Vilsteren in het nieuws


Ommer Nieuws 12-07-2017

Ommer Nieuws 07-06-2017:


Ommer Nieuws 31-05-2017:
Ommer Nieuws 24-05-2017:

Ommer Nieuws 17-05-2017:

Ommer Nieuws 10-05-2017:

Website V.V. Marienberg:04-05-2017

Ommer Nieuws 03-05-2017:

Ommer Nieuws 26-04-2017:

Ommer Nieuws 19-04-2017:


Website De Stentor 13-04-2017:

Ommer Nieuws 12-04-2017:

Ommer Nieuws 29-03-2017:


Ommer Nieuws 22-03-2017:


Ommer Nieuws 15-03-2017:


Ommer Nieuws 08-03-2017:


Ommer Nieuws 22-02-2017:


Ommer Nieuws 08-02-2017:


www.sallandvoetbal.nl d.d. 20-01-2017:


Ommer Nieuws d.d. 14-12-2016:


Ommer Nieuws d.d. 07-12-2016:


De Stentor d.d. 05-12-2016:


Ommer Nieuws d.d. 30-11-2016:


Ommer Nieuws d.d. 16-11-2016:


Ommer Nieuws d.d. 09-11-2016:


Ommer Nieuws d.d. 09-11-2016:


Maandag 10-11-2016 De Stentor:Maandag 05-09-2016 De StentorBron: www.vechtdalcentraal.nl

Bron: www.vechtdalcentraal.nl

Bron: www.vechtdalcentraal.nl

bron:www.vechtdalcentraal.nl

bron:www.vechtdalcentraal.nl


Bron: www.vechtdalcentraal.nl


Bron: www.sallandcentraal.nl


Bron: www.vechtdalcentraal.nlbron: vechtdalcentraal.nl


bron: vechtdalcentraal.nl


bron: vechtdalcentraal.nl


Bron: www.sallandcentraal.nl


Bron: www.vechtdalcentraal.nl


Bron: www.vechcentraal.nl


Bron: www.dalfsennet.nl


bron: Vechtdal Centraal


Bron: www.vechtdalcentraal.nlBron: www.vechtdalcentraal.nl 
 

Bron: www.vechtdalcentraal.nl d.d. 6 april 2015Bron: www.vechtdalcentraal.nl d.d. 4 april 2015


Bron: www.vechtdalcentraal.nl d.d. 29 maart 2015Bron: www.sallandvoetbal.nl


Bron: vechtdalcentraal.nl


Bron: vechtdalcentraal.nlBron: www.sallandvoetbal.nl

 
Bron: www.vechtdalcentraal.nl


Bron: Vechtdalcentraal.nl d.d. 14-12-2014


Bron: Vechtdalcentraal.nl d.d 07-12-2014


Bron: Vechtdalcentraal.nl d.d. 30-11-2014


Bron: Vechtdalcentraal.nl d.d. 23-11-2014


Bron: Vechtdalcentraal.nl d.d. 09-11-2014


Bron: Vechtdalcentraal.nl d.d. 02-11-2014

 
 
Bron: De Stentor d.d 27-10-2014
 
 
 
 
 
Bron: www.destentor.nl 24-10-2014
 
 
Bron: vechtdalcentraal.nl
 
 
Bron: vechtdalcentraal.nl
 
Bron: vvhoonhorst.nl
 
Bron: De Stentor
 
bron:www.vechtdalcentraal.nl
 
 
Bron: vechtdalcentraal.nl
 
 Bron: vechtdalcentraal.nl

 
 
 
 


 

 
Bron: www.sallandcentraal.nl 
 

bron: www.vechtdalcentraal.nl
 

www.destentor.nl
 

www.sportlustvroomshoop.nl
 

bron: www.sallandcentraal.nl

 
bron: www.destentor.nl

 
 
bron: www.sallandcentraal.nl
 

bron: www.fculuspor.nl

 

 
 


 
 
 
www.destentor.nl
 

 
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  
 
Bron: www.destentor.nl
 
 
 
Bron: www. deventervoetbal.nl
 
 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
 
 


Eerste overwinning Vilsteren in de 5e klasse I.
Bron: www. voetbaloost.nl d.d. 10 februari 2014
 
Afgelopen zondag, d.d. 09-02-2014 een primeur in Vilsteren. Het eerste elftal behaalde hun eerste (thuis) overwinning in de 5e klasse I.En dit ook nog tegen de huidige koploper sc Raalte. In de eerste speelhelft was sc Raalte de bovenliggende partij en kwam daardoor in de 30e speelminuut op voorsprong door Jurry Tibben (0-1). Dit was tevens de ruststand.

Na het rustsignaal een fanatieker en meer naar voren spelende thuisclub.Door een goed opgezette aanval over de linkerzijde was het Chiel Mars die in de 65e minuut de gelijkmaker (1-1) binnenschoot, na een mooie voorzet van de ijverige Wesley Kampman. Hierna een gelijkopgaande strijd, maar Vilsteren was vandaag de gelukkige, door in de 88e minuut een counter doeltreffend af te ronden (2-1).Wederom was Chiel Mars de doelpuntenmaker. Ver in blessuretijd floot scheidsrechter Pot uit Zwolle voor het eindsignaal. Hierdoor won de allerlaagst geplaatste Vilsteren van koploper sc Raalte met 2-1. Dit o.a. door een sterk collectief en een prima inzet !!!Vilsteren zorgt voor daverende verrassing   
Bron: www.vechtdalcentraal.nl d.d. 9 februari 2014
Vilsteren heeft zondagmiddag met 2-1 gewonnen van Raalte. Een verrassende uitslag, omdat hekkensluiter Vilsteren tot vandaag nog maar één punt pakte in de Vijfde Klasse I. Tegenstander Raalte stond helemaal bovenaan en won vorige week nog met 10-0 van Go Ahead Deventer. Grote man zondagmiddag was Chiel Mars, hij maakte beide treffers. 

“Over de hele wedstrijd gezien was een gelijkspel terecht geweest”, gaf Vilsteren-trainer Dick Runherd na afloop eerlijk toe. “De eerste helft was Raalte heer en meester. Op basis van de inzet in de tweede helft was het punt wel verdiend.” De oefenmeester zag hoe Raalte na een half uur spelen op voorsprong kwam. Na een hoekschop werd de afvallende bal binnengeschoten door Jurry Tibben, die zo tekende voor de 0-1 ruststand. 

In de tweede helft deed Vilsteren er een schepje bovenop. In de 65e minuut resulteerde dit in de gelijkmaker van Chiel Mars. Na een voorzet van Wesley Kampman schoot hij de bal via de onderkant van de lat binnen. Lange tijd leek het erop dat Vilsteren zijn tweede punt van het seizoen ging pakken. De klok tikte verder en Raalte zette alles op alles op toch ‘gewoon’ de drie punten te pakken. In de 85e minuut wist Vilsteren hier optimaal van te profiteren, door uit een counter de 2-1 te maken. Chiel Mars omspeelde zijn tegenstander en schoot feilloos raak. 

Een mooie opsteker voor Vilsteren, dat tot dusver een moeizaam seizoen beleeft. De zege op Raalte was pas de eerste driepunter van het seizoen, maar moet de ploeg vertrouwen geven voor volgende week. Dan staat de wedstrijd tegen Go Ahead Deventer op het programma. Die ploeg staat voorlaatste in de Vijfde Klasse I. Mocht Vilsteren volgende week opnieuw winnen, dan wordt het verschil teruggebracht tot één punt. Koploper Raalte verliest van hekkensluiter Vilsteren   
Bron: www.sallandcentraal.nl d.d. 9 februari 2014
Raalte is zondagmiddag tegen een verrassende nederlaag aangelopen. Op bezoeker bij hekkensluiter Vilsteren verloor de koploper van de Vijfde Klasse I met 2-1. Een zware teleurstelling, zeker na de overtuigende 10-0 overwinning van vorige week op Go Ahead Deventer. 

“We hebben vandaag gewoon schandalig slecht gespeeld”, was de heldere analyse van Marnix van Santen, aanvoerder van Raalte. Voor rust liet zijn ploeg de bal nog goed rondgaan. De openingstreffer van Jurry Tibben in de 30e minuut was dan ook verdiend. Na een hoekschop schoot hij de afvallende bal binnen, waarmee hij Raalte met een 0-1 voorsprong de rust in schoot. 

In de tweede helft deed Vilsteren er een schepje bovenop. In de 65e minuut resulteerde dit in de gelijkmaker van Chiel Mars. Na een voorzet van Wesley Kampman schoot hij de bal via de onderkant van de lat binnen. Lange tijd leek het erop dat Raalte twee punten ging laten liggen in Vilsteren. De klok tikte verder en de bezoekers zetten alles op alles op toch ‘gewoon’ de drie punten te pakken. 

