Vilsteren E2 kampioen zaalcompetitie! (update)

Geplaatst 12 feb. 2011 12:30 door V.V. Vilsteren   [ 14 feb. 2011 09:55 bijgewerkt ]

Zaterdag 29 januari was het zo ver. De laatste twee wedstrijden in de zaal moesten worden gevoetbald. Dit waren niet zo maar wedstrijden, nee, want we stonden bovenaan. Ja, dat was wel even wennen want in de najaarscompetitie hadden we geen wedstrijd gewonnen.

Als wij 29 januari beide wedstrijden wonnen dan waren we in ieder geval kampioen. Anders waren we afhankelijk of andere teams punten lieten liggen. Gelukkig was niemand ziek en kon ook Boris Bosch (hersteld van een gebroken vinger) spelen. Sommige jongens hadden niet zo goed geslapen, maar ze hadden er zin in en wilden maar één ding: winnen.  De vorige keren in de zaal hadden ze de eerste wedstrijd tijd nodig om te wennen, maar niet nu. Vanaf het begin was iedereen fanatiek en ook al speelde de tegenstander geruime tijd met één speler meer, dat maakte niet uit. Het talrijk meegereisde publiek zag het: de jongens gingen er voor en al snel werd het van 1-0, 3-0 tot uiteindelijk 8-0, een monsterscore.

Iedereen ging al bijna uit zijn dak, maar we waren er nog niet: er moest nog één wedstrijd gewonnen worden. Oh, wat duurde het lang, het wachten totdat de tweede wedstrijd begon. Gelukkig was het moment daar: de aftrap bij de tweede wedstrijd. Deze wedstrijd ging niet zo gemakkelijk. Nee, het was een taaie tegenstander die goed tegenstand bood. Gelukkig kwam de 1-0 op het scorebord en uiteindelijk werd het 3-0 en het kampioenschap was een feit. Het was feest. De polonaise werd ingezet en in de kantine in Vilsteren, na het smikkelen van een bord patat, nog eens overgedaan.

De (trotse) leiders van E2.