Seizoen 2008 - 2009

mei 2009: Vilsteren F1 wint in bekerkraker

In Slagharen heeft Vilsteren F1 de regionale bekerfinale met 4-3 gewonnen. Ondanks een 2-0 voorsprong voor de geelhemden wist Hellendoorn F3 er toch nog een spannende wedstrijd van te maken die pas in blessuretijd werd beslist.

Binnen tien minuten wist de ploeg van Francis Niens en John Nijhoff al op voorsprong te komen. Vlak ernaar werd ook de 2-0 gescoord waardoor Vilsteren op een comfortabele voorsprong stond. Maar Hellendoorn kwam beter in hun spel en wist ook te scoren waardoor de spanning terug was in de wedstrijd. In de tweede helft startten de Hellendoorners sterk en maken snel gelijk maar niet veel later komt Vilsteren opnieuw op voorsprong. Maar Hellendoorn kwam op nieuwe op gelijke hoogte. Uiteindelijk wist Vilsteren in blessuretijd de zege veilig te stellen doordat de bal binnenkant paal binnen gaat. Onder groot gejuich namen de jonge spelertjes de bloemen en (kinder)champagne in ontvangst. Hiernaar volgde nog de officiele huldiging. Hier werd de beker uitgereikt aan aanvoerder Wout. De F1 Is het succesteam van de voetbalvereniging uit Vilsteren naast de beker wonnen ze dit seizoen ook al het voorjaarskampioenschap en najaarskampioenschap werden binnengehaald.

Bekerfinale F1 team tegen v.v. Hellendoorn F3

Het hele jaar door werden er wedstrijden gespeeld voor de beker. Wedstrijd gewonnen, een ronde verder, het leefde nog niet erg bij spelers en leiders. Dit had er alles mee te maken dat het in de competitie heel goed ging.

Het gevoel werd anders toen we waren doorgedrongen tot in de halve finale voor de beker. Deze wedstrijd speelden we in Ommen tegen OZC F6. Alle ouders waren meegereisd ondank is een doorde weekse dag. Een trouwer publiek kunnen we ons niet wensen. Deze wedstrijd wonnen we op overtuigende wijze met 1 – 8.

Nu konden we ons op maken voor de bekerfinale in Slagharen. Als je het over spanning hebt voor een wedstrijd, had je er geen last van voor die tijd. Nu weet iedereen wat spanning is voor of tijdens de wedstrijd.

Het was een feest om nooit te vergeten voor spelers, ouders, leiders en iedereen die ons kwam aanmoedigen. Bij aankomst een grote tent, waar achteraf de prijzen werden uitgereikt. We werden ontvangen door een speler van het 1e elftal van Slagharen.

Deze man heeft ons voor, tijdens en na de wedstrijd prima begeleid. We hadden er voor deze wedstrijd een supporter bij. Hij genoot liet hij achteraf weten door het fantastische spel van onze jongens en Lisa.

Dan de wedstrijd, een officiële scheidsrechter waar we nog een klein beetje tegen opkeken. In het begin ging het gelijk op, maar na 5 minuten spelen kwamen we in balbezit op de helft van de tegenstander. Dit resulteerde al snel in twee doelpunten door Collin Smook. Voor de rust scoorde Hellendoorn nog een keer tegen waardoor we met 2-1 de rust in gingen.

In de rust, naar de kleedkamer dat waren we niet gewend. Dit bleek voornamelijk uit dat voor we het veld weer opgingen, iedereen nog gebruik moest maken van het toilet. Het duurde zolang dat onze begeleider tot twee keer de kleedkamer in kwam om te vragen waar we bleven. We pakten direct ons spel weer op, uit een van de aanvallen scoorde Robin Nijhoff de 3-1. Na een sprint over het veld kregen we als leiders de high five.

Toen dachten we dit kan niet meer stuk, als wij geconcentreerd blijven voetballen. Hellendoorn heeft een hele goede voetballende speler en die wist binnen 5 minuten twee keer te scoren, stand 3-3. Nu werd het pas echt spannend, donderdag nog geoefend op penalty’s nemen. Dit zou ons sterkste punt niet zijn en we lieten het hierop liever niet op aankomen. De spanning was om te snijden, maar ook nu gingen we van onze eigen kracht uit. Collin kreeg de bal aangespeeld liep nog een paar meter door en schoot van afstand, bal plofte via de keeper de zijkant van de goal in. Zat de goal nou of niet, de scheids wees naar de stip en we sprongen een gat in de lucht. Een 4 – 3 voorsprong dit mochten we niet meer uithanden geven. De voorzitter stond in twijfel of hij de bloemen al kon pakken, de laatste minuten leken wel een hele wedstrijd.

Toen het eindsignaal klonk, was het feest, bij elkaar op de rug, polonaise en de spelers in de buikschuif, kortom een heel feest. Felicitatie en bloemen van de voorzitter.

We konden uren blijven feesten, maar de begeleider nam ons mee naar de tent waar direct de huldiging zou plaats vinden. Eerst mocht Hellendoorn het podium op om de 2e prijs in ontvangst te nemen. En daarna was het onze beurt, springend op het podium kregen we allemaal een medaille omgehangen en onze aanvoerder nam uithanden van een afgevaardigde van de KNVB de grote beker in ontvangst. Een knal van de confetti toeter vele foto, s en daarna kinderchampagne achter de tent, het feest was compleet.

Na de douche in Slagharen, terug naar Vilsteren waar we namens het bestuur patat en cola werden aangeboden. En grootste feest was natuurlijk weer met de aanhanger door Vilsteren, inwoners van Vilsteren dachten natuurlijk van ze zullen hier toch geen gewoonte van gaan maken.

Navraag bij de spelers als het aan ons ligt herhalen we dit ieder jaar.

