Nieuwsberichten‎ > ‎

Nieuwjaarstoespraak

Geplaatst 7 jan. 2015 11:02 door V.V. Vilsteren   [ 7 jan. 2015 11:02 bijgewerkt ]
Namens het bestuur van de V.V. Vilsteren heet ik u allen welkom op onze nieuwjaarsreceptie.

In de afgelopen weken heeft de voetbal stil gelegen vanwege de feestdagen, voor voetballers en vrijwilligers over het algemeen een mooi moment om even gas terug te nemen, en tijd door te brengen met familie en vrienden. 

Bij V.V. Vilsteren is er afgelopen week toch nog het nodige werk verzet.  Zo zijn er de zaterdag na kerst met een aantal vrijwilligers weer diverse klussen geklaard. 

1. De kleedkamers hebben een grondige schoonmaak beurt gehad, 
2. er is een ventilatiesysteem geplaatst in kleedkamer 1, 
3. de doelen zijn weer waterpas en op de juiste hoogte gezet. Dit is gebeurt n.a.v. een bezoek van de K.N.V.B in          november.
4. Er is een waterleiding van de kleedkamer naar de kantine gebracht, zodat er 1 hoofdmeter kan vervallen.
Dit zijn allemaal zelfwerkzaamheden wat wij als vereniging steeds vaker zullen moeten doen, omdat de gemeente Ommen de geldkraan steeds verder dicht draait.
Ook aan energiebesparingen zullen we hard moeten werken om onze kosten lager te krijgen, wij als vereniging hebben dan ook al diverse maatregelingen getroffen. 

Vrijwilligers 
Iedere vereniging heeft vrijwilligers zo ook de voetbal, veel leden zetten zich in voor onze vereniging, maar toch zijn wij nog opzoek naar enkele mensen die op zondag in deze mooie kantine kunnen/willen werken, hetzij achter de bar of in de keuken, er staat een kleine vergoeding tegen over.  Lijkt het jou wat of weet je iemand neem contact op met Nancy Hendriks. 
Ik wil dan ook alle vrijwilligers bedanken voor het afgelopen jaar zonder jullie hulp kan een vereniging niet bestaan, 1 vrijwilliger wil ik noemen en dat is Hein Langenkamp. Hein is na 25 jaar trouwe dienst gestopt met het schoonmaken van de kleedkamers op maandagmorgen, waarin wij dan fris en schoon konden binnen stappen. Hein bedankt voor deze vele jaren. 
Inmiddels hebben wij voor Hein een goede vervanger gevonden in de persoon van Gerard Roessink. Gerard onderhoudt ook de tennisbanen en woont in Hessum.
Bijzonder trots zijn de jeugd leden van Vilsteren op hun nieuwe tenue .Mede dankzij hoofdsponsor Jumbo uit Dalfsen en subsponsors Niens multidiensten, Bouwbedrijf salbam,grondverzet Vilsteren en Hans van der kolk springpaarden zien onze jeugdspelers er zaterdags dan ook perfect uit.

Sportief gezien gaat het goed met onze vereniging.  Bij de jeugd zijn er een aantal leden bij gekomen, vooral meisjes.  Dit seizoen wordt er dan ook met 7 jeugdteams gespeeld.
Het afgelopen jaar zijn er in de zaal 2 teams kampioen geworden E1G en F1 waren de sterksten.

Het jeugdbestuur en hoofdtrainer Dik Runherd gaan meer samenwerken om de overstap van de jeugd naar de senioren in de toekomst gemakkelijker te maken. De hoofdtrainer kwam aan het begin van de competitie bij mij en zei Gerard, “ik krijg mijn selectie voor dit seizoen niet rond voor het 1een het 2e elftal er zijn te weinig spelers”. De eerste oefenwedstrijden werden dan ook dik verloren er moest wat gebeuren zo konden wij de competitie niet in.
Na enig beraad samen met de TC hebben wij dan ook besloten om na 30 jaar met 3 senioren elftallen te gaan starten, dit is natuurlijk jammer voor onze vereniging, en voor de toekomst zal dit nog erger worden als er niets gebeurd in ons dorp. 
De school kampt met dezelfde problemen en ook het leden aantal van de tennis gaat hard achteruit. 
Daarom is er op 21 januari a.s. een bijeenkomst, hier in de kantine, welke georganiseerd wordt door Duurzaam Vilsteren in samenwerking met Stimuland uit Vilsteren. Het thema van deze avond is dan ook “Hoe ziet Vilsteren er na 2014 uit”. Wat is er goed, wat kan er anders, wat moet er anders. 
Kom naar deze avond en spreek mee.Hopelijk komt er veel jeugd die graag in Vilsteren wil wonen voor en betaalbare prijs, binnenkort krijgt iedereen een uitnodiging voor deze avond in de bus. Ook voor de voetbal is deze avond heel belangrijk om verdere vergrijzing tegen te gaan.

Financieel zijn wij vorig jaar goed doorgekomen, mede dankzij enkele subsidies, welke wij aankomend seizoen niet zullen krijgen, daarom worden er dan ook diverse activiteiten georganiseerd, zoals paaseieren zoeken, jeugd bingo, ijstaarten actie, jaarlijkse clubdag en momenteel wordt er een dartcompetitie gehouden. 
>       Aanstaande zondag (11 januari) is weer ons jaarlijks zaalvoetbal toernooi voor jong en oud in de vernieuwde            Trefkoele in Dalfsen. 
>>    Op 18 jauari a.s. wordt er een snertwandeling georganiseerd start vanaf de kantine vertrek vanaf 9.00 uur tot            12.00 uur. Kosten €3,00. Iedereen is welkom.  De jeugdspelers hebben een lijst gekregen voor inschrijving               wie de meeste wandelaars meekrijgt wordt beloond. Je hoeft niet mee te lopen, alleen sponsoren mag                     natuurlijk ook 
>>    Verder wordt er die middag (18 januari) een Heineken familie quiz georganiseerd dat begint om 14.00 uur                o.l.v. quizmaster Jan Koerhuis.
Zo zie je dat er diverse activiteiten worden georganiseerd om de vereniging in leven te houden.

Contract hoofdtrainer
Tot slot kan ik u mededelen dat er gespreken zijn gevoerd met onze hoofdtrainer Dik Runherd over een langer verblijf op sportpark De Molenesch. De uitkomst is positief. Dik heeft te kennen gegeven komend seizoen bij Vilsteren te willen blijven. Als bestuur zijn we daar heel blij mee, want we zijn erg tevreden over de prestaties en werkwijze van onze hoofdtrainer. Dik is een trainer met veel ervaring waar wij als VV Vilsteren nog veel van kunnen leren. Ondanks de moeilijke start heeft Dik vertrouwen in het elftal, en wil dit graag verder uitbouwen ook volgend seizoen met een mooie jonge selectie. 

Voordat wij het contract gaan tekenen, wil ik namens het bestuur iedereen een zeer gezond en sportief 2015 toewensen. 

Gerard Rietman