Seizoen 2013 - 2014

19 mei 2014: Bijeenkomst voor de ouders van de jeugd: kledingfonds

Opzetten van een kledingfonds.

Maandag 26 mei is er een informatie avond over het sponsorbeleid van de voetbal vereniging Vilsteren. Hierbij nodigen wij alle ouders van de jeugd uit, aanvang 20:00 uur in kantine "Ons Mikpunt". Zoals op de verengingsdag besproken willen wij graag met de ouders van de jeugd een en ander toelichten op het nieuwe sponsorbeleid. We hebben hiervoor ons huiswerk gedaan en inmiddels een hoofdsponsor gevonden. Ronald Kamphuis van JUMBO Dalfsen heeft ons toegezegd medewerking hierin te verlenen. Ook de bestaande sponsoren hebben akkoord gegeven voor subsponsoring.

De gehele jeugd wordt volgend seizoen voorzien van shirt, broek en kousen. Vanaf de mini’s tot eind junioren. De spelende jeugdleden zijn dan ieder jaar gegarandeerd van een tenue. Om een ander te realiseren willen wij een kledingfonds oprichten voor de jeugd. In de vooraankondiging hebben we de datum 22 mei genoemd, dit is achteraf een niet te realiseren datum geweest voor de sponsorcommissie. Excuus voor de verwarring.

Jullie zijn van harte uitgenodigd op maandagavond 26 mei 2014. In de kantine van de vereniging en we willen graag om 20:15 uur beginnen.

De sponsorcommissie V.V. Vilsteren

17 mei 2014: Terugblik op de verenigingsdag van 2014

Zondagmorgen, vroeg in de morgen was er al activiteit op het sportpark “de Molenesch”. Vandaag de Frank Veltmaat verenigingsdag. 3e jaar dat er een vereniging dag op deze manier wordt georganiseerd. Voorgaande jaren waren Martin Bosch en Rinus Vlierman de “titeldragers”. Dit jaar Frank.

Doelstelling van deze dag dat het een gezellige dag moet worden voor jong en oud. Acht uur s’morgens komen de vrijwilligers al in de kantine, de luchtkussen wordt geplaatst, de muziek wordt in gereedheid gesteld voor zowel buiten als binnen. De tenten zijn al een dag eerder opgezet. Rinus heeft de koffie klaar en de velden zijn ingericht voor de wedstrijden. Al gauw komen de eerste ouders met kinderen. Negen uur aanwezig en tien over negen de eerste wedstrijd van de allerkleinsten tegen de normaal gesproken de beter wetende ouders. Fanatiek met een glimlach.

Alle jeugdelftallen voetballen voormiddag in haar of zijn team tegen de ouders. De stoere C1 vechten onderling samen met de leiders een duelletje uit. We zien vele bedankjes en presentjes namens de jeugdspelers naar de leiders / trainers gaan. Respect voor de vrijwilligers die de gehele jaar klaar staan om de elftallen te begeleiden.

Voor de moeders een “moederdagroos” van de jeugdleden met een eigen gemaakte kaartje cq boodschap. Alle elftallen worden op de foto gezet. Om 12:00 was er de trekking van de loterij. De hele kantine hartstikke vol met voetbal liefhebbers want inmiddels zijn de senioren ook keurig op tijd aanwezig voor het middag programma. Een mooi moment om de hoofdtrainer Dick Runhard officieel zijn contract te laten tekenen voor het nieuwe seizoen. Afgelopen 2e helft van het seizoen heeft de selectie goede resultaten gehaald en een basis gelegd voor volgend jaar. Chapeau en applaus.

Namiddag waren de senioren aan de beurt. Een fanatiek potje voetbal met een wedstrijdduur van 25 minuten en officiële clubscheidsrechters. Vorig jaar was het 3e elftal de winnaar van het toernooi, dit jaar won de ervaring van de techniek. Het 4e elftal was uiteindelijk de terechte winnaar.

Alle elftallen zijn op de foto’s gezet, echter het winnende 4e elftal met Frank Veltmaat zal een mooi plekje krijgen op de bar. Mooi in het rijtje van de winnende elftallen van de voorgaande jaren.

