Pure wilskracht van Vilsteren 2!

Geplaatst 10 okt. 2011 10:07 door V.V. Vilsteren   [ 10 okt. 2011 10:13 bijgewerkt ]

Vilsteren 2 – Lemelerveld 6
9 oktober 2011

Zondag morgen, kwart voor 10! De spelers van het uiterst getalenteerde 2de van Vilsteren, met een paar zeldzaam spelende spelers uit het 3de, verzamelen zich 1 voor 1 in de kleedkamer. Tijdens het omkleden worden de laatste roddels van de zaterdagavond besproken en vertrekken ze naar het warm-up veld, gelukkig mochten we op het veld direct achter het hoofdveld. Scheelt weer tijd. Na een fanatieke warming up, inclusief de pionnen methode van oud-trainer Henri Landman uiteraard, marcheerden we richting de kleedkamers. We konden nog net een blik werpen op de uiterste effectieve warming up van Lemelerveld 6. In de kleedkamer werden de laatste tactieken besproken, en niet te vergeten, met een stukje tape hier en daar was iedereen er klaar voor. Onze leider met ervaring, Marco Niens, had weer een mooie opstelling voor ons bedacht waarin iedereen tot zijn recht kwam.

Zondag morgen,10.30 uur: De fluitende scheids, Gerard Rietman, blies op zijn rvs fluitje en de wedstrijd was begonnen. Meteen vanaf het begin had Lemelerveld de overmacht in het veld, door goed tik – tak werk wisten ze de snelle spitsen in de voorhoede de bereiken. Zo ook ongeveer in de 5de minuut, Lemelerveld brak uit en schoof de bal langs de doelman van Vilsteren. Maar beste lezers, ik zie u al denken, dat is de 0-1 , MAAR wij, Vilsteren 2, hebben Johnny Hendriks! Hij is zo snel als een slak op een teerton, de ster in het maken van gerichte tackles op de bal (zie foto),
een echte rots in de branding! Johnny Hendriks kon nog net door een inspanning van heb ik jou daar, de bal voor de doellijn weg werken, en de 0-1 voorkomen. Kleine details: Hij heeft na het weg werken van deze bal, ongeveer een minuut lang geprobeerd om uit het doelnet te komen! Even later stond die weer goed op te letten bij een corner, en haalde de bal alweer van de doellijn. Ik weet zeker dat die na deze wedstrijd de witte kalk onder zijn schoenen weg moest poetsen!

Halverwege de eerste helft was uiteindelijk Lemelerveld te sterk bij een corner, de 0-1 stond genoteerd in het notitieblokje van Marco Niens. En hoogstwaarschijnlijk ook in die van de leider van Lemelerveld. Vlak voor het eind van de eerste helft kwam de ware kracht van Vilsteren naar voren, door een welverdiende vrije trap net buiten de 16 en konden we op gelijke hoogte komen. Uiteraard met Arjan Bosch achter de bal, die van elke bal een straaljager maakt! Vol spanning werd de bal neergelegd en wachtte iedereen op het fluitje!! Na een geweldige bal strak over de grond, werd de bal gekeerd door de doelman van Lemelerveld, maar niet voldoende! C.M. (zijn naam wordt niet genoemd in verband met de transfermarkt, we willen hem namelijk niet kwijt), die zo scherp was als een mes, kon hem beheerst intikken! 1-1!!  Tijd voor een bakkie thee! Rust.

Uiteraard kun u niet lezen wat er allemaal in de kleedkamer is verteld, dit omdat wij ons ook aan het beroepsgeheim moeten houden.

Zondag morgen, 11.30: De tweede helft ging beginnen. Met kansen over en weer ging het in de begin van de tweede helft redelijk gelijk op. Maar Lemelerveld was weer uit een corner, te sterk voor de 11 van Vilsteren 2: 1-2! Dit was zo als wij het noemen, een baal momentje voor het hele team! Maar we wisten dat er een gelijk spel in kon zitten. We schakelden met zijn allen een tandje er bij, en gingen vol gas Lemelerveld onder druk zetten. Na een te korte uittrap van de doelman van Lemelerveld, belandde deze voor de voeten van één van de verdedigers van Lemelerveld. C.M. stond hier weer, gewoon puur geluk, op de goeie plaats opgesteld. Hij kon zijn lichaam net op tijd voor de bal laten vallen en deze net genoeg te blokken dat die met een mooi en subtiel boogje over de doelman van Lemelerveld heen ging:  2-2!

Na nog een slot offensief van Lemelerveld met een dozijn aan kansen, konden we toch de 2-2 vast houden! Voor deze ene punt hebben we met zijn allen keihard moeten vechten, hiervoor de complimenten aan het team! Ik weet zeker dat er sommigen vandaag aan het werk zijn met spierpijn.

Gegroet beste lezers!
Rik Legebeke

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd.

Noot van de websitebeheerder: In het gastenboek op de site van V.V. Lemelerveld staat regelmatig vermeld dat Lemelerveld 6 wereldkampioen gaat worden, de platte kar kon al wel besteld worden. Na het verlies van vorige week tegen Ulu Spor en het puntverlies tegen Vilsteren, kunnen deze kampioensaspiraties voor een tijdje de ijskast in.