Vilsteren 3 ontwaakt uit de winterslaap!

Geplaatst 22 feb. 2013 12:35 door V.V. Vilsteren

De vorst is zo goed als de grond uit, en dan komt er weer van alles te voorschijn.Ongedierte, wilde varkens, mooi weer voetballers en ook de glad geschoren womanizers. Alle spelers hebben hun wel verdiende rust goed besteed en zijn zonder al te veel inspanning de winter goed door gekomen. Want zeg nou zelf, bij veel wedstrijden op Sallands topniveau hoort ook een fatsoenlijke rust periode. Tijdens de feestdagen is er voornamelijk aan teambuilding gedaan, met als motto:

Vooruit met die geit, kilo’s in de strijd.

De eerste seizoenshelft is eigenlijk na behoren verlopen. Deze smaakmaker uit de prima divisie is nog altijd een niet te onderschatten team en ze draaien netjes bovenin de subtop mee. Een paar titelkandidaten zijn tegen deze heren ook flink op hun bakkes gegaan. De nieuwe aanwinsten voelen zich goed thuis in dit team en zijn nu al een vaste waarde.

Nagenoeg transfervrij (kratje bier) zijn Stef Herbrink (de Strateeg) en Jurjen Nijhoff (de Regisseur) aangesloten bij deze sterrenformatie. Deze 2 helden nemen met name de regie op het middenveld voor hun rekening. Zij stippelen de lijnen uit en brengen de prachtige speelstijl naar een nog hoger niveau. Voor Marco Veltmaat (de Generaal) werd flink in de buidel getast maar, deze topper is iedere consumptie munt waard. Als een echte leider regeert hij in de achterhoede en brengt hij veel rust in het spel. Hij zet zijn medeverdedigers op de juiste plek en mede hierdoor is de verdediging nog moeilijker te passeren.

Ook de langdurig geblesseerden beginnen steeds beter te revalideren. Bij Maik Kutterik (de man van dubbel glas) is het laatste stuk oud ijzer uit zijn benen verwijderd en hij huppelt al bijna weer in het rond. Jarco Kalter (de Warrior) begint nu echt stabiel te worden op zijn benen, je kunt ook zien dat zijn benen nu echt recht onder zijn lichaam staan. Marc Nijhoff (de Macho) is al weer volop aan het trainen en heeft ook al weer een aantal wedstrijden mee gespeeld. Zijn revalidatie proces heeft zijn vruchten afgeworpen, vooral zijn deelname aan de curling kampioenschappen waren van grote toegevoegde waarde. Er valt nu zowaar een vorm van elegantie te ontdekken bij deze geslepen aanvaller.

De 2e seizoen helft zullen de glad geschoren womanizers er weer volle bak tegen aan gaan. De mouwen worden weer opgestroopt en schitterende combinaties en ongekende technieken zullen getoond worden op de glorie velden van Salland. Het zal een genot blijven om naar deze titanen te kijken en ik voel me trots om verslag te mogen doen van dit sterren ensemble.

Hulde!

Johan Derksen