Sponsorcommissie V.V. Vilsteren

26 april 2014: Verenigingsdag 2014 / Loterij 2014

Reserveer alvast 11 mei 2014 in jullie weekendagenda. Dit jaar houden we de verenigingsdag op 11 mei 2014. Een hele puzzel om een geschikte datum te krijgen, maar het is gelukt en we zijn trots dat we de dag mogen vernoemen naar Frank Veltmaat.

Voormiddag spelen de ouders tegen zoon/dochter en namiddag komen de senioren in actie. Speelschema en tijden worden deze week op de site vermeld.

Loterij V.V. Vilsteren
De loterij van de Voetbalvereniging Vilsteren is dan ook weer een feit. De boekjes liggen klaar bij de leiders en de loten kunnen dan weer door jullie verkocht worden. Leiders willen jullie zorg dragen voor de verdeling. Verkoop van loten hebben we al vaker gedaan en wij weten zeker dat het jullie dit jaar ook weer gaat lukken om alles te verkopen. Wij hebben bij de jeugd gezorgd dat 1 gezin niet meer dan 1 boekje hoeven te verkopen. Senioren hebben ook een lotenboekje.

De trekking wordt gehouden op 11 mei tijdens de Frank Veltmaat verenigingsdag. Veel geluk en zorg dat je een lot of loten hebt van de Voetbalvereniging Vilsteren. Graag alle (lege) lotenboekjes inleveren bij je leider met het geld op of voor zaterdag 10 mei.

Enkele belangrijke dingen:

• 1 boekje bevat 25 loten

• 1 lot kost €. 1.00

• Trekking 11 mei 2014 om 12.00 uur tijdens Frank Veltmaat Verenigingsdag

• Verkochte boekjes inleveren voor of op 10 mei 2014.

• Gegevens duidelijk noteren met telefoonnummer.

• De loterij is goed gekeurd door gemeente Ommen (vergunning)

• Op het boekje zetten wij je naam. Wees er zuinig op en lever deze op tijd in (wel geheel verkocht natuurlijk)

Namens de voetbalvereniging alvast veel succes toegewenst.

13 april 2014: Paasactiviteiten

Op 1ste paasdag (zondag 20 april 2014) is weer het traditionele eieren zoeken op het voetbalveld. De paashaas zal dan het gouden ei weer verstoppen en aan jullie de taak om deze op te zoeken! We beginnen om 11.00 uur, dus zorg dat je erbij bent! Alle kinderen zijn natuurlijk welkom en we zullen zorgen voor leuke prijsjes.

Na het eieren zoeken, organiseren we ook dit jaar weer een Eier gooi-wedstrijd! Geef je samen met een partner op en zorg dat het ei heel blijft tijdens het overgooien. Natuurlijk zal de afstand steeds groter worden! We beginnen rond 13.00 uur na het eieren zoeken, zorg dat je er (op tijd) bij bent. Inleg geld is € 2,50 per team.

Je kunt je voor 12.45 uur op de dag zelf opgeven. Jong en oud is welkom! Tot dan.

14 maart 2014: Verslag Marienheem 1 - Vilsteren 1

Verdienstelijk gelijkspel van VVVilsteren in en tegen Mariënheem (2-2)

Op een zonovergoten sportcomplex in Mariënheem begon de wedstrijd om ca. 14.12 uur, onder leiding van scheidsrechter Peters. In de beginfase een overwicht voor de thuisclub, en het was Lean Hobert (á la Madjer) die al in de 6e minuut een aanval over hun rechterzijde bekwaam afrondde (1-0). Hierna een licht overwicht van Vilsteren, en de doelman van Mariënheem reageerde meerdere malen adequaat bij schoten op zijn "eigen" doel. Echter halverwege de eerste speelhelft was hij kansloos op een schitterende uithaal vanaf ca. 25 meter van invaller Daan Hendriks, na een prachtige openingspass van linkervleugelverdediger Jaron Veltmaat (1-1). Enkele spelminuten hierna werd Chiel Mars aangetikt in het 16 meter gebied van Mariënheem (duidelijk hoorbaar vanaf de zijkanten), echter de goed opgestelde scheidsrechter zag hierin géén strafschop, helaas voor Vilsteren. In de blessuretijd van de eerste speelhelft een mooie aanval van Mariënheem over de rechterzijde, maar doelman Rik Legebeke (van Vilsteren)redde bekwaam. Ruststand 1-1.

