Verslag SV Zwolle 8 - Vilsteren 4

Geplaatst 18 nov. 2010 01:22 door V.V. Vilsteren   [ 11 jan. 2011 09:31 bijgewerkt ]

SV Zwolle 8 -Vilsteren 4: Fakend en stiftend toch ten onder. 17-10-2010.

Soms zit het mee en soms zit alles tegen. Vilsteren is voor het 8ste al jaren een geduchte tegenstander. Op de één of andere manier verlopen deze wedstrijden altijd erg stroef. Vilsteren is een taaie opponent waarbij arbitraire en psychische factoren altijd zorgen voor spanning en sensatie. Vandaag is het op het groene kunstgras al niet veel anders.

Eric neemt als altijd het voortouw in de teambespreking. Hierin wordt iedere speler onder luid applaus opgenoemd. Hierdoor stijgt de individuele motivatie en tezamen met het branievolle karakter moet het 8ste de zegenreeks van de afgelopen weken met goed gevolg kunnen voortzetten. Er staat nu iets op het spel, namelijk de eerste plaats.  Zwolle 8 maakt een fantastische eerste indruk door direct vol op de aanval te spelen. De Vilsterenspelers weten even niet waar ze het zoeken moeten. Davy en Bart zijn alle verdedigers te snel af en elke bal in de diepte brengt gevaar. Al snel blijkt de keeper van de tegenstander het 7e klasse reserve niveau niet waardig. Hij is namelijk veel te goed! Elke inzet van de voorhoede wordt kranig geweerd. Na zo’n kwartier spelen is Vilsteren aan de beurt met een aanval. Via een corner komt de bal in een scrimmage voor inhuurkeeper Sefa. Na veel ballen over en weer in de zestien meter toont Vilsteren meer inzet en rolt de bal in het net. Deze lullige tegentreffer wordt binnen de minuut opgevolgd door een treffer van Zwolse zijde. Na een snelle combinatie van Bart, Davy en Jeffrey wordt de keeper dan eindelijk verslonden en staat het weer gelijk.

De eerste helft vordert en de scherpte neemt wat af. Zwolle 8 staat bovenaan en het lijkt alsof dat Vilsteren wel even aan de kant geschoven wordt. Hiervoor zijn die heren niet helemaal naar het verre stadse Zwolle gekomen. Na een beroerde verdedigingsactie beland de bal voor de voeten van een Vilsterenspeler. Die twijfelt geen moment en tikt de bal door de benen van de keeper. Zwolle 8 staat op een achterstand en de wedstrijd krijgt een wat tam karakter. Totdat het noodlot toeslaat.

Met een gigantische gil stort middenvelder Frank Kamphuis ter aarde en houdt het eerst komende half uur ook niet op met gillen. Dit is ernst. Na een forse schouderduw komt hij raar ten val en verdraait hij zijn knie. Water en kalmerende woorden van Jack van Velzen mogen niet baten.

De ambulance is met joelende sirenes al snel ter plaatse. Arbiter Erman besluit de rust wat eerder te laten plaatsvinden, zodat Frank nog even verzorgd kan worden.

In de kleedkamer komt Zwolle 8 even tot bedaren. Gelukkig is Frank stil, want zijn geschreeuw gaat door merg en been. Eric grijpt dit moment aan om de Zwollespelers toe te spreken over de ontbrekende agressie in het spel. Ook gaan teveel ballen door het midden en worden de vleugels Lingpia en Michael Schutting niet genoeg gebuikt. Om de keeper te passeren geeft de coach als tip voor de aanvallers; faken en stiften. De keeper duikt immers op alles. Met een 3-4-3 opstelling en een één op één situatie achterin moet SV Zwolle 8 de drie punten thuis weten te houden. Nog 55 minuten vol aan de bak dus.

Inmiddels is Frank meegenomen naar het Medisch Centrum West voor controle en klinkt het fluitsignaal voor de tweede helft. Er wordt een versnelling hoger gespeeld en de druk op het veld en in de hoofden neemt toe. Met de bewegelijke Mark Sheep en de fysiek sterke Faassen op het middenveld wordt Zwolle gevaarlijk. Toch weet Vilsteren vaak te slagen om de opbouw te verstoren. Er wordt aan beide zijden veel balverlies geleden.

Mooi voetbal is anders, maar het gaat dan ook om het resultaat. Poging op poging mislukt om te scoren. Zelfs de wijze raad van de coach mag niet baten, want zelfs als Bart faket en stift, heeft de keeper alsnog een vinger achter de bal.

De tijd begint te dringen en de spanning begint te stijgen. De scheidsrechter heeft zijn handen vol aan de spelers en vice versa. Van partijdigheid kunnen we de scheids niet betichten. Wel zijn er heel wat kaarten getrokken en daar werd de wedstrijd niet leuker van. Ook hadden de kaarten geen remmend effect, want iedereen bleef volop meevechten in de strijd. Rämon en Harold pompen de bal van achteren naar voren en Roemer en Davy komen nog heel dicht bij een doelpunt. In de laatste fase zit alles tegen en er wordt dan ook niet meer gescoord. Na het fluitsignaal blijft alleen het besef over van een grote aderlating (in de vorm van het missen van Frank) en een hele bittere nasmaak (gauw wegspoelen met bier). SV Zwolle 8 staat weer met twee benen in de 7e klasse reserve.