Vilsteren 1 heeft moeilijke seizoensstart

Geplaatst 18 nov. 2010 01:19 door V.V. Vilsteren

Door Ruud Hendriks

De eerste wedstrijden van het seizoen eindigde voor Vilsteren teleurstellend in nederlagen pas in de vierde wedstrijd wisten de geelhemden eindelijk de overwinning te pakken thuis werd WWV met 4-0 aan de kant gezet.

Vilsteren verliest seizoensopener

In de eerste helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Nadat de sluitpost van Vasse al meerdere keren mis zat wist Fedor Hendriks hier in de 13e minuut gebruik van te maken. Doordat Fedor op het juiste moment op de goede plaats stond kon hij de 1-0 makkelijk binnen schieten. Na de openingstreffer kwam Vasse al in de 25ste minuut weer op gelijk hoogte. Uit de kluts belande de bal achter de Vilsterse doelman Nick Hendriks.

In de tweede helft had Vilsteren meer moeite met de tegenstander. Meerdere malen wisten de aanvallers van Vasse alleen voor het doel te komen maar Nick Hendriks kon met enkele goede reddingen de gelijk stand vast houden. Tot dat in de 88ste minuut een Vassenaar alleen op Nick af kan en de middenvelder schiet de bal krult in de kruising. Waardoor Nick Hendriks kansloos was.“De eerste helft hebben we goed gespeeld alleen de tweede helft was minder”concludeerde leider Ivo Hulsman. “We hadden niet hoeven verliezen van dit team en dan is het zuur dat je verliest”.

Vilsteren opnieuw onderuit

Ook de tweede wedstrijd van het seizoen uit tegen Langeveen ging verloren. Al binnen twintig minuten keken de geelhemden tegen een teleurstellende 2-0 achterstand aan. Maar net voor de rust wisten de gasten nog een tegen doelpunt te maken.

Vilsteren voerde de druk in de tweede helft behoorlijk op desondanks was het Langeveen dat tot scoren kwam. Uit een vrije trap werd de 3-1 binnen geschoten. Ondanks het tegendoelpunt toonde Vilsteren zich

veerkrachtig. De geelhemden bleven aanvallen en kwam vervolgens ook tot scoren. Toch was het Langeveen die de punten binnen sleepte wat vlak voor tijd werd het ook nog 4-2.

Vilsteren weet kansen niet te benutten

Uit tegen Balkbrug moest Vilsteren dan eindelijk de felbegeerde overwinning pakken. De geelhemden toonde zich meteen de betere partij en met name Fedor Hendriks wist veel kansen te creëren. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. In de dertiende minuut creëerde Balkbrug zijn enig kans van de wedstrijd. De thuisploeg bleek efficiënter te zijn dan de gasten want deze kans werd meteen benut. Waardoor Vilsteren tegen een achterstand aankeek. Vilsteren bleef de gehele wedstrijd doordrukken en kreeg kans naar kans desondanks bleven ze opnieuw met lege handen achter.”We hadden moeten winnen”was dan ook de conclusie van leider Ivo Hulsman. “Want op deze manier wordt je er moedeloos van”.

Vilsteren pakt langverwachte overwinning

In de thuiswedstrijd tegen WWV was het dan eindelijk zover voor de geelhemden de eerste drie punten werden binnen gehaald.  Zoals wel vaker was Vilsteren de betere partij en na dertien minuten wisten de geelhemden dit om te zetten in een voorsprong. Uit de kluts wist Chiel Mars de keeper te verschalken. Nog geen tien minuten later was het opnieuw raak ditmaal tikte Fedor Hendriks de bal langs de zwakke keepende sluitpost van de tegenstander. In de veertigste minuut is het alweer raak. Als Rick Kampman een vrije trap van net buiten de zestien binnenkrult.

Na de theepauze blijven de kansen komen toch duurt het de 65ste minuut voor er weer wat te juichen viel voor de Vilstenaren. Een goede aanval van de flank werd door Chiel Mars van de zijkant van de zestien meter keurig binnen geschoten. Ook in het laatste gedeelte van de wedstrijd blijft de thuisploeg de betere partij toch weten de geelhemden niet uit

te lopen tegen de zeer matige tegenstand die WWV te bieden had. Na afloop toonde Ivo Hulsman zich tevreden. “Het is mooi dat we nu die overwinning hebben en als er we goede resultaten blijven halen kunnen we de lijn weer inzetten” blikt de leider vooruit.