In de 85e minuut wist Vilsteren optimaal te profiteren van de verkregen ruimtes, door uit een counter de 2-1 te maken. Chiel Mars omspeelde zijn tegenstander en schoot feilloos raak. Niet veel later klonk het eindsignaal en droop Raalte teleurgesteld af. “Op basis van de tweede helft is deze nederlaag gewoon dik verdiend”, besluit Van Santen. 

Raalte blijft koploper in de Vijfde Klasse I, concurrent Sportlust kwam namelijk niet in actie. Nummer drie Ulu Spor won wel, en voegt zich daardoor ook weer bij de titelkandidaten. Volgende week komt Raalte weer in actie, dan staat de thuiswedstrijd tegen Wesepe op het programma.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Runherd (Vilsteren) verliest met opgeheven hoofd (2-1)
Bron: www.sallandmagazine.nl d.d. 3 februari 2014

Vilsteren heeft na de winterstop een nieuwe trainer. Na het afscheid nemen van Marc Slettenhaar werd Dik Runherd aangesteld als de nieuwe man voor de Vilsterense groep. De oefenmeester beleefde vandaag zijn eerste competitiewedstrijd in 5I. Runherd en zijn ploeg verloor uit tegen Sportclub Deventer met 2-1, maar kijkt postief terug.
‘Er wordt goed getraind en de beleving is zeer zeker aanwezig. Vandaag kwamen we er in de eerste helft niet aan te pas. Nadat het 1-0 was geworden kreeg Casper Mars overigens nog wel een goede kans op de 1-1. Hij schoot echter op de paal’, vertelt Runherd.
‘Na rust hebben we compacter gespeeld en zijn we in balbezit beter gaan voetballen. Thomas Jutten scoorde al vrij snel in de tweede helft de gelijkmaker: 1-1. Daarna kregen wij de mogelijkheden om op voorsprong te komen. Enkele minuten voor tijd schiet Casper Mars net over, na een goede voorzet van Daan Hendriks. Vervolgens kregen we in de blessuretijd een terechte strafschop tegen, waardoor Sportclub Deventer wint’, eindigt Runherd.
Vilsteren lijkt een nieuwe weg te hebben ingeslagen. Met nog slechts één punt uit twaalf wedstrijden krijgt de hekkensluiter in 5I komende zondag koploper Raalte op bezoek.Benauwde winst Sportclub op lantaarndrager
Bron: www.deventervoetbal.nl d.d. 4 februari 2014

Gistermiddag kon Sportclub Deventer het kwaliteitsverschil niet omzetten in doelpunten tegen nummer laatst Vilsteren. Een benutte strafschop in de extra tijd bracht redding. De ploeg van trainer Roy Beumer haalde daarmee de terechte drie punten toch nog binnen.
Na enkele oefenpotjes in de winterstop waarin relatief goed werd gevoetbald, brak gisteren de hervatting van de competitie weer aan. Tegenstander was de nummer laatst, Vilsteren. Deze ploeg had een nieuwe trainer aangesteld en wil proberen in de tweede competitiehelft orde op zaken te stellen. Sportclub wilde de goede reeks graag verlengen en ging, ondanks wederom maar liefst negen afwezigen, voor de volle winst met verzorgd voetbal.
Ouderwets
Dit lukte de eerste helft erg goed. Het spel zag er behoorlijk uit, het balletje rolde bijna ouderwets over de heerlijke mat op sportpark De Zandweerd. Dit leidde dan ook al vrij snel tot enkele goede kansen voor onder meer spits Keimpe van der Meulen, maar ook Martin Kok, Dillen Kornet en Danny Nap. Echter hadden zij, net als vorige week tegen Orderbos, het vizier niet op scherp staan. In de 23e minuut ontving Kok een mooie crosspass en sneed hij verrassend naar zijn rechterbeen, waarmee hij de bal heerlijk over de zeer goede spelende keeper lepelde, 1-0.
 
Tot aan de rust bleef hetzelfde spelbeeld, goed voetbal met veel kansen. Er werd door de thuisclub geen enkele kans weggegeven, waardoor keeper Michel Voortman alleen voetballend zijn steentje hoefde bij te dragen. In de rust werd er geopperd zo door te spelen en dat de bal er vanzelf wel zou invallen. Trainer Beumer trok de conclusie: ‘Achteraf lijkt het erop dat dit de reden is voor een belabberde tweede helft.’
 
Matig
Vilsteren werkte na de pauze voor wat het waard was en de eerste de beste goed uitgespeelde aanval leverde direct een doelpunt op. In de 47e minuut kon een aanvaller de bal aannemen in ‘de zestien’ en in de korte hoek binnen schieten. Hierna was het voetbal matig en kon Sportclub niet zoveel afdwingen als in de eerste helft. De ingevallen Elvis Selimovic werd in ‘de zestien’ overduidelijk gehinderd, maar de leidsman twijfelde en wuifde het weg.
 
Nadat beide ploegen voortkabbelden naar het einde van de wedstrijd leverden fouten van beide achterhoedes nog wel wat kansen op, maar keeper Voortman en de keeper van Vilsteren leverden puik werk. Toen Martin Kok in de 93e minuut een pass onderschepte en in ‘de zestien’ werd neergehaald was de scheidsrechter wel resoluut. De strafschop werd onberispelijk binnengeschoten door Johnnie Kuipers: 2-1!
 
Trainer Roy Beumer concludeerde dat het een meer dan terechte overwinning was. ‘Maar we moeten wel snel onze scherpte voor de goal hervinden.’


Vilsteren verliest door penalty in Deventer
Bron: www.vechtdalcentraal.nl d.d. 2 februari 2014   

V.V. Vilsteren is zondagmiddag onderuit gegaan bij Sportclub Deventer. In de koekstad pakte de thuisploeg via een penalty de 2-1 zege, en daarmee ook de drie punten. Sportclub Deventer kwam via een fraai afstandsschot van Martin Kok in de 29ste op een 1-0 voorsprong. 
Vilsteren wist nog terug te komen in de wedstrijd door de stand weer gelijk te trekken. Uiteindelijk trok Sportclub Deventer aan het langste eind. Johnnie Kuipers benutte een strafschop en stelde zo de overwinning veilig voor de Deventenaren. 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


 
Vilsteren vindt per direct een trainer: Dick Runherd
Bron: www.sallandmagazine.nl d.d. 5 januari 2014

De voetbalvereniging Vilsteren wist vandaag zijn nieuwe hoofdtrainer te presenteren. Door het definitieve vertrek van Marc Slettenhaar op 24 december moest de technische commissie van de vijfdeklasser per direct op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. In deze zoektocht meldden zich aardig wat trainers. Twee kwamen er op bezoek, waarna uiteindelijk Dick Runherd werd gekozen om Vilsteren aan de punten en vooral het nodige spelplezier moet helpen.
 
Runherd is momenteel werkzaam bij zaterdag-vierdeklasser Zalk en was zelf als voetballer actief bij Balkbrug, PEC Zwolle en USV.
 
De 46-jarige oefenmeester gaat het komende halfjaar de zaterdagclub met Vilsteren combineren. Runherd heeft met Vilsteren de schone taak om de eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen. De ploeg won het afgelopen halfjaar nog geen officiële wedstrijd. Runhard, die eerder als trainer werkzaam was bij Oranje Zwart, OVC’21 en USV, stopt aan het einde van het seizoen bij Zalk en kan bij Vilsteren mogelijk langer blijven dan het komende halfjaar.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 
 
 
Slettenhaar definitief weg; Vilsteren zoekt een trainer!
Bron: www.sallandmagazine.nl
d.d. 24 december 2013
 
De stand in de 5e klasse I liegt niet. Vilsteren heeft elf duels gespeeld en slechts één punt. ‘Maar dat is absoluut niet de reden dat Marc Slettenhaar definitief bij ons weg is’, benadrukt Gerard Rietman als voorzitter van de Technische Commissie. Feit is wel dat club en zijn hoofdtrainer per direct definitief afscheid van elkaar hebben genomen. Vilsteren is met spoed op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer!
 
‘Vorig seizoen heeft Marc Slettenhaar in de zesde klasse prima werk geleverd. Door het wegvallen van de zesde klasse zijn we ingestroomd in de vijfde klasse en verloopt het seizoen stroever. Dit is zeker geen schande’, vertelt TC-lid John Nijhoff.
 
Toch zit Slettenhaar sinds half november niet meer op de bank bij ‘zijn’ club. ‘Er waren gedurende de afgelopen seizoenshelft onduidelijkheden. Dit kwam mede omdat Marc wat lastiger zat door andere werkzaamheden. De spelersgroep heeft zijn zegje hier een maand geleden over kunnen doen. Uiteindelijk zijn we nú op een punt dat we geen goede basis meer zien voor een goede samenwerking in de tweede seizoenshelft. Dit vertrouwen is er vanuit de spelersgroep niet meer’, licht Nijhoff toe.
 
