Seizoen 2012 - 2013

De indeling van de competitie is door de KNVB bekend gemaakt. Voor komend seizoen 2013/2014 is Vilsteren 1 ingedeeld in de 5e klasse I.

Vilsteren zal hierin de volgende opponenten treffen:
SC Deventer: afkomstig uit 5e klasse G, resultaat seizoen 2012/2013: 4e plek
Go Ahead Deventer: afkomstig uit 6e klasse C, resultaat seizoen 2012/2013: 5e plek
Mariënheem: afkomstig uit 5e klasse H, resultaat seizoen 2012/2013: 8e plek
Nieuw Heeten: afkomstig uit 5e klasse H, resultaat seizoen 2012/2013: 10e plek
SDOL: afkomstig uit 5e klasse H, resultaat seizoen 2012/2013: 9e plek
Raalte: afkomstig uit 5e klasse H, resultaat seizoen 2012/2013: 5e plek
Ulu Spor: afkomstig uit 6e klasse C, resultaat seizoen 2012/2013: 7e plek
USV: afkomstig uit 4e klasse H, resultaat seizoen 2012/2013: 12e plek
Wesepe: afkomstig uit 5e klasse H, resultaat seizoen 2012/2013: 7e plek
Sportlust Vroomshoop: afkomstig uit 5e klasse A, resultaat seizoen 2012/2013: 7e plek
De indeling voor de overige teams wordt in een latere fase (medio juli) bekend gemaakt.

Loterij 2013 V.V.Vilsteren

De loterij van de Voetbalvereniging Vilsteren is weer een feit. De boekjes liggen klaar bij de leiders en de loten kunnen dan weer door jullie verkocht worden. Leiders willen jullie zorg dragen voor de verdeling.

Voor alle leden:
Indien je dit weekend niet aanwezig kunt zijn op de voetbal dan kun je zelf de boekjes afhalen in de kantine en meldt dit dan even aan je leider. Verkoop van loten hebben we al vaker gedaan en wij weten zeker dat het jullie dit jaar ook weer gaat lukken om alles te verkopen. Wij hebben bij de jeugd gezorgd dat 1 gezin niet meer dan 1 boekje hoeven te verkopen. Senioren hebben ook een lotenboekje

De trekking wordt gehouden op 2 juni tijdens de Rinus Vlierman verenigingsdag. Veel geluk en zorg dat je een lot of loten hebt van de Voetbalvereniging Vilsteren. Graag alle (lege) lotenboekjes inleveren bij je leider met het geld op of voor zaterdag 1 juni.

Enkele belangrijke dingen:

 • 1 boekje bevat 20 loteN

 • 1 lot kost €. 1,00

 • Trekking 2 juni om 12.00 uur tijdens Rinus Vlierman Verenigingsdag

 • Verkochte boekjes inleveren voor of op 1 juni 2013

 • Gegevens duidelijk noteren met telefoonnummer.

 • De loterij is goed gekeurd door gemeente Ommen (vergunning)

 • Op het boekje zetten wij je naam en nr van het boekje. Wees er zuinig op en lever deze op tijd in (wel geheel verkocht natuurlijk)

Namens de voetbalvereniging alvast veel succes toegewenst.

Klussendagen 4, 10 en 11 mei 2013

Hierbij het aanmeldingsformulier voor de klussendagen!Meld je aan voor 1 of meerdere dagen samen met je voorkeur!

Je kunt je opgeven bij de seniorenleiders of bij de onderhoudscommissie (Marcel Vree, Dennis Kutterik, Marco Niens, Rinus Vlierman of Johnny Hendriks). Dit formulier is ook te vinden in de kantine! Er is werk voor iedereen, man of vrouw, jong of oud!

Vele handen maken ligt werk!!!

Zaterdag 4 mei
Straten, timmerwerkzaamheden, schilderen, plantsoen onderhoud, schoonmaak en algemeen onderhoud

Vrijdag 10 mei en zaterdag 11 mei
Straten, timmerwerkzaamheden, plantsoen onderhoud, schilderen, schoonmaak, elektra, dak plakken kantine en algemeen onderhoud

Alle dagen 07.30 uur aanwezig, 08.00 uur aanvang werkzaamheden. Graag verwelkomen we je op 1 of meerdere dagen (Voor eten en drinken word gezorgd)

Groeten de onderhoudscommissie.

