Seizoen 2015 - 2016

18 juni 2016: Middenstip verkocht!

De laatste middenstip natuurgrasveld voetbal Vilsteren wordt overhandigd aan Gellius Kamphuis. Gellius heeft het meeste geboden voor de middenstip van het sportpark de Molenesch. Gellius bedankt.

2 juni 2016: Vilsteren E1 en F1 kampioen op toernooi Lemelerveld

Ook Vilsteren E1 en F1 zijn kampioen geworden op het voetbaltoernooi in Lemelerveld op 28 mei 2016.

Klasse gedaan jongens en meisjes!

29 mei 2016: Vilsteren E2 kampioen op toernooi Lemelerveld

Zaterdag 28 mei 2016 zijn deze toppers van E2 kampioen geworden op het toernooi in Lemelerveld.

24 mei 2016: Verslag verenigingsdag

Maandag 2e pinksterdag 16 mei 2016 hebben we voor het 5e jaar onze verenigingsdag gehouden van de voetbalvereniging op sportpark“de Molenesch”. Dit jaar ter ere van Gerard Rietman. Gerard is de voorzitter van onze vereniging. Elke vereniging heeft naast de vele vrijwilligers een algehele leider nodig. Gerard doet dit al meerdere jaren en wij willen hem voor zijn inzet in het zonnetje zetten. Gerard dank !

Verder was het een gezellige dag en een ieder kon afscheid nemen van het hoofdveld. 23 mei wordt het hoofdveld namelijk omgetoverd tot een kunstgrasveld . Als alles volgens planning verloopt ligt begin volgens seizoen een prachtig aangelegde kunstgrasveld. Op de vereningingsdag kregen 4 jeugdteams de kampioensshirts. Dit omdat ze in het afgelopen seizoen verdiend kampioen zijn geworden. 's Morgens voetbalden de jeugdelftallen tegen de ouders. Fanatiek liet de jeugd zien hoe het spelletje werkt. Veel ouders waren sportief gekleed en deden mee aan een potje sportief voetbal.

Om 12:00 uur was de trekking van loterij.

Uitslag trekking:
1e prijs Luna Veltmaat
2e prijs Paul Herbrink Heino
3e prijs Jelmer Bloo
4e prijs Restaurant Madrid
5e prijs D. Kloosterman Olst
6e prijs A. Keizer
7e prijs Alex Fidom Vroomshoop
8e prijs Paulien Heino
9e prijs M. Kutterik Heino
10e prijs Erna Beugelink Giethmen
11e prijs Frank Koggel
12e prijs Ruben Bloo
13e prijs Alex Fidom Vroomshoop
14e prijs John vd Kolk
15e prijs Lisa Niens
16e prijs Wilco Laarbrug

De leiders die afscheid nemen van hun functie werden bedankt door het Jeugdbestuur. Tom Vlierman en Robert Noordman kregen na een bedankwoordje een aandenken van de vereniging. Na de middag werd onderling de strijd gestreden tussen de senioren samen met de B-junioren. Ook het damesteam was van de partij en voetbalden onderling gemengd met haar partners. Uiteindelijk, in combinatie met de geheime uitslag, werd het B-junioren team als winnaar gefeliciteerd.

Dank voor jullie deelname en inzet.

De sponsorcommissie

15 april 2016: Verenigingsdag 16 mei 2016 (2e pinksterdag)

Hoewel er nog steeds actief gestreden wordt op de groene velden, willen wij ook dit jaar weer een onvergetelijke dag organiseren! Wij willen samen met jullie onze voorzitter in het zonnetje zetten voor zijn onevenaarbare inzet. Wij nodigen alle leden met familie, vrienden en kennissen uit om deze dag een sportieve tint te geven.

Ook dit jaar zal de jeugd weer een weergaloze strijd leveren tegen de ouders. Graag tippen wij de ouders, om zich alvast voor te bereiden voor deze titanenstrijd. Het programma zal spoedig kenbaar worden gemaakt. Pin maandag 16 mei vast in jullie agenda!

Graag tot dan op sportpark de Molenesch!

