Seizoen 2014 - 2015

31 mei 2015: Vrouwenvoetbal in Vilsteren is een feit

Afgelopen woensdag zijn de eerste contracten door de dames getekend. Aanmelding bij V.V. Vilsteren is een feit.

De dames gaan deelnemen aan de 7x7 recreanten competitie. Op woensdagavond wordt er getraind en de wedstrijden gaan plaatsvinden op de vrijdagavond (thuiswedstrijden om 19.30 uur).

25 mei 2015: Verslag Hein Langenkamp verenigingsdag 17 mei 2015

Zondag 17 mei hebben we voor het 4e jaar onze verenigingsdag gehouden van de voetbalvereniging op “de Molenesch”. Dit jaar ter ere van Hein Langenkamp. Hein heeft 25 jaar elke maandagochtend de kleedkamers verzorgd en schoongemaakt. Wij vinden het allemaal zo vanzelfsprekend, maar zo zie je maar weer dat achter de schermen ook hard wordt gewerkt door vrijwilligers

Het was een gezellige dag met droog weer. E2 kregen speciale shirts omdat ze kampioen waren geworden in de competitie. 's Morgens voetbalden de jeugdelftallen tegen de ouders. Fanatiek liet de jeugd zien hoe het spelletje werkt. Veel ouders waren sportief gekleed en namen een klein beetje spierpijn op de koop toe.

Om 12:00 uur was de trekking van loterij.

Uitslag trekking:
1e prijs Harry Wellenberg
2e prijs Henny Hulsman
3e prijs B. ten Dam Dalfsen
4e prijs Bastiaan van de Kolk
5e prijs Bennie Niens
6e prijs F. Kutteri
7e prijs Maike Boerhof
8e prijs Edwin Legebeke
9e prijs Dani Langenkamp
10e prijs Lennart Hulsman
11e prijs Annie Tijhaar
12e prijs Fam Nanning
13e prijs Erwin Niens
14e prijs Emiel Roddenhof
15e prijs Erwin Niens

Na de middag werd onderling de strijd gestreden tussen de senioren samen met de B-junioren

De B junioren waren even te voren nog gehuldigd door het jeugdbestuur met de KNVB beker. Een geweldig resultaat door de jeugd van de vereniging. Hier kreeg het elftal van Alfred, Tom en Fedor zoveel energie van dat het toernooi s’middag ook door B werd gewonnen.

Hein nam nog even het woord en dankte de vereniging voor de aandacht. Verenigingsdag 2015 is een feit en er wordt weer een mooie foto met herinneringen aan de collectie toegevoegd.

Dank voor jullie deelname en inzet.

De sponsorcommissie

15 mei 2015: Geen bekerfinale, wel bekerwinst Vilsteren B1

De KNVB heeft vanmiddag uitsluitsel gegeven over de tegenstander van de bekerfinale. Beide teams van de gestaakte halve finale zijn uit het bekertoernooi gehaald. Dat houdt automatisch in dat Vilsteren B1 de beker heeft gewonnen.

Aanstaande zondag zal Vilsteren B1 gehuldigd worden tijdens de verenigingsdag.

Begeleiding Vilsteren B1

13 mei 2015: Vilsteren E2 kampioen!

Het kampioenschap voor E2 was niet helemaal vanzelfsprekend. In een leuke competitie met gelijkwaardige teams maakte het zaterdag 9 mei de kampioenstitel tot een ware overwinning. De jongens hebben dan ook gevochten als leeuwen. Met een 2-3 eindstand op het scorebord vierden ze hun overwinning in Nieuwleusen. Deze overwinning leidde tot de nummer 1 positie met op 1 punt volgend OZC E9. Ze zijn hierbij dit jaar ongeslagen kampioen geworden.

Jaro, Stef, Tycho, Jelmer, Dani, Tom, Dylan, Harm (helaas afwezig bij de kampioenswedstrijd) en Diede met hun leiders Arjan en Frank hebben dus hun kampioenschap meer dan verdiend!


25 januari 2015: Vilsteren E1 kampioen in de zaal

Zaterdagmorgen (24-01-2015) zijn we al vroeg vertrokken (7.15 uur), met dikke sneeuwbuien glibberend en glijdend met heel veel supporters naar Balkbrug. Het was nog de vraag of we het gingen halen want er was overal nog niet geschoven of gestrooid. Om 7.55 gearriveerd gauw de schoenen aan en de wedstrijd kon beginnen. We hadden een goede uitgangspositie en stonden 5 puntjes los maar je weet maar nooit.

Om 8 uur begon de wedstrijd en na enige minuten schoot Emma hard op de goal, de keeper kreeg hem niet lekker in de handen en hij rolde fijn in de voet van Chiel die hem lekker inschoot.1 - 0. Ook onze volgende aanval was weer succes vol waarbij Chiel de bal als een vuurpijl over de keeper heen schoot en hij lekker in het doel belande 2 - 0. Hierna werden er van beide kanten nog spannende aanvallen opgezet, deze hadden geen resultaat. Toen het eindsignaal klonk was Vilsteren E1 helemaal door het dolle heen, KAMPIOEN.

