscommissie met veel leden ook weer flink aan de slag geweest. Mooi is het te zien dat er toch weer z’n vijftien leden zich een dag vrij maken om de nodige klussen hier op ons sportpark uit  te voeren. Vele klussen zijn weer uitgevoerd, waaronder een nieuw plafond in kleedkamer 3, kleedkamer 4 was ook de bedoeling maar ondergetekende had te weinig besteld!
Ook zijn er lantaarnpalen langs het looppad naar het trainingsveld aangebracht. Er kan dus nu geen smoes meer verzonnen worden van: Ik kon niet trainen want ik kon de weg niet vinden. Deze is nu immers goed verlicht.
De verwachting is dan ook dat de trainingsopkomst veel beter wordt.
Ook zijn er nog extra stopcontacten in de keuken aangebracht, plafond bij de koelcel aangepast, perkje voor de kantine weer netjes gemaakt, laatste stuk plafondje van het dakoverstek aangebracht, geschilderd en nog vast wel meerdere dingen uitgevoerd die ik (ondanks mijn bril) niet gezien heb.
Alle helpende handjes, namens alle bestuursleden en de rest van de leden veel dank hier voor.

Activiteitencommissie
Vanmiddag organiseert de activiteiten commissie weer zo als altijd de bekende loterij, hierbij zijn vele leuke prijzen te winnen. Vorige week hebben zij al een druk bezochte kinderbingo georganiseerd welke bijzonder geslaagd was. Weer zo’n commissie welke belangrijk is voor de vereniging. Natuurlijk zijn alle commissies belangrijk voor de vereniging, maar ook alle vrijwilligers, en mensen die in welke manier dan ook die zich inzetten voor onze vereniging.
 

Daarom wil ik langs deze weg nogmaals iedereen bedanken die op welke wijze dan ook zich inzetten voor de vereniging. Zonder hen is het onmogelijk de vereniging draaiende te houden. Ik hoop dan ook dat zij de komende jaren zo door willen gaan.

Als laatste wijs ik iedereen nog op het Gerda Krieger zaalvoetbaltoernooi in de Trefkoele op zondag 15 januari en het snerttoernooi staat op zondag 22 januari.
En wens ik iedereen een heel gelukkig, gezond, sportief en vooral blessurevrij 2012.
 
Frank Veltmaat