3 april 2013: Een dagje voetbal door de ogen van Jan Koerhuis

1 april 2013 2e paasdag.

Dit wordt geen verhaal over technische en tactische hoogstandjes die er deze dag ongetwijfeld waren. Ik zag deze dag een hele boel andere mooie dingen. Om 10 minuten over 10 was ik op een zonnig maar koud sportpark de Molenesch. Even kijken naar het 4e elftal, die sub-kampioen wil worden in hun klasse. De wedstrijd was tegen sv Zwolle, altijd lastig, werd mij verteld.

Het werd een spannende wedstrijd, die door Vilsteren toch overtuigend met 6-3 gewonnen werd. De weinige supporters, die in het voorjaarszonnetje stonden, waren met 9 doelpunten ook duidelijk winnaar. Wat ik zag, was een uiterst sportieve wedstrijd, spelers die met respect met elkaar omgingen, die echt van plan waren deze morgen hun favoriete spelletje te spelen.

Na afloop van de wedstrijd hoorde ik ook van de spelers van Zwolle, hoe attent het was dat er chocolade-eitjes en gekookte eieren op tafel stonden. Ik zag dat ze er gretig gebruik van gemaakt werd. Daarna werden er voorbereidingen getroffen om de scheidsrechter en de tegenstander van het 1e elftal te ontvangen. Ook in de bestuurskamer zag ik de eieren op tafel staan. Om 10 minuten over 2 was ik weer langs de lijn. Ik zag een heel aantrekkelijke wedstrijd van het 1e tegen SVV. Van kenners die langs het veld stonden, en dat waren er veel, begreep ik dat het een welverdiende overwinning voor Vilsteren werd.

Wat ik ook nu weer zag, was dat de spelers met respect voor de tegenstander en scheidsrechter, een pittig duel uitvochten. Na afloop van de wedstrijd sprak ik verschillende spelers van SVV, die met respect spraken over de overwinning van Vilsteren. Wat mooi het te horen, dat ze voor ze de thuisreis aanvaarden, Vilsteren succes wensten voor de overige wedstrijden en omgekeerd was het ook zo. Ik schrijf dit omdat ik afgelopen weekend weer schrok van het mishandelen van een speler en dat supporters slaags raakten met elkaar. Wat kan het voetbalspelletje en alles er om heen toch mooi zijn als het altijd zo ging als deze dag in Vilsteren. Een droom?, niet als wij er met z’n allen iets aan doen.

Voor onze eigen vereniging zag ik deze dag nog veel meer mooie dingen. Hoeveel mensen zijn er op zo’n dag niet bezig om het zo goed mogelijk te laten verlopen. Allemaal vrijwilligers, die duidelijk aanwezig of geruisloos en onopvallend het werk doen. Alles met respect voor wat zij doen. Als penningmeester is mijn taak altijd op de achtergrond, maar als ik zo’n dag beleef, weet ik dat ik het niet voor mijn eigen hobby (cijfertjes) doe, maar voor het plezier van heel veel voetballiefhebbers. En dat geldt ook voor mijn collega-bestuursleden.

Een succesvolle afronding van het voetbalseizoen.

Sportieve groeten, Jan Koerhuis.

4 maart 2013: Eindstand dartcompetitie

Helaas helaas, de dartcompetitie van dit seizoen is alweer afgelopen. Maar niet getreurd volgend jaar zijn we weer terug.

Afgelopen vrijdag hebben we een goede afsluiter gehad voor dit seizoen. Met spannende partijen en een goede opkomst. Zelfs Dennis Kok wou op de aller laatste dag nog even 16 puntjes mee pakken. Ook hadden we een nieuwkomer dit seizoen. Fedor Hendriks. De 1ste keer dat hij mee doet, maar toch 7de worden. Niet zo verkeerd dacht ik zo. Eigenlijk alle wedstrijden lang waren de plaatsen 1 en 2 al bekend. De 2 Marcel’s hebben deze 2 plaatsen lang opgeëist. Marcel Koggel heeft de nummer 1 positie ook weten te behouden. Alleen Marcel Vree is toch iets weg gezakt. Dus in het eind klassement hebben we een nieuwe nummer 2. Gerard Rietman. En met als nummer 3 Rick Bovenmars. Onze enthousiasteling. Halverwege het seizoen hebben we Frank Veltmaat ook nog een donderdagavond van zijn bank geplukt (ook nog een nieuwkomer trouwens). Helaas kon hij de laatste paar keren niet, toch heeft hij het netjes gedaan met de 9de plek. Vorig jaar ging de aanmoedigingsprijs naar Swen Herbrink, dit jaar is dit broertje lief Remy Herbrink geworden. Hij heeft minimaal 4 keer mee gedaan in de voorrondes en was er ook met de finale.

