Seizoen 2011 - 2012

23 mei 2012: Verslag Martin Bosch verenigingsdag

Afgelopen zondag hebben we voor het eerst een club dag gehouden bij onze vereniging op “De molenesch”. Dit jaar ter ere van Martin Bosch. Martin stopt dit seizoen als hoofdtrainer en draagt de groep van jonge talenten over aan de nieuwe trainer Marc Slettenhaar. Het was een gezellige dag met stralend mooi weer.

's morgens voetbalden de jeugdelftallen tegen de ouders. Fanatiek liet de jeugd zien hoe het spelletje werkt. En de ouders konden nu waarmaken of laten zien wat ze normaal aan de kant als aanwijzingen de jeugd meegeven.

Nadat we burgemeester Ahne van gemeente Ommen te hebben verwelkomt op onze sportpark stond de trekking van loterij op het programma. Er waren 16 geldprijzen te winnen.

Uitslag trekking:

1e prijs Irene van der Zalm
2e prijs Marita Niens
3e prijs Kyra Brinkman
4e prijs E. Kamphenbeek
5e prijs Ria Lugtenberg
6e prijs Martin Hendriks
7e prijs Collin Smook
8e prijs Iris Meijerman
9e prijs M. Kosse
10e prijs Rik Legebeke
11e prijs Richard Kampman
12e prijs Remco Legebeke
13e prijs Tim Veltmaat
14e prijs Remco Buschers
15e prijs B. Niens
16e prijs Erwin Niens.

Namiddag werd onderling de strijd gestreden tussen de senioren.

Het 1e elftal wist deze middag, ondanks de grote druk, te winnen. Zo hoort het ook. En na de uitslag en dankwoordje van onze voorzitter Frank konden we deze dag als “geslaagd” nomineren.

8 mei 2012: Sponsoring van vier doeltjes door Gasune Vilsteren

Gasunie Vilsteren heeft VV Vilsteren 4 aluminium doeltjes geschonken, speciaal voor de kleinsten van de vereniging. Op woensdag 2 mei hebben 3 personen van de Gasunie de doeltjes op het sportpark aangeboden. Onze dank hiervoor is groot, vooral namens het aanstormend talent.

Bestuur V.V. Vilsteren

5 mei 2012: Meiden V.V. Vilsteren zijn ballenmeisjes bij wedstrijd FC Zwolle vrouwen

Zoals jullie wellicht weten hebben de meiden van F1 en F2 onlangs een training gehad van 2 speelsters van FC Zwolle. Naar aanleiding hiervan werd ik dinsdagavond gebeld of de meiden op donderdagavond in het stadion als ballenmeiden wilden assisteren bij de wedstrijd tussen FC Zwolle - FC Twente.

Natuurlijk waren de meiden dolenthousiast om mee te gaan. We moesten om 18.45 uur aanwezig zijn bij het stadion. We werden hartelijk ontvangen en begeleid naar “onze”kleedkamer". We zaten naast de kleedkamer van het team van FC Twente. Na een kort overleg werd iedereen uitgelegd waar ze moest staan en wat te doen als een bal uit ging. Ongeveer 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd mochten we naar de “spelerstunnel”. Stonden we tussen de sterren van FC Zwolle en FC Twente!!

De eerste helft stond het door een buitenspel goal 0-1. In de rust gingen we naar onze kleedkamer waar we iets te drinken kregen. In de tweede helft waren de dames van Zwolle veel beter. De wedstrijd eindigde in maar liefst 4-1 voor FC Zwolle!! Na afloop van de wedstrijd gingen we meteen onze kaart [grote foto met de speelsters van FC Zwolle vouwen] uit de kleedkamer halen. Iedereen wilde natuurlijk handtekeningen scoren van de speelsters van FC Zwolle. De dames waren speciaal voor ons op het veld gebleven!!! Met de [bijna] volle kaart en dankbetuigingen van FC Zwolle aan ons reden we zeer tevreden terug naar Vilsteren.

