Nieuwsberichten‎ > ‎

Vilsteren zorgt voor daverende verrassing

Geplaatst 9 feb. 2014 23:41 door V.V. Vilsteren   [ 9 feb. 2014 23:46 bijgewerkt ]
Vilsteren heeft zondagmiddag met 2-1 gewonnen van Raalte. Een verrassende uitslag, omdat hekkensluiter Vilsteren tot vandaag nog maar één punt pakte in de Vijfde Klasse I. Tegenstander Raalte stond helemaal bovenaan en won vorige week nog met 10-0 van Go Ahead Deventer. Grote man zondagmiddag was Chiel Mars, hij maakte beide treffers. 

“Over de hele wedstrijd gezien was een gelijkspel terecht geweest”, gaf Vilsteren-trainer Dick Runherd na afloop eerlijk toe. “De eerste helft was Raalte heer en meester. Op basis van de inzet in de tweede helft was het punt wel verdiend.” De oefenmeester zag hoe Raalte na een half uur spelen op voorsprong kwam. Na een hoekschop werd de afvallende bal binnengeschoten door Jurry Tibben, die zo tekende voor de 0-1 ruststand. 

In de tweede helft deed Vilsteren er een schepje bovenop. In de 65e minuut resulteerde dit in de gelijkmaker van Chiel Mars. Na een voorzet van Wesley Kampman schoot hij de bal via de onderkant van de lat binnen. Lange tijd leek het erop dat Vilsteren zijn tweede punt van het seizoen ging pakken. De klok tikte verder en Raalte zette alles op alles op toch ‘gewoon’ de drie punten te pakken. In de 85e minuut wist Vilsteren hier optimaal van te profiteren, door uit een counter de 2-1 te maken. Chiel Mars omspeelde zijn tegenstander en schoot feilloos raak. 

Een mooie opsteker voor Vilsteren, dat tot dusver een moeizaam seizoen beleeft. De zege op Raalte was pas de eerste driepunter van het seizoen, maar moet de ploeg vertrouwen geven voor volgende week. Dan staat de wedstrijd tegen Go Ahead Deventer op het programma. Die ploeg staat voorlaatste in de Vijfde Klasse I. Mocht Vilsteren volgende week opnieuw winnen, dan wordt het verschil teruggebracht tot één punt. 

Bron: www.vechtdalcentraal.nl d.d. 9 februari 2014