Sinds 22 november stond Slettenhaar al tijdelijk op non-actief bij de vijfdeklasser. Dit is na gisteravond omgezet naar een definitieve status. Rietman verklaart: ‘Vervelend voor beide partijen. Hierdoor moeten we op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Op zeer korte termijn gaan we op zoek naar een oefenmeester met een TC3-diploma. We hopen dat trainers die interesse hebben zich bij ons melden. Wie weet helpt iemand ons niet een half seizoen uit de brand, maar zelfs langer. Er ligt genoeg uitdaging!’
 
Geïnteresseerden in het hoofdtrainerschap van VV Vilsteren kunnen zich melden bij Gerard Rietman: fam.rietman@ziggo.nl
 
 
 
USV heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen rode lantaarndrager Vilsteren winnend kunnen afsluiten.
Bron: www.unionsv.nl d.d. 9 december 2013

De “streekderby” op sportpark De Molenesch in Vilsteren was in de eerste helft het aanzien meer dan waard. De ploeg van coach Theo van ’t Zand startte sterk. Vanaf de eerste minuut werd druk op de tegenstander gezet en dat resulteerde in de 3e minuut al in de openingsgoal. Een vrije trap van Frank Kuiper werd door Ron Meijerink in één keer en op de pantoffel genomen. Doelman Stefan Hendriks was op Meijerink’s inzet volstrekt kansloos, 0-1. USV hield ook na de vroeger treffer Vilsteren volledig in de greep. De score had in het eerste kwartier al hoger op kunnen lopen maar Sander Schaeffer en Frank Kuiper strandden bij hun acties op de moedige Hendriks. In de 26e minuut kwam USV dan toch op een verdiende 0-2 voorsprong. Rick Timmerman’s uitstekende passeerbeweging en dito voorzet vanaf de linkervleugel werd vlekkeloos bij de eerste paal door Ron Meijerink afgerond.
 
In plaats van het tempo hoog te houden gingen de blauwwitten na rust mee in het tempo van Vilsteren. Dat was een kolfje naar de hand van de energieke thuisploeg en resulteerde in de 57e minuut ook in een tegentreffer. Routinier Henri Tuin strafte een foutje voor keeper Damian Scholten koelbloedig af, 1-2. Na dit verrassende doelpunt vergrootte USV binnen twee minuten de marge weer naar 2. Een splijtende pass van Mathijs van Faassen werd door Rick Timmerman opgepikt en die gaf Hendriks geen schijn van kans, 1-3. Na deze derde goal was de echte angel uit de wedstrijd. Vilsteren bleef wel keihard werken voor een beter resultaat maar de ploeg was onmachtig om het USV nog lastig te maken. Scheidsrechter Peters kon de wedstrijd na 95 minuten voetbal in het alsmaar donker en kouder wordende Vilsteren dan ook in alle rust afblazen.
USV heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen rode lantaarndrager Vilsteren winnend kunnen afsluiten.
De “streekderby” op sportpark De Molenesch in Vilsteren was in de eerste helft het aanzien meer dan waard. De ploeg van coach Theo van ’t Zand startte sterk. Vanaf de eerste minuut werd druk op de tegenstander gezet en dat resulteerde in de 3e minuut al in de openingsgoal. Een vrije trap van Frank Kuiper werd door Ron Meijerink in één keer en op de pantoffel genomen. Doelman Stefan Hendriks was op Meijerink’s inzet volstrekt kansloos, 0-1. USV hield ook na de vroeger treffer Vilsteren volledig in de greep. De score had in het eerste kwartier al hoger op kunnen lopen maar Sander Schaeffer en Frank Kuiper strandden bij hun acties op de moedige Hendriks. In de 26e minuut kwam USV dan toch op een verdiende 0-2 voorsprong. Rick Timmerman’s uitstekende passeerbeweging en dito voorzet vanaf de linkervleugel werd vlekkeloos bij de eerste paal door Ron Meijerink afgerond.
In plaats van het tempo hoog te houden gingen de blauwwitten na rust mee in het tempo van Vilsteren. Dat was een kolfje naar de hand van de energieke thuisploeg en resulteerde in de 57e minuut ook in een tegentreffer. Routinier Henri Tuin strafte een foutje voor keeper Damian Scholten koelbloedig af, 1-2. Na dit verrassende doelpunt vergrootte USV binnen twee minuten de marge weer naar 2. Een splijtende pass van Mathijs van Faassen werd door Rick Timmerman opgepikt en die gaf Hendriks geen schijn van kans, 1-3. Na deze derde goal was de echte angel uit de wedstrijd. Vilsteren bleef wel keihard werken voor een beter resultaat maar de ploeg was onmachtig om het USV nog lastig te maken. Scheidsrechter Peters kon de wedstrijd na 95 minuten voetbal in het alsmaar donker en kouder wordende Vilsteren dan ook in alle rust afblazen. 
 
 
 
 

Nieuw Heeten heeft geen kind aan Vilsteren

Bron:
www.svnieuwheeten.nl d.d. 2 december 2013
Nieuw Heeten heeft de uitwedstrijd bij Vilsteren ruim gewonnen met 1-5.
Vanaf het eerste fluitsignaal maakte Nieuw Heeten de meeste aanspraak op de overwinning. Het was de bovenliggende partij en maakte het Vilsteren met goed combinatiespel knap lastig. Kevin te Wierik was de gevierde man toen hij de 0-1 op het scorebord zette. Nieuw Heeten ging door waar het mee was begonnen en zo kreeg Vilsteren totaal geen kans. Via Piet Krieger werd het al 0-2 en 0-3. De niet vaak scorende linksback van Nieuw Heeten (Kevin te Wierik), kreeg het voor elkaar om wederom te scoren. Hierna zette Koen Kemper nog de 0-5 op het scorebord. De wedstrijd was hiermee natuurlijk al lang gespeeld. Toch deed Wesley Kampman namens Vilsteren nog wat terug. Hij zette de 1-5 op het scorebord en dit was tevens de eindstand. De score had voor Vilsteren nog dramatischer uit kunnen vallen, maar de aanvallers van Nieuw Heeten hadden hun vizier niet scherp genoeg staan om Vilsteren nog meer pijn te doen.
Door de overwinning staat Nieuw Heeten nu op de zevende positie en kan het langzaamaan meer naar boven gaan kijken, want er is een duidelijke stijgende lijn te zien in het spel en de resultaten van de Nieuw Heetenaren. Vilsteren staat met maar één punt nog strak onderaan en het zal lastig worden voor de ploeg om nog te stijgen op de ranglijst. Volgende week speelt Vilsteren de thuiswedstrijd tegen het eveneens laag geklasseerde USV. Nieuw Heeten gaat dan op bezoek bij directe concurrent Wesepe, tot zover hebben beide ploegen even veel punten behaald.
 
 
 
Vilsteren en Nieuw Heeten moeten toch een keer winnen 

Bron: Sallandmagazine: (Weekblad voor Salland) 26 oktober 2013

In de 5e klasse I spelen nog steeds twee ploegen die het huidige seizoen nog niet gewonnen hebben. Zowel in de beker als in de competitie kon men beiden nog niet met een overwinning van het veld stappen. Gebeurt het komende zondag als Vilsteren thuis speelt tegen Ulu Spor en Nieuw Heeten uit speelt tegen USV? Of moeten we wachten tot de onderlinge ontmoeting op 1 december om een eerste winstpartij voor één van beide ploegen te kunnen noteren?

Wie beide ploegen onder de loep neemt, ziet dat Nieuw Heeten wel erg dichtbij overwinningen is. In de beker en competitie werden van de acht wedstrijden er vier gelijkgespeeld. In de competitie staat de ploeg van trainer Jan Post op vier punten, bij één overwinning kan Nieuw Heeten enkele plaatsen stijgen naar de middenmoot. In totaal (beker en competitie) scoorden de Nieuw Heetenaren negenmaal en kregen er 23 tegen. Kan Nieuw Heeten morgen de negatieve reeks doorbreken uit in Nieuwleusen tegen USV?

Vilsteren is momenteel de hekkensluiter in 5I. Met één puntje uit zes wedstrijden is de ploeg van Marc Slettenhaar hard toe aan een overwinning. De bekerwedstrijden ook meegerekend verloren de geel-zwarten al achtmaal. In totaal maakte men twaalf goals en kreeg men er totaal al 38 tegen. Kan Vilsteren morgen thuis tegen Ulu Spor van die hatelijke nul overwinningen afkomen?Vilsteren geeft het in de 95e minuut weg   

Bron: Vechtdal Centraal 13 oktober 2013

 Vilsteren heeft zondagmiddag diep in de blessuretijd een punt uit handen gegeven in Wesepe (3-2). Op Sportpark de Muggert was de teleurstelling groot toen Sander de Vos in de vijfde minuut van de extra tijd raak kopte, waardoor Vilsteren nog altijd hekkensluiter blijft in de Vijfde Klasse I. 

