Nieuwsberichten‎ > ‎

Tweede leven voor voetbalkleding

Geplaatst 2 aug. 2012 01:04 door V.V. Vilsteren   [ 2 aug. 2012 01:05 bijgewerkt ]


Tweede leven voor voetbalkleding

Een tweede leven geven aan voetbalkleding, -schoenen en andere -accessoires. De stichting KiTs for the World (K4tW) wil daarmee kinderen in ontwikkelingslanden een stimulans geven. Komende zomer verzorgt Sport Inn een groot inzamelingsproject. “We zijn ons bewust dat een setje voetbalkleding niet de oplossing is voor alle problemen”, zegt Colin Latham van KiTs for the World.

Sinds oktober 2010 zamelt de stichting K4tW voetbalkleding in. “Ik zag hoeveel kleding werd weggegooid en wilde daar iets mee doen”, zegt Latham. “Als kinderen hun tenues of ‘kit’ niet meer passen of als er weer nieuwe kleding van de sponsor komt, wordt met de oude kleding vaak niets meer gedaan.  Terwijl in veel ontwikkelingslanden kinderen nog nooit een normaal tenue hebben gehad.” 

De kleding die K4tW inzamelt wordt niet zomaar ergens in een ontwikkelingsland gedumpt. “Ik wil dat de lokale samenleving er wat aan heeft”, zegt Latham. “Daarom werken wij samen met talloze andere organisaties die humanitaire projecten organiseren. Als kinderen of jongeren een week lang onderwijs over bijvoorbeeld hygiene of HIV hebben volgen krijgen ze een kit. Op die manier willen wij de organisaties die daar het echte werk doen een mogelijkheid geven om kinderen en jongeren te stimuleren om mee te doen.” 

Bij diverse clubs in de regio Zwolle zijn al inleverpunten. Dat leverde al 265 kilo aan spullen op die naar Lesotho zijn gebracht. Komende zomer moeten daar vele kilo’s bijkomen zodat ook naar andere landen sportkleding kan worden gebracht. Tijdens de voetbalmaand bij Sport Inn kunnen  in de hele maand augustus voetbalschoenen en –kits worden ingeleverd in ruil voor een waardebon. 

“We zijn erg blij met deze samenwerking”, zegt Latham. “De actie is precies in de periode dat veel mensen nieuwe voetbalspullen aanschaffen. En schoenen die bijvoorbeeld te klein zijn, zijn nog wel goed te gebruiken. Het zou mooi zijn als mensen oude voetbalspullen bewaren en tijdens deze actie komen inleveren. Het is voordelig voor jezelf, maar je helpt er ook een ander mee!”

De samenwerking met Sport Inn is volgens Latham heel logisch. “Met deze actie zou ik ook naar andere grote sportketens kunnen gaan. Maar wij wilden graag samenwerken met mensen die een goede relatie hebben met hun klanten. De kracht van Sport Inn is het persoonlijke contact en service. Wij willen van K4tW een sterk merk maken en een goede relatie is daar de sleutel voor. Mensen moeten niet alleen hun spullen inleveren, maar we willen ze graag betrekken bij wat ze nou doen. Daarom komen wij na de actie ook met resultaten en foto’s van het uitdelen van de spullen.” 

Kijk voor meer informatie op www.kitsfortheworld.org.


Sponsorcommissie V.V. Vilsteren