De volgend wedstrijd wonnen we ook dik met 4 – 0 .Toen met de spelers van E1: Thom, Linette, Tamar, Chiel, Emma, Rico, Sophie, en Kyra een ereronde door Vilsteren gereden op weg naar Rinus en werd het kampioenschap gevierd en zaten we om half elf al aan de “vette hap”, en de leiders de ouders brachten een welverdiende toast uit op dit team.

Groeten Martin & Jos

12 januari 2015: Uitslag Gerda Krieger Toernooi Senioren

19 december 2014: Kinderbingo

Op maandag 29 december a.s. (in de kerstvakantie) organiseren we weer een bingo voor alle kinderen. Net als elk jaar is dit weer in de voetbalkantine. We beginnen om 19.00 uur en de entree is € 6,00 per meespelend kind.

De taxi mag je rond 21.30 uur weer ophalen, met hopelijk veel prijzen! Je mag altijd iemand meenemen, zodat het extra leuk wordt! We zien jullie graag de 29ste, zodat we er een leuke avond van kunnen maken.

Tot dan!

Groetjes de activiteitencommissie

15 november 2014: Anton Boerdijk erelid van Vilsteren 3

Vrijdag 14 november is Anton Boerdijk 65 jaar geworden en door de leden van Vilsteren 3 is hij benoemd tot erelid van het team. Hij heeft daarvoor een onderscheiding gekregen. Hij kreeg deze onderscheiding opgespeld door Maurits von Martels.

27 oktober 2014: RTV Oost op bezoek bij V.V. Vilsteren

Belangrijk nieuws wordt tussen FC Twente en PEC Zwolle weergegeven.

4 oktober 2014: Sponsoring jeugdteams V.V. Vilsteren

Jumbo Kamphuis Dalfsen hoofdsponsor jeugd VV Vilsteren

Bijzonder trots zijn de jeugdleden van Vilsteren op hun nieuwe tenue. Mede dankzij de Hoofdsponsor Jumbo uit Dalfsen. De Vilsterse vereniging telt dit jaar een record aan jeugdleden en ieder jeugdlid speelt zaterdags in het nieuwe tenue met gelijke uitstraling. De gele clubkleur van Vilsteren met het logo van de Jumbo past perfect bij de huisstijl van Jumbo. Eigenaar Ronald Kamphuis liet blijken dat hij zeer tevreden is met het resultaat en trots is op het complete plaatje. En net zo professioneel als het betaalde voetbal staan er subsponsors op het tenue.

Niens Multidiensten, Grondverzet Vilsteren, Bouwbedrijf Salbam en Hans van der Kolk springpaarden.

Zaterdag 4 oktober tussen de wedstrijden door was het een drukte van belang op het sportpark de Molenesch en werden vele foto’s geschoten. Zo ontvingen de sponsoren als dank niet alleen een mandje met Vilsterse streekproducten maar wat veel belangrijker is de vele bedankhandjes van de jeugd.

17 augustus 2014: Vilsteren is genoodzaakt om een seniorenelftal terug te trekken uit de competitie

Vanwege meerdere afmeldingen na 31 mei, vakanties en langdurige blessures zijn er voor het komend seizoen te weinig spelers voor de selectie. Dit geldt ook voor het derde elftal. Na overleg tussen het bestuur, de technische commissie, de hoofdtrainer en de leiders van de selectie hebben we het volgende besloten:

• Het huidige tweede trekt zich terug uit de competitie/beker en wordt opgeheven.

• Het eerste elftal trekt zich terug uit de beker. In plaats van de beker worden er drie á vier oefenwedstrijden geregeld.

• Het derde elftal schuift door naar het tweede, het vierde elftal schuift door naar het derde. Beide teams blijven spelen in hun eigen klasse.

Uiteraard heeft bovenstaande de nodige gevolgen:

• De huidige selectie blijft trainen op de dinsdag en donderdag.

• Het derde en vierde, straks dus tweede en derde, blijft trainen op de donderdag.

• Dik Runherd bepaalt uiterlijk donderdag voor de training welke spelers er op zondag mee doen met het eerste elftal. Deze groep van 14 man traint apart onder de hoofdtrainer zodat ze zich volledig kunnen focussen op de wedstrijd van zondag.

• De overige spelers trainen met het tweede en derde onder leiding van Marcel Vree.

• Dit houdt in dat er een aantal spelers "vast" in het eerste elftal komen en een aantal spelers "vast" in het tweede, maar ook dat er wekelijks een aantal spelers wisselen tussen het eerste en het tweede elftal.

• Zoals bekend is de trainingsopkomst bij het huidige derde en vierde elftal laag. We verwachten dat de komst van meerdere selectiespelers een positief effect heeft op de trainingsopkomst.

Het is menseigen om bij een wijziging/verandering "nee of wil ik niet" te denken, maar het is voor de komende seizoenen heel belangrijk dat we ons positief opstellen. Denk aan je vereniging! Mochten er vragen/opmerkingen zijn dan kun je contact opnemen met de leden van de technische commissie.

Met vriendelijke groet,

De technische commissie
Gerard Rietman
John Nijhoff
Marco Niens
Gino Veltmaat
Dik Runherd