“Uiteindelijk is het wel verdiend, maar het was heel slecht voetbal. Van beide kanten”, aldus Taco Lunenberg, leider van Wesepe. Hij zag hoe zijn ploeg in het eerste half uur drie grote kansen op de openingstreffer liet liggen en hoe Vilsteren vervolgens in de 28e minuut de 0-1 maakte. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong, want al in de 31e minuut tekende Arjen de Vos uit een afvallende bal voor de 1-1. 

Vijf minuten na rust schoot Roy Schreur zijn ploeg op een 2-1 voorsprong, en zo leek Wesepe ‘gewoon’ te gaan winnen van Vilsteren. De bezoekers lieten het er echter niet bij zitten en maakten in de 65e minuut de 2-2 na een prima aanval. In de slotfase ging Wesepe vol voor de winst, en het tijdrekkende Vilsteren liet merken dat het tevreden was met een puntje. Het vele tijdrekken resulteerde in een lange blessuretijd. In de absolute slotsecondes kreeg Wesepe nog een hoekschop te nemen. Sander de Vos was enkele seconden later de gevierde man, hij knikte uit de corner de 3-2 binnen. 

Door deze nederlaag blijft Vilsteren laatste in de Vijfde Klasse I. Volgende week staan er geen competitiewedstrijden op het programma, de week daarna neemt Vilsteren het in eigen huis op tegen Ulu Spor.


Wesepe maakt winnende in 95e minuut 

Bron: Salland Centraal 13-10-2013

Gepubliceerd op zondag 13 oktober 2013 om 16:48  Wesepe heeft zondagmiddag diep in de blessuretijd de drie punten gepakt tegen Vilsteren (3-2). Op het eigen Sportpark de Muggert was de opluchting groot toen Sander de Vos in de vijfde minuut van de extra tijd raak kopte, waardoor Wesepe ontsnapte aan puntverlies tegen de hekkensluiter van de Vijfde Klasse I. 

“Uiteindelijk is het wel verdiend, maar het was heel slecht voetbal. Van beide kanten”, aldus Taco Lunenberg, leider van Wesepe. Hij zag hoe zijn ploeg in het eerste half uur drie grote kansen op de openingstreffer liet liggen en hoe Vilsteren vervolgens in de 28e minuut de 0-1 maakte. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong, want al in de 31e minuut tekende Arjen de Vos uit een afvallende bal voor de 1-1. 

Vijf minuten na rust schoot Roy Schreur zijn ploeg op een 2-1 voorsprong, en zo leek Wesepe ‘gewoon’ te gaan winnen van Vilsteren. De bezoekers lieten het er echter niet bij zitten en maakten in de 65e minuut de 2-2 na een prima aanval. In de slotfase ging Wesepe vol voor de winst, en het tijdrekkende Vilsteren liet merken dat het tevreden was met een puntje. Het vele tijdrekken resulteerde in een lange blessuretijd. 

In de absolute slotsecondes kreeg Wesepe nog een hoekschop te nemen. Sander de Vos was enkele seconden later de gevierde man, hij knikte uit de corner de 3-2 binnen. “De opluchting was heel groot, dat was een heel mooi moment,” aldus Lunenberg, die ontevreden was over het vertoonde spel. “Ballen kwamen niet aan, er was geen concentratie, geen rust in het veld. Maar uiteindelijk zijn de drie punten het belangrijkst.” Mariënheem beslist het pas laat bij Vilsteren
Bron: Salland Centraal 06-10-2013
Mariënheem heeft zondagmiddag met 1-4 gewonnen op bezoek bij Vilsteren. Op de Molenesch kwamen de bezoekers al snel op een 0-2 voorsprong, maar het duurde tot de absolute slotfase voordat de overwinning zeker was voor de ploeg van Sander Brinkman.

In de twintigste minuut viel via Randy Bloeme de eerste goal van de middag. Niet veel later maakte Maikel Lorkeers de 0-2 en leek het een gemakkelijke middag te worden voor Mariënheem. Toch kwam Vilsteren nog voor rust terug in de wedstrijd via een treffer van Casper Mars.

Tijdens de tweede helft was het lang wachten op doelpunten. Vilsteren ging op jacht naar de gelijkmaker en ging in de slotfase risico’s nemen. Lean Hobert van Mariënheem kon profiteren en tekende in de 88e minuut voor de 1-3, waarna Randy Bloeme de eindstand bepaalde op 1-4.

In de Vijfde Klasse I stijgt Mariënheem naar plek vier. Volgende week kan de ploeg verder aansluiten bij de (sub)top, dan staat de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Nieuw Heeten op het programma

Vilsteren en Go Ahead delen punten
Bron: Vechtdal Centraal 29-09-2013
In vijfde klasse I heeft Vilsteren thuis niet kunnen winnen van Go Ahead uit Deventer.
Beide ploegen kwamen op het veld met de intentie om drie punten te pakken. De ploegen moesten echter genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Vooral voor Vilsteren was het gelijkspel teleurstellend, want de ploeg staat nog steeds op 0 punten en moet zich toch wel zorgen gaan maken. Ook Go Ahead heeft weinig aan dit gelijkspel en zal de volgende wedstrijd een tandje bij moeten zetten.

Go Ahead moet genoegen nemen met punt
Bron: www.deventervoetbal.nl
De uitwedstrijd tegen Vilsteren had vanmiddag weer punten moeten opleveren voor vijfdeklasser Go Ahead. Dat was althans vooraf de planning. Het liep anders voor de ploeg van trainer Ben Hulshoff (1-1).
Go Ahead begon redelijk aan de wedstrijd. Het was jammer dat keeper Ali Ibrahim wegens ziekte moest afhaken, want de roodgele sluitpost was de afgelopen wedstrijden toch één van de beteren. Voor de rust waren er kansen over en weer, maar het bleef 0-0 tot aan de pauze. Na de thee drukte Go Ahead thuisploeg Vilsteren wat meer terug. Ook in het tweede bedrijf ontstonden er genoeg kansen, maar het benutten ervan is ook een vak.
In de 80e minuut kreeg Go Ahead een vrije trap van de warrig leidende scheidsrechter. Danny Klomp ging achter de bal staan en poeierde het leer van veertig meter keihard in de bovenhoek, 0-1. Een geweldige goal. De buit leek binnen gezien het veldoverwicht, maar vijf minuten later kreeg Vilsteren een vrije trap, keeper Glenn Adelerhof aarzelde en via het hoofd van de spits van Vilsteren belandde de bal in het doel.
De gelijkmaker was dus een feit en 1-1 uiteindelijk de eindstand. Go Ahead moest genoegen nemen met slechts één punt, maar de ploeg had er in Vilsteren zeker drie verdiend.

Raalte in slotseconde voorbij Vilsteren
Bron: Salland Centraal 22-09-2013
Raalte heeft zondagmiddag met 3-2 gewonnen van Vilsteren. Op Sportpark de Arkelkuip in Raalte had de thuisploeg het duel al veel eerder kunnen beslissen, maar pas in de extra tijd viel de bevrijdende 3-2.

“Het was een meer dan verdiende overwinning,” vertelde Raalte-trainer Jan Plagman. “We hebben echt verzaakt in het scoren, dat is het enige wat ik mijn ploeg kan verwijten. Met name de eerste helft hebben we echt heel goed gevoetbald.”

Het eerste doelpunt viel in de 28e minuut toen Nick van Tolij namens Raalte de 1-0 binnenschoot. Na een vrije trap van Richard Huis in ’t Veld was Van Tolij scherp op de rebound. Tien minuten na de openingstreffer kwam Vilsteren langszij. Uit een counter tekende de rechtsbuiten voor de 1-1.

Na rust zette Joeri Brouwer de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Plagman: “Joeri is onze linksback, maar ik zeg altijd tegen hem dat hij ook de aanval moet proberen te zoeken. Nu kwam hij goed mee op en vond hij de verre hoek.” Toch wist Raalte niet door te drukken. “Het is dan 2-1, en je zit gewoon te wachten op de 3-1 en de 4-1, maar die valt dan niet”, aldus Plagman.

De bezoekers uit Vilsteren gaven niet op en maakten in de 80e minuut wederom gelijk. Toch kon Raalte in de extra tijd opgelucht adem halen. Uit een hoekschop kopte Mark Hogeboom de bal binnen, waardoor de drie punten alsnog in Raalte bleven. Plagman: “Na de 2-2 denk je ‘waar gaat dit heen’, uiteindelijk hadden we in de slotfase nog geluk dat de 3-2 viel.”