In de tweede speelhelft een licht overwicht voor het hardwerkende V.V.Vilsteren. Echter in de 67e minuut was het invaller Bas Alferink van Mariënheem, die de enige fout van doelman Rik Legebeke resoluut afstrafte (2-1). Hierna nam Vilsteren meer risico's en dit werd beloond. In de 85e speelminuut was het de opkomende Wouter Mars die met een diagonaal schot (licht getoucheerd) die verdiende gelijkmaker maakte (2-2). In de extra tijd aan beide zijden kleine mogelijkheden. De mooiste was voor Wesley Kampman van Vilsteren, die op snelheid de beide centrale verdedigers aan de "kant" zette, echter bij de afwerking was de uitstekende keeper van de thuisclub - heer en meester! Scheidsrechter Peters floot hierna voor het eindsignaal. Een terechte uitslag (2-2) volgens de beide trainers en begeleiders.

De volgende competitiewedstrijd voor V.V.Vilsteren is aankomende zondag, d.d. 16-03-2014 (thuis) tegen Wesepe. Aanvang 14.00 uur. Komt allen kijken op het mooie sportpark "de Molenesch".

12 maart 2014: Eindstand dartcompetitie

Het einde van het dartseizoen 2013 - 2014 zit er weer op. Ook dit jaar is alles weer goed verlopen, alhoewel alleen de opkomst soms nog wel wat beter mag zijn. Wij als organisatie hebben ook vernomen dat er een aantal andere jongens van darten houden, maar niet goed mee durven te doen. Kom gerust volgt seizoen een keer mee doen en je zult zien dat het bere gezellig is. Ook dit jaar hadden wij weer een nieuwkomer. Bram Knol. Schoonzoon en zwager van de familie Rietman. Top dat je er was Bram en goed oefenen bij de familie Rietman en we zien je volgend seizoen weer?! Dit seizoen was Fedor Hendriks toch eigenlijk wel de knaller. Vorig jaar voor het eerst mee gedaan en toen 7de geworden. Dit seizoen streed hij samen met Rick Bovenmars om de 2de plek en ook om Marcel Koggel van de 1ste plaats te stoten. Helaas liet Fedor op de finale avond het helemaal liggen en zakte naar de 4de plaats. Helaas voor Rick hij had kansen om Marcel Koggel van de troon te stoten, maar met het uitgooien in de finale om de 1ste plaats liet hij het helaas liggen. Maar eindigt wel op een prachtige 2de plaats.

Dit jaar ging de aanmoedigingsprijs best wel verrassend naar Gerard Rietman, die vorig jaar nog 2de is geeindigd. Geniet van je biertjes Gerard. Henri Tuin ging er met de cadeaubon van Keurslager Veltmaat t.w.v €10,- vandoor. Dit was de 3de plek. De 2de plek was zoals genoemd voor Rick. Hij ging er met een cadeaubon van Keurslager Veltmaat t.w.v. €15,- er vandoor. En net als de vorige 2 jaren is ook dit jaar Marcel Koggel er weer in geslaagd om zijn titel te verdedigen. Hij ging er met een cadeaubon ook van Keurslager Veltmaat maar dan t.w.v €25,- er vandoor.

Daarnaast wil wij Rinus heel erg bedanken voor zijn aanwezigheid in de kantine. De kantine was telkens open en er was weer genoeg te eten en te drinken. En uiteraard willen wij de darters bedanken en wij zien jullie hopelijk de volgende winterstop weer terug!

Groeten,

Marcel Vree en Sharon Rietman

9 februari 2014: Vilsteren zorgt voor daverende verrassing

Vilsteren heeft zondagmiddag met 2-1 gewonnen van Raalte. Een verrassende uitslag, omdat hekkensluiter Vilsteren tot vandaag nog maar één punt pakte in de Vijfde Klasse I. Tegenstander Raalte stond helemaal bovenaan en won vorige week nog met 10-0 van Go Ahead Deventer. Grote man zondagmiddag was Chiel Mars, hij maakte beide treffers.