5 april 2016: Vilsteren E1G strijdend ten onder in de halve finale

Vilsteren E1G heeft zaterdag 26-03-2016 de halve finale gevoetbald van het Zwaluwen jeugd beker toernooi. Het team had de halve finale bereikt na een spannende wedstrijd tegen Broekland. Die wedstrijd was in 2-2 geëindigd waarna Vilsteren de strafschoppen beter nam en zo de halve finale bereikte. De halve finale moest Vilsteren thuis voetballen tegen HHC E6 dat 1 klasse hoger voetbalt. Vilsteren begon zenuwachtig aan de wedstrijd waardoor de passes niet aankwamen. HHC begon wel goed en kon gelijk de druk opvoeren. HHC mocht in de 5e minuut een corner nemen en hieruit werd jammer genoeg gescoord.

Vilsteren kwam steeds beter in de wedstrijd en door een uitstekende inzet kregen ze ook wat kansen maar de scherpte ontbrak nog. HHC was de eerste helft voetballend wat sterker en kwamen vlak voor rust op 0-2 . Na rust kwam Vilsteren sterker het veld op en er ontwikkelde zich een zeer spannende 2e helft. Met goede strijdlust en doordat de Vilsterse spelers voor elkaar wilden knokken kwamen we terug tot 1-2 . De wedstrijd ging op en neer en ook HHC kreeg nog wat kansen maar de keeper van Vilsteren kon verdere achterstand voorkomen. Vlak voor het eindsignaal kreeg Vilsteren nog een goede mogelijkheid maar het bleef 1-2 en HHC gaat dus door naar de finale.

Ook al hebben ze niet gewonnen, onze spelers kunnen met trots terugkijken op een goed gespeelde halve finale.Vilsteren kan zich nu richten op de competitie waarin het zeer goed meedraait en nog volop kansen heeft. Als iedereen zich zo blijft inzetten en voor elkaar wil werken moeten we ver kunnen komen en gaan we nog leuke wedstrijden tegemoet.

De leiders

17 maart 2016: Fysio voor V.V. Vilsteren

In november 2015 zijn “Fysiotherapie De Carrousel” en V.V. Vilsteren de samenwerking aangegaan om blessures te behandelen en voorkomen. Iedere dinsdagavond van 19:30 uur tot 20:30 uur zal fysiotherapeut Niels Hoevenberg aanwezig zijn.

Voor wie is dit sportspreekuur?

Het sportspreekuur is er niet alleen voor spelers van het eerste elftal, maar ook voor de jeugdteams en de andere seniorenteams. Daarnaast zijn ook de inwoners van Vilsteren van harte welkom. Tijdens het sportspreekuur kunt u terecht voor vragen over blessures of andere lichamelijke klachten, maar ook voor adviezen over trainingsopbouw en blessurepreventie.

De fysiotherapeut zal de klacht beoordelen en het eventuele behandeltraject kan op het sportpark of in de praktijk plaatsvinden.

Voor verdere vragen kunt u Niels altijd aanspreken op de club of bellen naar Fysiotherapie de Carrousel.

U kunt ons als volgt bereiken om een afspraak te maken:

Adres: Carrouselplein 8, 7731 EG Ommen
Tel.: 0529-451853
Website:
www.fysio-ommen.nl
Emailadres: info@fysio-ommen.nl

17 maart 2016: Dames Vilsteren in het nieuw

Voetbalvereniging Vilsteren is een bloeiende vereniging. Dit is het eerste seizoen dat er een damesteam bij de Vilsterse club op de ledenlijst staat. De fanatieke dames zijn sinds kort herkenbaar in een gesponsord outfit. De zelfstandige ondernemer Ivo Hulsman heeft hier zorg voor gedragen. Ivo, alias Goofy in de wandelgangen, heeft zijn Nickname op het tenue laten borduren.

Zelf is “Goofy” ook actief binnen de vereniging als vrijwilliger, en fluit regelmatig de wedstrijden van de dames.