Toch drie punten dus voor Raalte, dat nog altijd een 100%-score heeft. Na drie wedstrijden staat de ploeg met negen punten fier bovenaan in de Vijfde Klasse I. Over de doelstelling in Raalte is dan Plagman dan ook duidelijk: “Kampioen worden, daar hoeven we niet om heen te draaien.”

Volgende week gaat Raalte op bezoek bij middenmoter Wesepe, Vilsteren ontvangt dat Go Ahead Deventer.

Vilsteren afgeslacht door SC Deventer
Bron: Vechtdal Centraal 15-09-2013

Vilsteren heeft zondagmiddag met maar liefst 1-6 verloren van Sportclub Deventer. De ploeg van trainer Marc Slettenhaar staat door deze nederlaag na twee wedstrijden nog met lege handen.

De laatste plaats en een troosteloos doelsaldo van -8 zijn tekenend voor de moeizame competitiestart in de Vijfde Klasse I. Volgende week nieuwe kansen voor Vilsteren, dan staat de uitwedstrijd tegen Raalte op het programma.

Sportclub wint eenvoudig bij Vilsteren
Bron: www.deventervoetbal.nl
Sportclub Deventer corrigeerde gistermiddag de misstap in de seizoensouverture van vorige week door met een ruime overwinning terug te keren uit Vilsteren. Van de voormalige zesdeklasser werd eenvoudig met ruime cijfers gewonen: 1-6.
Dat de navigatie dit seizoen een belangrijke partner van Sportclub Deventer zou zijn werd gisteren bij de eerste uitwedstrijd meteen duidelijk. De selectie kwam op plaatsen waar ze nog nooit was geweest om zo in het pittoreske Vilsteren aan te komen alwaar het knusse sportpark klaar lag voor de wedstrijd van de plaatselijke trots tegen de witten.
Sportclub startte, zoals eigenlijk de laatste wedstrijden steeds, voortvarend en zette de thuisploeg onder druk. Vooraf was afgesproken de onnodige domme nederlaag van vorige week te revancheren en dat zag men terug in de strijd en passie. In de eerste twintig minuten werden de eerste kansen nog net gemist, maar vlak hierna liet spits Keimpe van der Meulen zien het 'neusje' voor de goal te hebben. Via de binnenkant van de paal knalde hij de 0-1 binnen. Kort daarna kwam dezelfde spits één op één met de keeper, maar laatstgenoemde lag goed in de weg.
De volgende kans was voor Danny Nap. Ook hij schoot tegen de keeper op maar de rebound werd knap binnengewerkt door Martin Kok voor de 0-2. In de rust werd afgesproken door te gaan op de ingeslagen weg en te voorkomen dat Vilsteren de aansluitingstreffer zou maken. Güngör Arslan gooide vlak na de rust dan ook de wedstrijd in het slot door een fantastische volley via de onderkant van de lat, 0-3. Toch kon Vilsteren scoren, al had het wel de hulp nodig van rechtsachter Carlos Busch, zijn overtreding in ‘de zestien’ werd terecht bestraft door de uitmuntende leidsman. Deze penalty werd beheerst ingeschoten en de 1-3 stond op het bord.
Hierdoor ging het Vilsteren van Marc Slettenhaar iets opportunistischer spelen, wat extra ruimte creëerde voor de gasten uit Deventer. In het laatste kwartier kon hierdoor worden uitgelopen naar een meer dan terechte 1-6 overwinning door goed uitgespeelde doelpunten van Elvis Selimovic, Sethi Chann en Johnnie Kuijpers. Sportclub Deventer boekte zodoende een goede overwinning en hiermee kan men verder bij Sportclub. Nu op weg met improviserend trainen totdat het fantastische nieuwe complex klaar is en toewerken naar de aankomende tegenstander Wesepe.

USV ruim langs Vilsteren: 5-2
Vechtdal Centraal 09-09-2013

De eerste overwinning van USV in het nieuwe seizoen is binnen. Tegen Vilsteren boekte de formatie van coach Theo van ’t Zand op sportpark Hulsterlanden een reguliere 5-2 zege.

De ambities bij USV zijn hoog dus er wordt ook het nodige van de brede selectie verwacht. Dat maakte het team van de sympathieke Staphorster trainer in de beginfase ook waar. Met technisch vaardig voetbal stond het binnen een kwartier door doelpunten van Sander Schaeffer (penalty) en Frank Kuiper al 2-0. Daarna had de thuisploeg eenvoudig uit kunnen lopen naar een hogere score maar keeper Rik Legebeke bleek in een aantal doelrijpe situaties een te groot obstakel voor de USV’ers. Door een vrije trap van Jeroen Veltmaat kwam Vilsteren in de 37e minuut terug in de wedstrijd, 2-1. Doelman Damian Scholten verkeek zich ogenschijnlijk op de van grote afstand getrapte bal.

De verrassing werd nog groter toen direct na rust Chiel Mars Vilsteren op gelijke hoogte bracht, 2-2. USV herpakte zich echter snel en Steven Massier zette negen minuten later de blauwwitten weer op voorsprong, 3-2. Na een prima voorbereidende actie van Rick Timmerman schoof de sterk spelende Niek Hamers in de 60e minuut de 4-2 binnen. Frank Kuiper maakte in de 72e minuut aan alle illusies van Vilsteren een definitief einde door de 5-2 binnen te schieten.

 

USV maatje te groot voor Vilsteren
Vechtdal Centraal 08-09-2013

USV heeft zondagmiddag met 5-2 gewonnen van Vilsteren. De Nieuwleusenaren hebben daarmee de eerste drie punten in de Vijfde Klasse I te pakken.

De toeschouwers op Sportpark Hulsterlanden hoefden niet lang te wachten op de openingstreffer, al na tien minuten opende Stefan Schaeffer de score. Twee minuten later tekende Frank Kuiper voor de 2-0 en een monsterscore leek in de maak. Toch kwam Vilsteren terug in de wedstrijd. In de 37e minuut schoot Jeroen Veldmaat een vrije trap op schitterende wijze binnen, waardoor hij de ruststand op 2-1 bepaalde.

Een paar minuten na rust werd het zelfs 2-2 via Chiel Mars. Na dit doelpunt pakte USV de draad weer op. Via doelpunten van Steven Massier, Niek Hamers en Frank Kuiper liep de ploeg uit naar een 5-2 overwinning.

USV-voorzitter Peter Meijerink was uiteraard aanwezig bij de wedstrijd en vond er het volgende van: “Eigenlijk was het niveauverschil tussen USV en Vilsteren te groot, zowel fysiek als technisch schoot Vilsteren tekort. Wij zijn gedegradeerd uit de vierde klasse en zij komen uit de zesde. We hadden nog gehoopt op iets meer dan 5-2. Maar we hebben een heel jong team en deze jongens moeten nog ervaring opdoen in het eerste elftal.”

Over de doelstelling was Meijerink helder: “Promotie naar de vierde klasse, we willen zo snel mogelijk terug.” Volgende week gaat USV op bezoek bij Wesepe, terwijl Vilsteren het in eigen huis opneemt tegen SC Deventer.
 

 
Vilsteren 1 – DTC’07 1 (uitslag 1 – 1)
Bron: www.voetbaloost.nl  d.d. 12-05-2012 (verslag door DTC’07)
In de laatste wedstrijd van het seizoen startte DTC opnieuw furieus met een schot in de eerste minuut van Remco Kuipers, dat maar net naast ging. Ook de vrijstaande Wouter Koopman kopte net over. Daarna kwam Vilsteren beter in de wedstrijd. De thuisploeg verscheen enkele keren voor het DTC-doel, maar doelman Bas Oude Nijhuis keepte geconcentreerd en de verdediging wist, soms met wat kunst- en vliegwerk, stand te houden.
Het spel golfde heen en weer tussen twee hardwerkende ploegen. Het tempo was hoog, maar de ruststand bleef 0-0. Na rust ging Vilsteren op jacht naar de openingstreffer. DTC werd in de defensie gedrongen, kwam er maar sporadisch uit, maar was tijdens die schaarse uitvallen wel gevaarlijk. Een goed uitgespeelde aanval kwam bij Ivo Peters terecht, die doeltreffend uithaalde: 0-1. Vilsteren zette aan Mark ten Dam zag een overtreding op de rand van de 16 meter bestraft worden met een strafschop. Bas Oude Nijhuis wist nog wel de bal te toucheren, maar kon de gelijkmaker niet voorkomen: 1-1.
Vilsteren merkte dat er meer in zat en zette opnieuw aan. De gastheren kregen ook wel kansen, maar verprutsten deze allemaal. DTC kwam nauwelijks nog aan aanvallen toe, maar kon wel remise houden tegen het aandringende Vilsteren. Een terechte 1-1 eindstand.
 