Super F1 team, bedankt voor dit prachtige seizoen,

John Nijhoff

mei 2009: Vilsteren 2 verliest in bekerfinale

Afgelopen zondag heeft het tweede elftal van Vilsteren de bekerfinale verloren van Reaal Dronten 4. Reaal Dronten had negentig minuten de wedstrijd onder controle en won met 1-2.

Er was veel publiek tijdens de regionale bekerfinale voor reserves zondag die plaats vond op sportpark van ZAC in Zwolle. De Drontenaren krijgen de eerste kans van de wedstrijd maar de bal ging hoog over. Reaal Dronten blijft kansen creëren. Vanaf de linkerkant wordt de Michael Schrijver met een goede voorzet bereikt, die de bal vervolgens gemakkelijk binnen kan tikken. Waardoor de ploeg uit Dronten op 0-1 voorsprong komt. Aan het eind van de tweede helft komen de geelhemden beter in spel. Een goede aanval, opgezet vanaf de rechterkant door Ivo Hulsman, wordt door Fedor Hendriks op de lat gekopt.

In de tweede helft is Reaal opnieuw gevaarlijk. Een goed genomen corner wordt door Dennis Kutterink van de lijn gekopt. Niet veel later is het wel raak voor de Drontenaren. Nadat Vilsteren slecht uitverdedigd komt Virgil van der Kroft in balbezit. Hij kon goed weg draaien bij zijn belager en schiet de bal keurig binnen. Naar de 0-2 komt Vilsteren met veel strijd toch weer beter in de wedstrijd. Henry Tuin krijgt een goede kans maar zijn schot gaat er niet in. Uit een goede aanval probeert Wouter Mars te scoren maar zijn schot gaat naast. Daarna is het dan toch raak voor de geelhemden. Henri Tuin krijgt de bal uit de kluts en schiet koel en beheerst binnen waardoor de geelhemden weer terug zijn in de wedstrijd. Tot in de laatste minuut blijft het spannend en Vilsteren blijft kansen krijgen maar het is niet genoeg voor de overwinning in de bekerfinale.

mei 2009: Alte Herren Toernooi Recke (Duitsland)

En toen was het weer tijd voor het jaarlijkse voetbal toernooi in het land van onze oosterburen. We vertrokken zaterdag 23 mei vanuit de kantine richting Duitsland. Amper de grens over gekomen waren we al in aanvaring geweest met de criminal politzei wegens een ernstige verkeersovertreding. Jaaahh.. alle vier de auto’s werden op de bon geslingerd wegens het negeren van een stopbord. Wat kost dat geintje …… € 10,- per auto, gelukkig had de Duitse politie een pinapparaat bij hun zodat we vlot weer verder konden.

Eenmaal op de plek aangekomen konden we direct aan tafel voor de lunch, heerlijke broodjes en een koppie koffie. Zodat we met een goede bodem het veld op konden en dat was te zien want binnen 1 minuut in de 1e wedstrijd wist we al te scoren.

7 wedstrijden later en heel wat zweet kwamen we tot de conclusie dat we het er redelijk goed van af hadden gebracht en dat we met een goed gevoel een pilsje konden pakken en om nog een paar uurtjes lekker van de zon te kunnen genieten.

Vilsteren F3

De meiden van F3 zijn dit voorjaar ook begonnen met hun competitie allemaal heel spannend. De eerste wedstrijd naar Des/Nijverdal we keken er van op dat die jongens al zo groot waren en we verloren de wedstrijd ook met 21-1, maar Demi scoorde nog wel 1 doelpunt, en dat voelde voor ons als een overwinning.

De 2de wedstrijd Bergenthiem F 7 ook een meidenteam alleen weer zo groot op het laatste moment Lisa Niens nog gevraagd. De wedstrijd ging in begin nog redelijk gelijk op, maar omdat we nog veel moeten leren en ook het uitschieten als keeper zijnde kom je soms slecht van de goal af, en dat wordt dan direct afgestraft. En zo ging ook deze wedstrijd verloren met 3-9. De doelpunten werden gemaakt door: Lisa 2x en Demi 1x.

De 3de wedstrijd verloren we van Lemelerveld met 12-0.

Thuis tegen Heeten het gaat al steeds beter maar kunnen het nog niet omzetten in winst 8-1 verloren en doelpunt van Martika.De 5de wedstrijd moesten we tegen De Zweef F6 we hadden allebei nog 0 punten. Als we een keer willen winnen moet het vandaag gebeuren. Deze jongens waren even groot als ons. De wedstrijd ging gelijk op, we waren in goeden doen. En naar wat kansen en goede reddingen van de keeper kwamen we door een doelpunt van Isa op 1-0, vlak voor rust maakte Demi er 2-0 van. Na rust schoot demi een corner van Isa er in een keer in. Wij wonnen de wedstrijd met 3-0 het was GROOT FEEST.

Van de meiden van Hoonhorst verloren we met 7-2. 1 doelpunt van Demi en Lise die scoorde uit een corner. De wedstrijden tegen HHC, SCD en Hellendoorn gingen allemaal verloren met 0-13, 0-7en 0-16. Tegen ASC werd er weer goed gespeeld,we verloren met 10-4, maar maakte 4 mooie doelpunten uit counters 3van Demi en 1 van Isa.

De laatste wedstrijd tegen Dalfsen F6 .Het was een mooie wedstrijd, het spel ging gelijk op met rust stond het 1-1 in de 2de helft hadden beide ploegen volop kansen, maar Dalfsen won wat gelukkig met 1-3. We hebben er veel van geleerd en het gaat steeds beter, de doelpunten werden gemaakt door: Demi 9, Isa 2 , Lisa 2, Lise 1, Martika 1.

We wensen iedereen een goede vakantie namens het F 3 team.