Vilsteren D1G kampioen

Geplaatst 10 dec. 2011 05:42 door V.V. Vilsteren
Voorafgaand aan deze wedstrijd waren de verwachting hoog gespannen! Niet als je naar de stand keek want wij staan bovenaan met 9 wedstrijden gespeeld en 27 punten en een heel goed doelsaldo van 104 voor en maar 5 doelpunten tegen. DES D3G was al uitgespeeld en had 10 wedstrijden gespeeld en 27 punten, dan kun je denken dat er geen vuiltje aan de lucht is maar een wedstrijd moet altijd nog gevoetbald worden. We konden zelf nog verliezen als het maar niet te ruim was.

De onderlinge wedstrijd tegen DES hadden wij thuis gewonnen met 2-1, maar de tegenstander van vanmiddag heeft vorige week maar net verloren thuis tegen Des met 1-0. Hulzense Boys stond dus 6 punten achter op ons, dus de verwachting was op voorhand dat dit nog wel eens een spannende wedstrijd zou worden. Dit was ook de verwachting van de leiders van Hulzense Boys want die zeiden tegen ons dat dit  de wedstrijden zijn waar je het voor doet in het seizoen, dat hebben ze geweten. Als we dit bovenstaande lezen lijkt het om in de woorden van Co Adriaanse de trainer van FC Twente te spreken wel op Ranglijst journalistiek!! Een wedstrijd begint altijd met 0-0, en je kunt heel lang naar de stand kijken maar een wedsrijd moet eerst gespeeld worden en dan gaat het om de juiste instelling van de spelers en de wedstrijdmentaliteit die ze op dat moment kunnen opbrengen. Dat dit wel goed zit kun je lezen in onderstaand verslag.

De laatste twee trainingen hebben we als trainers met name gesproken om te genieten van de kampioenswedstrijd, want er is door dit elftal fantastische getraind met een goede trainingsopkomst.
Kampioenswedstrijd Vilsteren D1G – Hulzense Boys D4G is  gespeeld met veel publiek langs de kant. De leiders benadrukte nog maar eens een keer dat ze erveel zin inhadden. Ik heb er hierboven  ook al iets over geschreven, maar hij begon er weer over dat de  andere wedstrijden niet veel aan waren, makkelijk gewonnen!! Maar dit veranderde snel nadat we elkaar een hand  gegeven hadden voor een prettige wedstrijd. In het begin was het een klein beetje afwachtend van beide kanten, maar toen na ongeveer  8 minuten het eerste doelpunt er in lag ging het snel. Leider van Hulsen werd onrustig en begon heel dwingend te coachen, ineens deugde van de speelwijze en de instelling van hun jongens niets meer.

Maar dan ons eigen D1 elftal, spelen na de 1-0 voorsprong met veel passie, bal word snel rondgespeeld. Veel druk bij de tegenstander gelegd  direct op hun helft en dit resulteerde erin dat wij vroegtijdig in balbezit kwamen dicht bij hun goal. Publiek heeft veel leuke aanvallen en acties gezien, kijk maar op de site bij de foto’s die Monique al heel snel op de site heeft gezet. Al deze aanvallen werden niet in doelpunten omgezet, maar met de rust stonden we al wel voor met 8-0. Na de rust kwamen we goed uit de kleedkamer en zijn met goed verzorgd voetbal uitgelopen naar een 15-0 overwinning.

De spelers en de technische begeleiding mochtende felicitaties in ontvangst nemen. Het jeugdbestuur heeft ervoor gezorgd dat iedere speler een mooi T shirt werd overhandigd met het behaalde kampioenschap. Ook de ouders zijn ons niet vergeten en kregen we een leuk cadeau. De sponsor Niens Multidiensten had ook een leuk presentje, allen dank hiervoor.

De platte wagen op en door het dorp, patat eten in de kantine en veel kampioens muziek maakte het feest compleet.

Voetballers van het D1 elftal van Vilsteren gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap en op naar de 3e klasse in de voorjaarscompetitie. Jullie zijn Toppers zoals altijd op vrijdag in het mailtje vernoemd staat.
John Nijhoff.