Hans van der Kolk

21 april 2012: Meiden V.V. Vilsteren krijgen training van FC Zwolle vrouwen

Woensdag 25 april om 19.00 uur krijgen de meisjes pupillen van V.V. Vilsteren training van de vrouwen van F.C. Zwolle. Aanvang 19.00 uur op sportpark Molenesch te Vilsteren. De leiders hebben de meiden reeds op de hoogte gebracht.

Jeugdbestuur

19 april 2012: Aankonding verenigingsdag

De competitie is nog niet gespeeld en hier en daar is het nog best spannend. Echter nog een paar wedstrijden en dan kunnen we de balans opmaken voor dit seizoen. Wij nodigen jullie uit voor 20 mei a.s. om mee te doen met een gezellige verenigingsdag.

Jeugd
In de ochtend voetbalt de jeugd tegen de ouders, een mooie traditie en in goed overleg met de leiders organiseren wij dit vanaf 10.00 uur (definitieve tijden worden nog gecommuniceerd).

V.V. Vilsteren loterij
Om 12.00 houden wij de trekking van de jaarlijkse loterij. Het lotenboekje wordt begin mei aan jullie uitgedeeld Er zijn weer mooie geldprijzen te winnen.

Senioren
De senioren spelen na de trekking van de loterij onderling een toernooi. Graag willen wij dit jaar het onderling toernooi opdragen aan Martin Bosch, onze hoofdtrainer, die na dit seizoen stopt.

We zouden het leuk vinden als iedereen bij alle activiteiten aanwezig is.

Hou de site in de gaten voor meer info en definitieve tijden

De sponsorcommissie

17 maart 2012: Nieuwe coachjassen voor Vilsteren 4

17 maart 2012: V.V. Vilsteren heeft een nieuwe hoofdtrainer

Afgelopen dinsdag heeft V.V. Vilsteren het contract rondgemaakt met Marc Slettenhaar. Marc is 27 jaar en woonachtig in Nijverdal en heeft de laatste jaren bij DES 1 in Nijverdal gevoetbald. Aankomend seizoen begint Marc aan de trainerscursus "oefenmeester 3". Marc heeft afgelopen zondag de wedstrijd van Vilsteren 1 in Vasse bekeken en heeft zich positief en enthousiast geuit. Hij heeft veel zin om bij V.V. Vilsteren aan de slag te gaan.

V.V. Vilsteren ziet het nieuwe seizoen met veel vertrouwen tegemoet.

Technische Commissie


4 maart 2012: Verslag 1e wedstrijd van het aanstormend talent

Hallo allemaal!

Hier een berichtje van het aanstormende talent. Wij hebben gisteren onze eerste wedstrijden gespeeld, wij vonden dit al best goed gaan. We hadden dan ook al veel van onze trainer Arjan geleerd. We hebben 4 wedstrijden van elk 10 minuten gespeeld de eerste verloren we van Raalte met 3-2, de tweede wedstrijd hebben we gelijk gespeeld tegen Lettele met 2-2, de derde wedstrijd hebben we tegen Wijthmen ook gelijk gespeeld met 1-1 en de laatste wedstrijd hebben we verloren van Heeten met 2-0.

Stef heeft 2 doelpunten gemaakt, Jelmer 1, Tycho 1, en Diede ook 1 doelpunt. We vonden het wel spannend maar erg leuk om thuis in Vilsteren te spelen. Volgende week gaan we voor het eerst een uitwedstrijd spelen dit vinden we ook erg spannend, dus als jullie zin hebben kom ons dan aanmoedigen in Holten we beginnen met voetballen om 9.15!

Tot zaterdag!

Groetjes het aanstormend talent van Vilsteren!