Daarnaast willen Marcel en ik, Jan graag bedanken, voor het systeem via de beamer. Zag er erg professioneel uit. Rinus natuurlijk ook weer bedankt voor de gastvrijheid in de kantine, en uiteraard alle spelers bedankt voor dit seizoen weer. Volgend jaar zijn we weer terug. Dus schrijf het maar vast in je agenda. Darten seizoen 2013/2014 start in de winterstop van de voetbal!!

Zal Marcel Koggel dan voor de 3de keer zijn titel kunnen verdedigen?

Tot volgend jaar, Marcel Vree en Sharon Rietman

2 februari 2013: Vilsteren 3 ontwaakt uit de winterslaap!

De vorst is zo goed als de grond uit, en dan komt er weer van alles te voorschijn.Ongedierte, wilde varkens, mooi weer voetballers en ook de glad geschoren womanizers. Alle spelers hebben hun wel verdiende rust goed besteed en zijn zonder al te veel inspanning de winter goed door gekomen. Want zeg nou zelf, bij veel wedstrijden op Sallands topniveau hoort ook een fatsoenlijke rust periode. Tijdens de feestdagen is er voornamelijk aan teambuilding gedaan, met als motto: Vooruit met die geit, kilo’s in de strijd.

De eerste seizoenshelft is eigenlijk na behoren verlopen. Deze smaakmaker uit de prima divisie is nog altijd een niet te onderschatten team en ze draaien netjes bovenin de subtop mee. Een paar titelkandidaten zijn tegen deze heren ook flink op hun bakkes gegaan. De nieuwe aanwinsten voelen zich goed thuis in dit team en zijn nu al een vaste waarde.

Nagenoeg transfervrij (kratje bier) zijn Stef Herbrink (de Strateeg) en Jurjen Nijhoff (de Regisseur) aangesloten bij deze sterrenformatie. Deze 2 helden nemen met name de regie op het middenveld voor hun rekening. Zij stippelen de lijnen uit en brengen de prachtige speelstijl naar een nog hoger niveau. Voor Marco Veltmaat (de Generaal) werd flink in de buidel getast maar, deze topper is iedere consumptie munt waard. Als een echte leider regeert hij in de achterhoede en brengt hij veel rust in het spel. Hij zet zijn medeverdedigers op de juiste plek en mede hierdoor is de verdediging nog moeilijker te passeren.

Ook de langdurig geblesseerden beginnen steeds beter te revalideren. Bij Maik Kutterik (de man van dubbel glas) is het laatste stuk oud ijzer uit zijn benen verwijderd en hij huppelt al bijna weer in het rond. Jarco Kalter (de Warrior) begint nu echt stabiel te worden op zijn benen, je kunt ook zien dat zijn benen nu echt recht onder zijn lichaam staan. Marc Nijhoff (de Macho) is al weer volop aan het trainen en heeft ook al weer een aantal wedstrijden mee gespeeld. Zijn revalidatie proces heeft zijn vruchten afgeworpen, vooral zijn deelname aan de curling kampioenschappen waren van grote toegevoegde waarde. Er valt nu zowaar een vorm van elegantie te ontdekken bij deze geslepen aanvaller.

De 2e seizoen helft zullen de glad geschoren womanizers er weer volle bak tegen aan gaan. De mouwen worden weer opgestroopt en schitterende combinaties en ongekende technieken zullen getoond worden op de glorie velden van Salland. Het zal een genot blijven om naar deze titanen te kijken en ik voel me trots om verslag te mogen doen van dit sterren ensemble.

Hulde!