Manderveen 1 – Vilsteren 1 (uitslag 2 – 2)
Bron: www.voetbaloost.nl  d.d. 25-04-2012 (verslag door Manderveen)
De ingrediënten waren afgelopen donderdag ruimschoots aanwezig om de 3 punten in Manderveen te houden. De voorjaarszon, het goed bespeelbare veld en de gevulde tribunes moesten de plaatselijke trots eindelijk weer eens de drie punten op gaan leveren. In de eerste 20 minuten van de eerste helft ging de wedstrijd echter gelijk op en bleven grote kansen uit. Vervolgens was het Manderveen dat het initiatief nam en Vilsteren onder druk zette. Een goede actie van Daan Hendriksen met een uitstekende voorzet daaropvolgend kwam op het hoofd van Nick Lubbers die de bal breed kopte op spits Gijs Wesselink die ook zijn hoofd tegen de bal wist te plaatsen. Maar Manderveen ontbeerde geluk. De kopbal belandde op de onderkant van de lat. Enkele minuten later werd Rick Stopel de diepte ingestuurd, door een prachtige pass van stopper Joost kuipers. Op volle snelheid kwam de rappe buitenspeler oog in oog te staan met de doelman van vilsteren en wipte de bal over de doelman en het doel. De roodhemden bleven de aanval zoeken en het was Daan Hendriksen die met een snoeiharde volley leek te scoren, maar de goed presterende keeper van vilsteren was een sta in de weg. Na zo’n 30 minuten werd er een diepe bal gegeven in de richting van Nick Lubbers, die op tijd in de gaten had dat hij in buitenspelpositie stond en dus zij loopactie vroegtijdig staakte. Daan Hendriksen anticipeerde hier goed op en kon alleen richting de goal. De vlagger van Vilsteren had zijn vlag al vroegtijdig in de lucht. De scheidsrechter ging mee in het signaal van de vlagger. Manderveen werd dus een 100 % kans ontnomen. Op slag van rust zocht Manderveen het doel van de vilsternaren nog maar eens op. De keeper moest hierbij ver uit zijn doel komen om deze aanval te pareren. Bij deze actie kwam de bal in het bezit van Daan die het doel opzocht. Het schot belandde echter op de handen van een verdediger van vilsteren. De verdediger kreeg geel en de bal ging op de stip. Daan Hendriksen was niet vies van dit klusje en schoot de penalty steenhard in de benedenhoek. Het was gelijk het laatste wapenfeit van de eerste helft.
De tweede helft begon met een domper. Stef de witte die dit jaar terugkeerde van een zware knieblessure raakte opnieuw geblesseerd aan de knie en moest het veld verlaten. Het is te hopen dat de blessure enigszins meevalt. Het eerste deel van de tweede helft verliep zonder al te veel grote kansen. Nick Lubbers was nog wel enkele keren dreigend. Na iets minder 70 minuten kreeg vilsteren een vrije trap aan de zijkant van het veld. De vrije trap werd gevaarlijk ingebracht, doorgekopt en vlak voor het doel binnengekopt. De speler van vilsteren deed dit echter vanuit buitenspelpositie en werd dus afgevlagd door assistent-scheidsrechter Bas Luttikhuis. De in Manderveen al generaties lang roemruchte scheidsrechter die op de zestien gepositioneerd stond trok echter zijn eigen plan en wees naar de middencirkel, 1-1. De manschappen van trainer Harry Masselink gingen direct op zoek naar de voorsprong. Vlak na de 1-1 werd Daan Hendriksen een vrije doorgang naar de goal geschonken. De assistent-scheidsrechter van vilsteren liet zijn vlag naar beneden, maar de scheidsrechter van dienst zag met zijn timmermansoog vanuit de middencirkel dat het buitenspel was. Even later sloop Nick Lubbers door de verdediging, maar 1 op 1 met de keeper wist de aanvaller niet te scoren. Manderveen bleef aanvallen, wat ook af en toe resulteerde in gevaarlijke uitvallen van de vilsternaren. In de 83e minuut gooide Daan zijn trukendoos nog eens los, daarmee passeerde hij 3 man en trok de zestien binnen. Daar werd hij neergelegd. De speler van vilsteren mocht met rood het veld verlaten en Daan Hendriksen mocht opnieuw gaan aanleggen vanaf de stip. Ook de tweede penalty werd feilloos binnengeschoten. Vlak na de 2-1 ontstond er een scrimmage in de zestien van vilsteren, waarbij Roy de Witte de mogelijkheid kreeg de wedstrijd in het slot te gooien, maar ook dit keer hield de keeper zijn team op de been. Vilsteren zette in de absolute slotfase nog eens aan en verdiende in de blessuretijd nog een vrije trap. Deze inswinger belandde opnieuw op het hoofd van een van de goede koppers van vilsteren en verdween in het doel. Opnieuw stak de assistent zijn vlag in de lucht, maar opnieuw wou de leidsman van geen wanten weten. Manderveen heeft de kansen gehad om het definitief af te maken maar liet dat na en moet daarom gelijkspel nummer 10 noteren.
 
Haaksbergen 1 – Vilsteren 1 (uitslag 1 – 4)
Bron: www.voetbaloost.nl  d.d. 14-04-2012 (verslag door Haaksbergen)
Het zou een mooie zondag moeten worden met warmte en de zon, de zon bleef uit maar het was lekker weer om te voetballen.
Het eerste kwartier was voor Haaksbergen, veel balbezit maar creëerde eigenlijk niks tot weinig. Na het kwartier kwam Haaksbergen toch op een 0-1 achterstand doordat er niet goed gecommuniceerd werd richting onze keeper waardoor Clemens te veel tijd nam om de bal op te pakken zodat Vilsteren makkelijk op 0-1 kon komen. Na die 0-1 probeerde Haaksbergen weer te voetballen maar er waren nog geen 2 minuten verder gespeeld of de 0-2 lag er al in. Alle goeie moed verzameld van de 1e 15 minuten waren toen al meteen overboord gegooid. Toch was het Haaksbergen die bleef voetballen en Vilsteren kwam er bijna niet aan te pas. Er was iets meer dan een half uur gespeeld toen Haaksbergen een gevaarlijke corner kreeg, Ivan kreeg de bal gelukkig voor de voeten en die wist er wel raad mee! 1-2. Haaksbergen kreeg weer hoop en wilde meteen verder voetballen. Maar het mocht niet baten. Bart, die bij de 0-2 ook al ongelukkig was, speelde de bal te zacht terug en wilde zijn fout herstellen. Hierdoor kwam een vrije bal die er, helaas voor Haaksbergen, mooi langs de muur in de goal werd gekruld, 1-3. Kort na het doelpunt was het rust
De 2e helft probeerde Haaksbergen het nog en het balbezit was nog steeds meer dan dat van Vilsteren maar het mocht allemaal niet baten helaas.
Vilsteren kon mooi achteruit leunen en wachten op de counter en Haaksbergen kwam er helaas niet meer doorheen. Het werd nog wel 1-4 voor Vilsteren maar het krachtverschil op het veld was niet al te groot.
Het wordt tijd voor Haaksbergen dat ze weer gaan winnen, want het voetbal wordt met de week beter!!

Vilsteren 1 – GSV’63 1 (uitslag 4 – 1)
Bron: www.voetbaloost.nl  d.d. 07-04-2012 (verslag door Vilsteren)
In de 1e helft had Vilsteren weliswaar het betere veldspel dan GSV’63 maar de beste kansen waren voor GSV geweest. De gasten speelden vanuit een gesloten defensie op de counter en waren met lange ballen op de prima spitsen regelmatig gevaarlijk.
Toen het in de 53e minuut dan ook 0-1 werd voor GSV’63 zag het er somber uit voor Vilsteren. Trainer Marc Slettenhaar zag vervolgens echter dat Vilsteren wederom een tandje bij zette net als tijdens de inhaalwedstrijd van Paasmaandag tegen SVV.
GSV’63 werd in de slotfase kapot gespeeld en via doelpunten van Wouter Mars (56), Casper Mars (69), Wesley Kampman (80) en Leon Bovenmars (90) bleven de 3 punten uiteindelijk dik verdiend in Vilsteren.
Door dit resultaat komt Vilsteren de top-5 binnen. Volgens trainer Marc Slettenhaar een prima prestatie van het team. De doelstelling is om ook aan het eind van de competitie nog in de top-5 te staan.
 