“Over de hele wedstrijd gezien was een gelijkspel terecht geweest”, gaf Vilsteren-trainer Dick Runherd na afloop eerlijk toe. “De eerste helft was Raalte heer en meester. Op basis van de inzet in de tweede helft was het punt wel verdiend.” De oefenmeester zag hoe Raalte na een half uur spelen op voorsprong kwam. Na een hoekschop werd de afvallende bal binnengeschoten door Jurry Tibben, die zo tekende voor de 0-1 ruststand.

In de tweede helft deed Vilsteren er een schepje bovenop. In de 65e minuut resulteerde dit in de gelijkmaker van Chiel Mars. Na een voorzet van Wesley Kampman schoot hij de bal via de onderkant van de lat binnen. Lange tijd leek het erop dat Vilsteren zijn tweede punt van het seizoen ging pakken. De klok tikte verder en Raalte zette alles op alles op toch ‘gewoon’ de drie punten te pakken. In de 85e minuut wist Vilsteren hier optimaal van te profiteren, door uit een counter de 2-1 te maken. Chiel Mars omspeelde zijn tegenstander en schoot feilloos raak.

Een mooie opsteker voor Vilsteren, dat tot dusver een moeizaam seizoen beleeft. De zege op Raalte was pas de eerste driepunter van het seizoen, maar moet de ploeg vertrouwen geven voor volgende week. Dan staat de wedstrijd tegen Go Ahead Deventer op het programma. Die ploeg staat voorlaatste in de Vijfde Klasse I. Mocht Vilsteren volgende week opnieuw winnen, dan wordt het verschil teruggebracht tot één punt.

Bron: www.vechtdalcentraal.nl d.d. 9 februari 2014

5 januari 2014: Nieuwe hoofdtrainer V.V. Vilsteren

Het bestuur heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie zijn nieuwe hoofdtrainer gepresenteerd. Door het definitieve vertrek van Marc Slettenhaar op 24 december moest de technische commissie per direct op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. In deze zoektocht meldden zich meerdere trainers. Twee kwamen er op bezoek, waarna uiteindelijk Dick Runherd werd gekozen om Vilsteren aan de punten en vooral het nodige spelplezier moet helpen.

Runherd is momenteel werkzaam bij zaterdag-vierdeklasser Zalk en was zelf als voetballer actief bij Balkbrug, PEC Zwolle en USV. De 46-jarige oefenmeester gaat het komende halfjaar de zaterdagclub met Vilsteren combineren. Runherd heeft met Vilsteren de schone taak om de eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen. De ploeg won het afgelopen halfjaar nog geen officiële wedstrijd. Runhard, die eerder als trainer werkzaam was bij Oranje Zwart, OVC’21 en USV, stopt aan het einde van het seizoen bij Zalk en kan bij Vilsteren mogelijk langer blijven dan het komende halfjaar.

Het bestuur en technische commissie V.V. Vilsteren

(foto afkomstig van site SV Zalk)

17 december 2013: Vilsteren E1G kampioen!

Donderdag 12-12-2013 moesten we de destijds afgelaste wedstrijd tegen Balkrug-Avereest E3 spelen om bij winst zeker te zijn van het kampioenschap en niet afhankelijk te zijn van Dedemvaart die zaterdag tegen Daarle moet spelen.

Met een aantal auto’s met spelers en ouders reden we met goede moed naar Balkbrug, ook Floortje die een aantal dagen geveld was door de griep kwam samen met de ouders haar team aanmoedigen. Na een aarzelend begin (gelukkig voor de meegereisde fan’s die graag koffie wilden drinken) maar wel een aantal kansen schoot Isa na een kwartier spelen met een prachtig schot de 0-1 binnen. Binnen 2 minuten kwam de 0-2 na een heel goede aanval en voortreffelijk ingeschoten door Lise. Vervolgens mocht Pim de 0-3 op zijn naam schrijven na de bal koelbloedig langs de keeper te schuiven.

Met de complimenten van de leiders en met de patat van Rinus in het vooruitzicht begonnen voor het merendeel meisjes en de twee jongens aan de tweede helft waarin door Lise na drie minuten het vierde doelpunt werd ingeschoten wederom na een fantastische combinatie. Dankzij het keeperswerk van Tessa en het uitstekend verdedigen van Roos Laura en Ryan kwam het al snel op 0-5 goed afgemaakt door Lise.