Johan Derksen

6 februari 2013: Vilsteren E2M kampioen

De eerste wedstrijd hadden we te weinig spelers. Maar gelukkig konden Sophie en Emma meedoen, daardoor hadden we genoeg spelers, wij willen jullie bedanken dat jullie mee hebben gedaan. Maar toen opeens kregen we een doelpunt tegen maar gelukkig hebben we er weer 3 bij gescoord dus wonnen we van Lemelerveld ME1 en toen moesten we de 2de wedstrijd spelen en direct in de 2de minuut schoot Floortje hem van de middelijn ongeveer in het goal dus toen wonnen we met 1-0.

Toen moesten we zaterdag 15 december weer spelen en toen zagen we grote meiden maar dat maakt niet uit want we hebben wel van Nieuwleusen ME10 gewonnen met 3-0. En natuurlijk hebben we ook de 2de wedstrijd gewonnen van Nieuwleusen ME6 met 2-0. 22 december hebben we de wedstrijden ook allebei gewonnen van Nieuwleusen ME6 met 1-0. En ook weer van Nieuwleusen ME10 1-0 dus die punten hebben we er ook weer bij.

Op 29 december moesten we tegen Lemelerveld ME1, we kregen toen een doelpunt tegen maar toen dacht Vilsteren dat kan niet dus wij scoorde er weer 2 bij dus we hadden gelukkig weer gewonnen. En de andere wedstrijd tegen Hoonhorst dat ging zo goed we hadden daar van met 0-4 gewonnen. En toen kwam de spannende wedstrijd, de kampioenswedstrijd, we hadden een mooi spandoek gemaakt want we moesten wel winnen natuurlijk en we wonnen toen met 0-2.

yes!!! We waren kampioen maar we wouden de laatste wedstrijd ook winnen en we wonnen met toen al weer van Hoonhorst met 2-0 dus KAMPIOEN!!! Eerst met kleren onder de douche, toen met de platte wagen door het dorp, lekker patatjes gegeten mmm… dat was lekker feesten maar kampioen dat proberen we volgend jaar weer.

KAMPIOENEN!!!!

Vilsteren E2M

29 januari 2013: Aanpassing gedragsregels in kantine "Ons Mikpunt"

Vanaf 1 februari 2013 gelden er nieuwe gedragsregels in onze kantine "Ons Mikpunt. Vanaf die datum kan en mag er niets meer opgeschreven worden en dient alles direct te worden afgerekend !!! Deze regels zijn reeds bekend gemaakt tijdens de jaarvergadering in december 2012.


Hieronder de gedragsregels van kantine Ons Mikpunt:

 • Geen voetbalschoenen in de kantine!

 • Alleen barpersoneel achter de bar!

 • Bestellingen altijd zelf ophalen aan de bar!

 • Nooit zelf consumpties of eten afrekenen!

 • Niet roken in de kantine!

 • Geen alcohol onder de 16 jaar!

 • Alles direct betalen!

 • Indien toch wordt opgeschreven kost dit € 1,= extra, daarna komt er elke week € 1,= bij op.

 • Bij bestelling via de eetlijst: zo spoedig mogelijk afrekenen, in ieder geval dezelfde dag!

Wij hopen op ieders medewerking hierin en vragen dus ook een stukje verantwoording van jullie allen zelf !!

Het bestuur

21 januari 2013: Meisjes E2 kampioen in de zaal!

Dit jaar hebben de meiden van E2 met groot succes deelgenomen aan de zaalcompetitie.

Voor het eerst waren ze ingedeeld bij alleen maar meidenteams. Ze hebben alle wedstrijden gewonnen en werden kampioen. Dat moest natuurlijk gevierd worden.

16 december 2012: Contractverlenging Marc Slettenhaar

Marc Slettenhaar ook seizoen 2013/2014 trainer van V.V.Vilsteren. Tijdens de druk bezochte jaarvergadering van de voetbalvereniging Vilsteren,is bekend gemaakt dat hoofdtrainer Marc Slettenhaar uit Nijverdal zijn contract heeft verlengd.

Marc kent een goed seizoen bij Vilsteren. De technischecommissie was dan ook erg blij om dit nieuws tijdens de ledenvergadering te kunnen vermelden. Er werd dan ook een contract getekend voor 1 jaar en met een optie voor nog een jaar.