Vilsteren 1 – Langeveen 1 (uitslag 1 - 2)
Bron: www.voetbaloost.nl  d.d. 17-03-2012 (verslag door Langeveen)
Afgelopen zondag moest Langeveen op bezoek bij Vilsteren. De nummer 4 van de competitie. Vilsteren is een geduchte tegenstander. Zeker gezien het feit dat ze de laatste paar wedstrijden met winst hebben afgesloten en zijn doorgestoten naar de vierde plek.
Om 14.00 uur werd er afgetrapt en vanaf de eerste minuut bleek waarvoor Langeveen gekomen was. De winst. In de 2e minuut kreeg Remco Kroeze de bal van Daan Kienhuis en met een lekkere schuiver plaatste hij de bal langs de keeper. Snel daarna kreeg Langeveen nog enkele kansen, die een mooie voorsprong op het scorebord had kunnen zetten. Dit mocht niet zo zijn en Langeveen begon tegen zichzelf te voetballen. Langeveen bleef de bovenliggende partij, maar afgemeten passes ontbraken en slordige passes bleken Vilsteren levend te houden. Na de rust leek er een omslagpunt te zijn toen Langeveen weer sterk begon en al snel op een 0-2 voorsprong kwam. Wessel Waaijer zette de bal goed voor op Mart Leus, die keurig afrondde. Evenals in de eerste helft liep Langeveen achter uit en ging het weer tegen zichzelf voetballen. Via een van de weinige hoekschoppen, die Vilsteren kreeg scoorden ze de 1-2. Langeveen kwam niet meer in de problemen. Het resultaat was heilig en hopelijk kunnen de youngsters volgende week weer hun voetballende kwaliteiten etaleren.
 
Delden 1 – Vilsteren 1 (uitslag 1 – 2 )
Bron: www.voetbaloost.nl  d.d. 02-12-2012 (verslag door Delden)
Delden 1 heeft zondag 2 december de thuiswedstrijd tegen Vilsteren verloren. Op slag van rust kwam Vilsteren op een 0-1 voorsprong en in de 9e minuut na rust wisten de bezoekers de marge te verdubbelen. Pieter Bordes tekende in de 84e minuut nog wel voor de aansluitingstreffer, maar het slotoffensief leverde verder niets meer op: 1-2.
 
Vorige week schreven wij dat Vilsteren een fysiek sterke ploeg was. Dus zou van onderschatting geen sprake kunnen zijn. De jongens van Rene Belt waren eigenlijk wel op de hoogte van de kwaliteiten van Vilsteren, maar toch lieten zij zich op cruciale momenten in de wedstrijd afbluffen. Aanvankelijk leek het crescendo te gaan met SV Delden, want na 4 minuten kon Roy Spoolder een prima aanval afronden. Helaas stond de paal in de weg. De toegesnelde Kevin Otten leek het alsnog af te maken. Zijn inzet voor open doel ging echter naast. In de 18e minuut kreeg Kevin Otten alsnog de mogelijkheid de score te openen. Een prima pass van Colin Neuber zette Kevin zo maar vrij voor de doelman. Voor een fitte Kevin zou dit een peulenschilletje zijn, maar nu nam hij te veel tijd en daarmee de was kans verkeken. SV Delden bleef toen nog de regie in de wedstrijd voeren en in de 24e minuut was het dit keer Kevin Otten die met een fraaie steekpass Ruben Klumpers in stelling bracht. Maar de keeper was er snel uit om Ruben van scoren af te houden. In de slotfase van de 1e helft moest Frank Tuitert met een blessure het veld verlaten. Even zag de organisatie er bij SV Delden er niet goed uit. Chiel Mars werd op de linkerflank geheel vrij gelaten. Hij kon in alle vrijheid op stomen naar het doel van SV Delden en Ivo Otten geheel kansloos laten 0 – 1. Het was de eerste goede kans voor Vilsteren en die was dan ook gelijk raak.
Met deze lucky voorsprong op zak ging Vilsteren met veel zelfvertrouwen de tweede helft in. SV Delden liet zich veelal in de duels aftroeven. Zo kon Vilsteren in de 54e minuut de score opvoeren. De aanval van Vilsteren ging dwars door het centrum van de SV Delden verdediging en met een fraai een - tweetje kon Chiel Mars zijn tweede treffer binnen schieten; 0 – 2.
Een tegenvaller van jewelste en totaal onnodig en dat bleek wel in het restant van deze partij. SV Delden zocht nadrukkelijk de aanval en Vilsteren trok een verdedigingsmuur op. Corners en vrije trappen waren er genoeg. Het hoogst haalbare bleken een aantal scrimmages voor het Vilsteren doel. Tot de 84e minuut. Eindelijk kon Pieter Bordes uit een vrije trap de ban breken en aansluitingstreffer binnen koppen; 1 – 2. Met nog 5 minuten en veel blessuretijd, want Vilsteren had bepaald geen haast, deed het team van Rene Belt er alles aan om de score een beter aanzicht te geven. Helaas, de 1 – 2 bleef staan en Rene Belt baalde na afloop als een stekker van het slappe verdedigen en dat zijn ploeg te laat wel de taken wel uitvoerden en de tegenstander onder druk wist te zetten.

Vilsteren 1 – Haaksbergen 1 (uitslag 5 – 0)
Bron: www.voetbaloost.nl  d.d. 04-11-2012 (verslag door Vilsteren)
Trainer Marc Slettenhaar van Vilsteren was een tevreden man na de 5-0 zege van zijn team tegen Haaksbergen. "We hebben zakelijk en efficient gespeeld" volgens de trainer." We gaven weinig weg en creerden voldoende kansen; eigenlijk een perfecte wedstrijd van onze kant".
Voor rust nam Vilsteren een 2-0 voorsprong door goals van Wouter Mars en Wesley Kampman. Na rust werd het in de 70e minuut 3-0 door een eigen doelpunt van Haaksbergen. In de slotfase voerden Jaron Veltmaat en
Thomas Jutten de score op tot 5-0.
Door deze zege klimt Vilsteren op naar de 3e plaats ten koste van Delden. Deze positie wordt volgende week verdedigd in de uitwedstrijd tegen het op de 8e plaats staande Lochuizen.
 
DTC’07 – Vilsteren 1 (uitslag 2 – 2)
Bron: www.voetbaloost.nl  d.d. 07-10-2012 (verslag door DTC’07)
In Lattrop zag pupil van de week Jari Brunninkhuis dat tegenstander Vilsteren fel aan de wedstrijd begon. DTC hield echter verdedigend stand en verscheen zelf enkele malen dreigend voor het Vilsterse doel. Beide partijen gaven echter maar weinig kansen weg: rust 0-0.
In de rust werd Arjan Oude Nijhuis ingebracht voor Roy Kuipers. Vilsteren leek even naar het juiste antwoord te zoeken, en Rense Kuipers profiteerde hiervan. Hij passeerde de doelman met een schitterend schot van lange afstand op aangeven van Stijn Brunninkhuis.
Vilsteren probeerde snel de gelijkmaker aan te tekenen, maar doelpogingen gingen aanvankelijk in rook op, ondanks dat de bezoekers regelmatig dicht bij het doel van Bas Oude Nijhuis opdoken. Een frommelgoal een kwartier voor tijd bezorgde Vilsteren alsnog de gelijkmaker. Een minuutje later lieten de bezoekers de DTC-defensie kansloos en kwamen zelfs op voorsprong: 1-2.
Trainer Oude Breuil bracht daarop als joker Gerbie Olde Scheper in het veld, voor aanvoerder Rob Borgerink. Een vrije trap van Jelle ten Dam snel na de wissel bezorgde DTC alsnog de verdiende gelijkmaker. Invaller Bas Borgerink veranderde de bal van richting en liet doelman Legebeke van Vilsteren kansloos.
Een 2-2 remise in een enerverende wedstrijd, waarin DTC’07 hard werkte zonder echt briljant te voetballen. Scheidsrechter Ciftcioglu floot een goede wedstrijd. Rense Kuipers was ‘man of the match’.