Ondanks dat de foto genomen is tijdens een avondwedstrijd was de stemming er niet minder om. Natuurlijk werd Ivo namens het bestuur bedankt voor de sponsoring en werd hij door de dames in de bloemetjes gezet.

Sponsorcommissie V.V. Vilsteren

24 februari 2016: Vilsteren E1G kampioen in de zaal!

Eindelijk kampioen! Dan is het toch eindelijk zover. E1G van VV Vilsteren is zaalkampioen! Zaterdag 13 februari werden de laatste puntjes bij elkaar gesprokkeld. Het (carnavals)feest werd nog even dunnetjes overgedaan! Maar nu zonder confetti.

9 februari 2016: Rabobank Clubkas Campagne: steun V.V. Vilsteren

Rabobank Vaart en Vechtstreek draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij de Rabobank Clubkas Campagne speciaal voor verenigingen en stichtingen. Rabobank Vaart en Vechtstreek stelt € 110.000 beschikbaar! Ook VV. Vilsteren doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne!

Stemmen

Van 10 t/m 24 maart 2016 mogen leden van Rabobank Vaart en Vechtstreek 5 stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs. Op 10 maart valt er bij de 20.000 leden van Rabobank Vaart en Vechtstreek die uiterlijk 12 februari lid zijn geworden iets waardevols op de mat. Zorg dus dat je lid bent op 12 februari 2016

Klik hier voor meer informatie over de clubkas campagne

Klik hier voor meer informatie over het stemmen

Bestuur V.V. Vilsteren

12 december 2015: Vilsteren D1G kampioen!

Dit seizoen is de D1 kampioen geworden. Met maar 3 tegendoelpunten en er zijn wel 70 doelpunten gescoord. Van de 11 wedstrijden heeft het topteam geen wedstrijden verloren en dus de maximale score binnengehaald. De eerste wedstrijd was tegen ASC, die wedstrijd hebben we al dik gewonnen met 9-0. Dus het begin was al goed.

Ook de wedstrijden daarna hebben we dik gewonnen. Dat komt door alle fanatieke spelers en leiders van het team. De 1 na laatste wedstrijd was al duidelijk dat we hadden gewonnen dit seizoen. Dat kwam doordat onze rivaal gelijk had gespeeld en een keer had verloren daardoor konden ze niet meer onze puntenscore verbeteren. Nadat we die wedstrijd hadden gewonnen gingen we de wagen op. En hebben we met het team patat gegeten in de kantine. De volgende week moesten we nog de laatste wedstrijd spelen en die hebben we uiteraard gewonnen. Na afloop hebben we van de ouders een mok met snoep gekregen.

Groeten Isa en Roos

12 december 2015: Vilsteren E2G kampioen!

Het is zomer 2015 waarbij meerdere jeugdteams van spelers zijn gewisseld. Het gevolg hiervan was dat iedereen even aan elkaar moest wennen. Maar na een paar trainingen en bekerwedstrijden te hebben gespeeld ontstond er een heel mooi teamgevoel. De competitie ging van start en vanaf moment één werd er strijd gevoerd om het kampioenschap. Soms was het makkelijk, zoals de 25-0 uitslag tegen Slagharen, maar naarmate de competitie vorderde werden de wedstrijden moeilijker. Achteraf bleek dat de teams van de laatste wedstrijden net onder Vilsteren zijn geëindigd. Zo was er Den Ham (7-5), Dedemsvaart (4-5) en ASC (2-4), allemaal wedstrijden waarbij op het veld in positieve zin een slagveld plaatsvond. Vilsteren E2G heeft tot op het laatste moment gestreden en daarmee alles gewonnen. Zo ook de kampioenswedstrijd die op ons eigen sportpark tegen OZC met 9-1 werd gewonnen! Hierna was de ontlading dan ook groot en werd er volop feest gevierd.

Het was zowel voor spelers als kijkers een prachtige competitie waarbij alle complimenten uitgaan naar de spelers! E2G nogmaals van harte gefeliciteerd met dit kampioenschap! Jullie hebben dit echt dik verdiend!

4 november 2015: Fysiotherapeut bij V.V. Vilsteren.