Technische Commissie en bestuur V.V. Vilsteren

13 december 2012: Bingo voor de jeugd

Op vrijdag 28 december a.s. (in de kerstvakantie) organiseren we weer een bingo voor alle kinderen. Net als elk jaar is dit weer in de voetbalkantine. We beginnen om 19.00 uur en de entree is € 6,00 per meespelend kind. De taxi mag je rond 21.30 uur weer ophalen, met hopelijk veel prijzen! Je mag altijd een vriendje of vriendinnetje meenemen, zodat het extra gezellig wordt! We zien jullie graag de 28ste, zodat we er een leuke avond van kunnen maken.

Tot dan!

Groetjes de activiteitencommissie

3 december 2012: Prima spelend Vilsteren 1 klopt Delden

Vilsteren behaalde een belangrijke 1-2 overwinning in de uitwedstrijd tegen Delden. In de eerste fase van de wedstrijd was het voor beide teams aftasten geblazen. Delden kreeg in die fase een prima kans maar de bal kuste de paal. Daarna kwam Vilsteren beter in de wedstrijd en bleek het met name tecnisch beter dan de Deldenaren. Dat leidde in de 45e minuut tot de terechte 1-0 voorsprong door Chiel Mars die een prima uitgespeelde aanval koel van de juiste afronding voorzag.

In de tweede helft ging Vilsteren op dezelfde voet door en dat leidde al snel tot de 0-2, wederom van Chiel Mars. Daarna werd de wedstrijd harder van beide kanten. Delden trachtte via opportunistisch spel de aansluiting te bewerkstelligen. Vilsteren gaf echter geen duimbreed toe. In de 85e minuut viel dan toch nog de 1-2 na een lange bal van Delden. In de laatste minuten had Vilsteren nog grote counterkansen maar gescoord werd er niet meer.

Door deze zege neemt Vilsteren afstand van de onderste plaatsen en heeft het zich in de grote middenmoot genesteld. Trainer Marc Slettenhaar sprak dan ook van een belangrijke zege en hoopt deze volgende week een vervolg te geven in de thuiswedstrijd tegen de nummer twee Langeveen.

Bron: www.vechtdalcentraal.nl

9 november 2012: Verslag Vilsteren 1 - Haaksbergen 1

Trainer Marc Slettenhaar van Vilsteren was een tevreden man na de 5-0 zege van zijn team tegen Haaksbergen. "We hebben zakelijk en efficiënt gespeeld" volgens de trainer." We gaven weinig weg en creëerden voldoende kansen; eigenlijk een perfecte wedstrijd van onze kant".

Voor rust nam Vilsteren een 2-0 voorsprong door goals van Wouter Mars en Wesley Kampman. Na rust werd het in de 70e minuut 3-0 door een eigen doelpunt van Haaksbergen. In de slotfase voerden Jaron Veltmaat en Thomas Jutten de score op tot 5-0. Door deze zege klimt Vilsteren op naar de 3e plaats ten koste van Delden. Deze positie wordt volgende week verdedigd in de uitwedstrijd tegen het op de 8e plaats staande Lochuizen.

Bron: www.vechtdalcentraal.nl

30 september 2012: Vilsteren 1 compleet nieuw tenue

Zondag 30 september heeft het 1e elftal van Vilsteren een compleet nieuw tenue ontvangen. Bouwbedrijf Salbam uit Vilsteren heeft als hoofdsponsor dit op zich genomen.

Salbam een gerenommeerd Bouwbedrijf in het Sallandse die gespecialiseerd is nieuwbouw, verbouw, renovatie maar ook restauratie heeft ondanks de huidige marktsituatie toch gekozen om de plaatselijke vereniging wederom te ondersteunen. Trots is dit bedrijf, waar “gebouwd door vakmanschap”de slogan is, op onze vereniging en trots zijn wij op onze sponsor. Samen als team, dit zijn de kernwoorden waar Vilsteren waarde aan hecht, aldus directie Frank Veltmaat en Bas Herbrink.

Op deze zonnige zondag werd de overhandiging vastgelegd en als dank overhandigde de vereniging een bloemetje aan de echtgenotes. Veel succes en voetbalplezier met de nieuwe outfit.