Binnen een minuut was het weer raak door het voortreffelijk verdedigen van Roos en een goede bal naar Lise kon ze voorzetten en wel of niet aangeraakt door Pim: 0-6. Wederom binnen een minuut was het Isa die na wat subliem tikwerk met Anouk met een loeihard schot de 0-7 op haar naam schreef. De 0-8 werd weer ingeleid door goed verdedigen en het weer snel opbouwen prima afgerond door Lise.

Na 42 minuten goed weerstand te hebben geboden en af en toe Tessa goed op de proef te stellen scoorde de tegenstander hun verdiende doelpunt 1-8 gelijk de eindstand.

Complimenten voor de aanwezige jeugdbestuursleden, met bloemen voor de leiders, alle meegereisde ouders, met gemaakte spandoeken, en vooral complimenten voor dit prachtig spelende E1G team.

14 december 2013: Verslag Vilsteren D1G kampioen!

Het was een spannende dag, zaterdag 30 november. Om 11.00 was het zover Vilsteren D1 tegen Balkbrug/Avereest D2. Aan het aantal toeschouwers te zien stond er heel wat op het spel. En dat was ook zo want het kampioenschap lonkte. Tot dan toe verliep de competitie heel succesvol. De jongens (en Lisa) hadden 11 wedstrijden gespeeld en geen één verloren.Vilsteren begon een beetje gespannen aan de wedstrijd, maar toen er eenmaal was gescoord was de spanning eraf en werd er leuk gevoetbald.

Er volgden mooie acties op het middenveld en de voorhoede kwam goed op dreef. Balkbrug/Avereest gaf zich echter niet zomaar gewonnen waardoor ook onze verdedigers hun kwaliteiten konden laten zien. Met een eindstand van 6-1 was het kampioenschap voor Vilsteren. De sterren van het veld en hun leiders zijn door de vereniging en sponsor flink in de bloemetjes gezet. Als klap op de vuurpijl volgde er een rondrit door Vilsteren op de open wagen. En met patat en een drankje tot besluit was het feest compleet.

Gefeliciteerd jongens en vereniging en sponsor bedankt.

2 september 2013: KNVB voert tijdstraf in

Zo werkt het.

Voetballers (mannen, vrouwen, jongens en meisjes) in de B-categorie krijgen voortaan een tijdstraf van tien minuten opgelegd bij de eerste gele kaart. Een afkoelperiode die direct nadelige gevolgen heeft voor het eigen team. Omdat gele kaarten niet op het wedstrijdformulier komen te staan – en dus niet kunnen leiden tot een uitsluiting – levert deze maatregel minder administratie op voor de scheidsrechter en de vereniging. Direct straffen en minder gedoe.

Voor de toepassing van de tijdstraf is een aantal zaken belangrijk:

  • Een tijdstraf duurt tien minuten. Voor de pupillen geldt een tijdstraf van vijf minuten.

  • De scheidsrechter houdt de tijdstraf bij. Hij bepaalt wanneer de tijdstraf aanvangt en weer om is. De scheidsrechter geeft ook aan waar de speler de tijdstraf moet uitzitten en pas na een teken van de scheidsrechter mag de speler het veld weer betreden.

  • Een speler kan slechts eenmaal per wedstrijd een tijdstraf krijgen opgelegd. Hierbij moet de scheidsrechter wel de gele kaart tonen. Twee keer geel blijft rood en dus een definitieve veldverwijdering, maar ook deze kaarten hoeft de scheidsrechter niet te vermelden op het wedstrijdformulier.

  • Een directe rode kaart komt wel op het wedstrijdformulier en kent de gebruikelijke tuchtrechtelijke procedure.

  • Als een doelverdediger een tijdstraf krijgt opgelegd, dan moet een andere speler zijn plaats als doelverdediger innemen. Deze speler moet wel even een ander shirt aandoen om als doelverdediger herkenbaar te zijn.

  • Een tijdstraf die voor de rust niet geheel is vol gemaakt, wordt in de tweede helft voortgezet. Als de tijdstraf van een speler nog niet om is bij het einde van de wedstrijd, wordt de resterende kwijtgescholden.

  • Een team mag niet met minder dan zeven spelers op het veld staan. Als dit gebeurt, wordt de wedstrijd gestaakt

Gerard Rietman