Vilsteren 1 – Phenix 1 (uitslag 1 – 4)
Bron: www.voetbaloost.nl  d.d. 30-09-2012 (verslag door Phenix)
Vandaag stond de wedstrijd tegen Vilsteren op het programma, de meest verre uitwedstrijd van het seizoen. Het was voor de Enschedeërs ruim een uur rijden. Deze onbekende tegenstander heeft een slecht bespeelbaar hoofdveld, een knollentuin.
In de eerste minuten van de wedstrijd is het aftasten en veel lange ballen van beide kanten. Dit komt mede door het fysieke spel van Vilsteren die weinig anders kan dan beuken en de bal lang spelen. Dit wordt vrij snel duidelijk. Ongeveer na 20 min wordt het 0-1 door Jordy Klonne, die de cornerbal in 1 keer indraait op de doellijn en ziet de bal door de handen van de keeper gaat. Vrijwel direct hierna word het 1-1 uit een hoekschop. De bal word binnen geknikt bij de eerste paal, dus de stand is weer gelijk. Er waren in de eerste 30 minuten al kaarten gevallen aan beide kanten. Toen kwam de mooiste aanval van de 1e helft, de laatste man van Phenix verdedigt een afgeslagen bal en loopt langs de zijlijn 2 tegenstanders voorbij en stuurt prachtig met buitenkant rechts Andy Arends weg. Die behoud het overzicht, kruipt de zestien meter binnen en legt af op de vrijstaande Enrico van de Molen. 1-2, dit is ook de ruststand. Alleen Vilsteren gaat geheel terecht met 10 man rusten omdat hun middenvelder in de voorgaande actie onze laatste man totaal onnodig en te laat raakte nadat hij de bal had gespeeld.
De 2e helft is het zeker nog maar 1 ploeg die voetbalt en dat is Phenix. Vilsteren laat duidelijk zien dat ze machteloos zijn op het voetbal gedeelte. Er zat geen voetbal meer in, alles ging lang en op de gok. Zo vlogen als blinde paarden de duels in, keer op keer! Meerdere spelers van de tegenstander waren met randzaken bezig en niet met voetbal. Phenix loopt nog tot 1-4 uit, waar het niet zonder gevaar voor eigen ledematen eigenlijk alleen nog bezig was de tackles en charges van de tegenstander te ontwijken. Echt schandalig! Anders was de score zeker hoger opgelopen gezien de ook nog 3 opgelegde gemiste kansen de 2e helft. Desondanks heeft Enrico zijn 2e van de middag gemaakt en Andy werd beloond met een doelpunt voor een sterke 2e helft van zijn kant.
Kortom, allemaal leuk en aardig 6e klasse! Maar als je niet wilt voetballen maar alleen wilt beuken,schoppen en de tegenstander wilt blesseren zit je toch duidelijk bij de verkeerde sportvereniging. Voor de lui uit Eanske had de tegenstander geen enkele toegevoegde waarde. Zeker gezien dat je voor deze ongein ook nog een uur in de auto moeten zitten.

SVV’91 1 – Vilsteren 1 (uitslag 2 – 3) 
Bron: www.voetbaloost.nl  d.d. 23-09-2012 (verslag door Vilsteren)
Tien minuten voor tijd stond Vilsteren tegen SVV'91 nog met 2-0 achter. De mannen van Marc Slettenhaar gooiden alles op alles en wonnen toch nog met 2-3. Wouter Mars maakte er twee terwijl Chiel Mars de ander voor zijn rekening nam. Vilsteren klimt door dit resultaat naar de vierde plek en komt op gelijke hoogte met SVV dat ook zeven punten heeft. Een mooie overwinning voor de geel zwarten.

Vilsteren 1 – Manderveen 1 (uitslag 4 – 4)
Bron: www.voetbaloost.nl  d.d. 16-09-2012 (verslag door Manderveen)
Zondag 16 september stond de uitwedstrijd tegen Vilsteren op het programma. Om 14:00 uur klonk het begin signaal van de scheidsrechter. Manderveen begon goed aan de wedstrijd en zette goed druk op de verdediging van Vilsteren. Hierdoor ontstonden enkele kleine kansjes. Na een 20 minuten spelen wist Heiko Hemmink een voorzet van Gijs Wesselink binnen te tikken en zette de 0 - 1 op het scorebord. Niet veel later schoot Mark Haarhuis een vrij trap binnen 0 -2. Vilsteren kwam nauwelijks aan het voetballen. Het duurde dan ook niet lang voor Manderveen om op 0 - 4 te komen. Het was Gijs Wesselink die raak wist te schieten. Kort voor rust schot Sander Lohuis de bal keihard in het lege doel 0 - 4. Trainer Harry Masselink wees er in de rust nog duidelijk op dat er nog steeds een 2de helft te spelen was en dat de wedstrijd nog niet gewonnen was. De tweede helft was net begonnen en er was al een kans voor Vilsteren, maar ze wisten deze kans niet te benutten. Niet veel later speelde Daan Hendriksen 3 man uit, maar faalde oog in oog met de keeper. Echt goed kon Manderveen de 2de helft niet in de wedstrijd komen. Het liet Vilsteren te veel voetballen. Na kwartier voetballen wist Vilsteren het doel te treffen en nog geen minuut later nogmaals 2 -4. Op dat moment begon Vilsteren weer te geloven en knakte er iets bij Manderveen. Het was Vilsteren wat het spel maakte en veelvuldig de aanval opzocht. Een hoge bal werd verkeerd ingeschat door Bas Aman en verdween achter hem in het doel 3 - 4. Niet veel later op het einde van de wedstrijd werd het ook nog 4 - 4. Vlak voor tijd had Vincent Webbink nog een kans maar schoot deze net naast. Volgende week staat de derby tegen VV Langeveen op het programma. Hopelijk weten we dan de 3 punten thuis te houden.

Langeveen 1 – Vilsteren 1 (uitslag 4 – 2)
Bron: www.voetbaloost.nl 09-09-2012 (verslag door Langeveen)
Vanmiddag om 14.00 uur was het dan zover. De 2e wedstrijd van de competitie voor Langeveen 1. Het kreeg de opdracht het spel te maken en dat deden ze dan ook. Vanaf de aftrap begonnen ze scherp en dit mondde al snel uit in enkele kansen. De keeper en paal bleken helaas de spreekwoordelijke 'sta in de weg'. Vilsteren voetbalde op de counter en kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Door een defensieve fout bij Langeveen 1 kwam Vilsteren op voorsprong. De Langeveners lieten de kopjes echter niet hangen en probeerden het spel weer te maken. Ze drukten door en vlak voor rust bracht Jeroen Oude Oosterik de thuisploeg weer langszij. Alwin Bùter verstuurde de corner richting de rand van het 16-metergebied en Oude Oosterik volleerde deze langs de keeper. Even later gaf de scheids aan dat het tijd was om te rusten.
Langeveen 1 had zich voorgenomen om de 2e helft weer scherp te beginnen en druk te zetten op de voetballers van Vilsteren. Dat gebeurde en Daan Kienhuis gaf al in de 2e minuut van de tweede helft een assist op Mart Leus, die de keeper verschalkte. Kort daarna maakte Thijs Averes de 3-1. Langeveen 1 had de wedstrijd rustig uit kunnen voetballen, maar door slordig en af en toe onverzorgd voetbal hielp het juist Vilsteren in het zadel. Zij zetten meer druk en Langeveen 1 was niet altijd bij machte om dit een halt toe te roepen. Counters over en weer, waar de thuisploeg zeker kansen had op de 4-1, resulteerde uiteindelijk via een counter in de 80e minuut alsnog in de 3-2. Vilsteren kreeg hierdoor vertrouwen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Roy van de Aast kreeg eind 2e helft via een goede actie de bal en passeerde de keeper van Vilsteren met een heerlijke schuiver door de benen. De wedstrijd eindigde daarmee met een 4-2 winst voor Langeveen 1.
 
Vilsteren 1 – Delden 1 (uitslag 1 – 0)
Bron: www.voetbaloost.nl 02-09-2012 (verslag door Delden)
Een nieuws seizoen, een nieuwe kans. Ook al valt er dit seizoen weinig te winnen, toch wil het team van Rene Belt er voor gaan en het beste er van maken.
Uit tegen Vilsteren ging SV Delden er vol tegenaan, zette gelijk druk en gaven de jongens uit het Vechtdal weinig tijd om iets creatiefs te bedenken. Er kwamen volop kleine kansjes voor SV Delden, maar Kevin Otten, Coen Witteveen en Gerrit Naafs mistten net dat kleine stukje om het om te zetten in een treffer. Aan de andere kant kwam pas de eerste mogelijkheid voor Vilsteren pas na zo’n 20 minuten, maar Ivo Otten zag de moedige poging hoog over gaan. De echte kansen bleven voor SV Delden en een voorsprong zou meer dan verdient zijn, helaas was het allemaal net niet.
In het tweede bedrijf kwam een heel ander Vilsteren uit de kleedkamer. Het middenveld van SV Delden verloor compleet de grip op de wedstrijd en gaandeweg werden de rollen omgekeerd. Er kwam rond de 55e minuut nog wel een beste kans voor Gerrit Naafs en in de rebound wist Coen Witteveen deze buitenkans ook niet te benutten. Het beste kwam van Vilsteren, in de 60e minuut wist Ivo Otten het nog droog te houden, maar in de 75e minuut kon Thomas Jutten de bal, na een scrimmage, toch binnen te tikken. De 1 – 0 voorsprong was op basis van inzet een dik verdiende.
Een gevoelige nederlaag omdat het team het initiatief in de tweede helft volledig uit handen gaf. Vilsteren zette er dan wel even de turbo op, maar dit kan en mag toch niet het excuus zijn.