Update COVID-19 bericht van Gemeente Ommen

Geplaatst 4 okt. 2020 04:49 door V.V. Vilsteren   [ 4 okt. 2020 04:53 bijgewerkt ]
Ommen, 29 september 2020

Onderwerp: update COVID-19: landelijke maatregelen sport per 29 september om 18.00 uur

Beste besturen van sportverenigingen, beste sportaanbieders,

Op 28 september heeft premier Mark Rutte tijdens de persconferentie nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd. Deze gaan in per dinsdag 29 september 2020 om 18.00 uur. Deze maatregelen gelden in elk geval voor een periode van drie weken tot 20 oktober a.s. De maatregelen hebben deels ook consequenties voor sport- en beweegaanbieders zoals sportverenigingen, zwembaden en fitnessclubs. Gelukkig geldt als basis uitgangspunt dat sport en bewegen juist nu bijdraagt aan de weerbaarheid van mensen van jong tot oud. Kunnen blijven sporten, ook in competitieverband is daarom “overeind gehouden”.

Voor sport gelden de volgende belangrijke maatregelen:
- Alle sportkantines gaan dicht
Het primaire doel is om sportbeoefening door te laten gaan maar ook te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen. Het doel van de maatregel is om groepsvorming na het sporten te voorkomen. Daarom sluit ook de horeca bij commerciële sportaanbieders. Dit geldt voor alle horeca die op of in een sportgelegenheid ligt.
- Er mag geen publiek bij het sporten (trainingen én wedstrijden) worden toegelaten
Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een kind/jongere, bijvoorbeeld voor kinderen/jongeren met een beperking, mogen wel worden toegelaten. Uiteraard geldt dat oUpok voor vrijwilligers met een ondersteunende taak en bijvoorbeeld scheidsrechters. ”Rij-ouders” van jeugd t/m 17 jaar van bezoekende teams maken onderdeel uit van het begeleidingsteam van de sporters en mogen dus worden toegelaten.
- Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen
en 40 personen buiten
Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.
- Alle andere bestaande richtlijnen en aanwijzingen blijven van kracht
Het protocol verantwoord sporten per 29 september 2020 18.00 uur treft u aan op de website van NOC*NSF, klik hier.

Aangepaste noodverordening; toezicht en handhaving
De noodverordening per 29 september 18.00 uur in de regio IJsselland treft u aan op de website van Veiligheidsregio IJsselland, klik hier.

Veel gestelde vragen
Voor actuele informatie en veel gestelde vragen en antwoorden over sport- en beweegactiviteiten in relatie tot de laatste COVID-19 maatregelen verwijzen wij u naar de site van NOC*NSF en de site van de Rijksoverheid.
Wij kunnen ons voorstellen dat u veel vragen heeft. U kunt terecht bij uw eigen sportkoepel. Deze worden via NOC*NSF en het ministerie van VWS zo goed mogelijk op de hoogte gehouden.

Heeft u nog aanvullende vragen?
Laat het ons dan weten via ommen4.0@ommen.nl. Wij proberen u dan zo snel mogelijk te antwoorden.

Met vriendelijke groet,
Burgemeester en wethouders van de gemeente Ommen

Ko Scheele
Wethouder sport