Afgelopen dinsdag 3 november 2015 is Niels Hoevenberg, gestart met blessure begeleiding binnen de V.V. Vilsteren. Op dinsdagavond is hij vanaf 19.30 uur beschikbaar voor de spelers van het eerste elftal, maar daarnaast uiteraard ook voor alle andere leden van de vereniging. Hij kan jullie vragen met betrekking tot blessures en andere lichamelijke ongemakken niet alleen beantwoorden, maar ook voorzien van adviezen, instructies en indien nodig ook behandeling. Dit alles om snelle sporthervatting bij blessures mogelijk te maken maar ook een ieder zoveel mogelijk fit en gezond te houden.

10 september 2015: Nieuwe talenten bij V.V. Vilsteren: de mini's

Het nieuwe voetbal seizoen is aangebroken en er wordt al vol op getraind door alle junioren en senioren teams. Tussen al dit voetbalgeweld door is ook een 10- tal van veelbelovende supertalenten te ontdekken. Ze zijn nog niet heel groot in formaat, maar dit compenseren zij gemakkelijk door hun voeten te laten spreken. Het ene schot is nog mooier dan het andere, om nog maar niet te spreken over het vloeiende positiespel. JA! beste mensen hier spelen de aankomende supertalenten die namen als Messi, Ronaldo, en Neymar u gauw zullen doen vergeten.

Elke woensdag om 18.30 uur melden de supertalenten zich op het trainingsveld. Na een uitgebreide warming-up (tikkertje), zijn de heren en dame klaar voor het echte werk. Er word vervolgens in een vloeiende beweging en met opperste concentratie door elkaar heen gedribbeld. Met deze oefening ontdekten de trainers al gauw de magistrale voetbalkunsten die deze jonge heren en dame bezitten.

Vanwege het uiterst hoge concentratieniveau van de spelers, wordt dit beloond met nog een spelletje. Een ballon aan de enkel gebonden en deze bij de overige spelers proberen kapot te trappen. Hierin is duidelijk te zien hoe snel en wendbaar deze supertalenten zijn alsmede hun kunsten in de kleine ruimtes.

Nu het echte werk! Afwerken op het doel! Als eerst gaan de spelers in een hoge snelheid al dribbelend om de pionnen naar het doel. Bij de laatste pion gaan alle remmen los en wordt er een stel fraaie goals gemaakt waar het Nederlands elftal maar al te blij mee zouden zijn. Als u denkt dat er op de Europese voetbalvelden in het weekend mooie goals worden gemaakt, dan nodig ik u van harte uit om naar deze voetbal kunstenaars te komen kijken.

Vaak volgt dan even een drink en plas pauze………………………………………………………………………

Zo die is ook weer voorbij. Nu gaan we verder met uiterste precisie in het krokodillen spel. 2 spelers staan in de vijver en zijn de krokodil de overige voetbalhelden gaan dribbelend naar de vijver en proberen om de pion te dribbelen. En dat terwijl de krokodillen de bal proberen weg te schieten. Beste mensen dit is een genot voor het oog. Hierin zie je de toekomstige verdedigers en aanvallers van Oranje kan ik u vertellen.

Als hoogtepunt van de training volgt het partij spel. De trainers selecteren nauwkeurig de twee teams. En dan gaat het los. Barcelona, Real Madrid, Bayern Munchen, Liverpool en vooral Ajax zijn er helemaal niets bij. Het scherpe oog van de trainers volgen de spelers nauwlettend of zij het geleerde van de training ook in de praktijk brengen. Wederom een genot voor het oog!

Binnenkort gaan de heren en dame hun kunsten vertonen tegen de andere teams in een 4 tegen 4 competitie. De trainers weten nu al dat zij hoge ogen gaan gooien en dat transfers op de loer liggen. Maar wees gerust, vanwege de uitstekende jeugdopleiding van VV Vilsteren zullen deze talenten pas op de juiste leeftijd een transfer willen, tot die tijd is er maar 1 club voor deze helden en dat is in het mooie VV Vilsteren.

Met vriendelijke groet, de trainers Casper Laumans en Dennis Kok.