Nieuwsberichten‎ > ‎

SPELREGELBEWIJS VOOR DE JEUGD

Geplaatst 23 aug. 2016 06:22 door V.V. Vilsteren   [ 4 sep. 2016 00:56 bijgewerkt ]
Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland heeft een positief effect. Eén van de allerbelangrijkste? Het kennen van de regels zorgt voor een sportiever spel. Bovendien vergroot het juist toepassen van de regels de kans dat je als team winnend het veld verlaat.

Met ingang van het seizoen 2014/’15 zijn spelers uit 1998 verplicht het spelregelbewijs te halen. Elk seizoen komt er een nieuw geboortejaar bij. Het maakt voetballers namelijk van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – de beslissingen van de scheidsrechter.

Bewijs halen via Voetbalmasterz

De KNVB heeft daarom Voetbalmasterz.nl in het leven geroepen. Een flitsende site die junioren op een speelse, maar vooral ook op een duidelijke manier voorbereidt op het kunnen behalen van het spelregelbewijs. Zo zijn er veel oefenmogelijkheden en is er uitleg over de regels en over spelsituaties. Beiden aan de hand van aansprekende voorbeelden, vaak uit het topvoetbal.

Spelers uit het geboortejaar 2000 moeten dit  seizoen hun spelregelbewijs halen. Spelers uit het geboortejaar 1999 hebben afgelopen seizoen de tijd gehad om het spelregelbewijs te halen en zijn in het seizoen 2015/’16 alleen speelgerechtigd als het bewijs is behaald, zo meldt de voetbalbond.
Kennis van de spelregels geeft hen meer inzicht in en begrip voor beslissingen van scheidsrechters. Door oefentoetsen aan te bieden op een gebruiksvriendelijke website en de inschrijving laagdrempelig te houden is het voor iedereen mogelijk om het spelregelbewijs te behalen. Spelers kunnen hun spelregelbewijs halen onder begeleiding van de voetbalverenIgingen waar de speler staat ingeschreven."


Het bestuur