31 januari 2012: Verslag scheidsrechteravond

Donderdagavond 26 januari was er om 19.30 een scheidsrechteravond in de kantine ons Mikpunt. Deze werd geleid door Jan Lahuis en Hans van der Veen van het SZO(scheidsrechtersvereniging Zwolle en omstreken). Bij een vrij grote opkomst van ca.35 mensen werd er dieper ingegaan op de regels van het voetbalspel, en bij nadruk op de vernieuwde regels.In het 2e deel van de avond kreeg iedereen aan de hand van het projectiescherm enkele vragen voorgelegd, hierna kon hij of zij uit 4 antwoorden kiezen (binnen 30 seconden). Dit viel voor menigeen toch nog tegen.

Tegen half 10 werd de avond beëindigd. Jan en Hans kregen als dank een fles wijn aangeboden namens de vereniging. Al met al een leerzame avond.

Wilbert Niens.

11 januari 2012: Nieuwjaarstoespraak

Namens het bestuur heet ik U allen van harte welkom op onze nieuwjaarsreceptie in kantine "Ons Mikpunt". Ons bestuurslid Tom Vlierman is afwezig, dit in verband met een familie weekend. Bij deze wens ik ons erelid en mede oprichter van onze voetbalvereniging , Harrie Hendriks een spoedig herstel na zijn open hart operatie. Ik heb Harrie gisteravond nog aan de telefoon gehad en hij vertelde mij dat het goed met hem ging. Volgens mij heeft hij gelijk, hij praatte nog net zo monter en veel als voor de operatie. Hopelijk zien wij hem weer spoedig, hier bij de vereniging.

Kampioenschappen

Terugkijkend op het afgelopen jaar kunnen wij concluderen dat er binnen de vereniging nog wel het een en ander is gebeurd. Op sportief gebied denken wij dan uiteraard aan het kampioenschap van het 2e elftal.

Na 25 jaar wist ons 2e elftal op 15 mei jl. hier thuis tegen Marienheem 5 het kampioenschap binnen te halen. Dit werd zoals het hoort uitbundig gevierd. Ook bij de jeugd zijn zoals elk jaar wel, weer de nodige kampioenschappen gevierd.

Website en clubblad

Een ander hoogte punt van het afgelopen jaar is dat wij onze website gelanceerd hebben. Vorig jaar op de nieuwjaarsreceptie is de website online gegaan. Een mooie site welke in elkaar gezet is door Marthijn Langenkamp en zeer goed en frequent word onderhouden door Monique Kogelman. Misschien even leuk om te vertellen zijn de bezoekersaantallen: Totaal aantal bezoekers van 02-01-2011 tot/met 02-01-2012 zijn: 19350

Zoals ook al op de jaarvergadering is gezegd, blijkt uit de gegevens dat er veel door onze eigen leden gebruik van gemaakt wordt, wat uiteraard ook de bedoeling van de site is.

Wat gepaard ging met de website was zoals U weet het vervallen van ons clubblad "Molenesch toppers" aan het einde van het vorig seizoen. Na 25 jaar zijn wij gestopt met het clubblad en het toppertje. Wij hebben via een gezellige avond op passende manier afscheid genomen van alle vrijwilligers die aan ons clubblad gewerkt hebben.

Diverse activiteiten

Naast de vele activiteiten welke worden georganiseerd gedurende het hele jaar zoals Paaseieren zoeken, Kinderbingo, ijstaartenaktie en uiteraard onze eigen loterij, is er afgelopen jaar ook een keepersclinic georganiseerd. Deze keepersclinic werd verzorgd door keepersschool Twente was zeer geslaagd. Het heeft echter bij sommige personen tot fikse blauwe plekken geleid.

Ook in 2012 gaan we weer het één en ander organiseren, zo wordt er op 26 januari a.s. een scheidrechteravond georganiseerd. Een avond waar wij uiteraard al onze clubscheidsrechters verwachten van zowel de jeugd als de senioren. Maar waar ook overige leden van hartelijk welkom zijn. Ik denk dat er voor hen ook nog wel het een en ander te leren valt.

Nieuwe hoofdtrainer

Onze hoofdtrainer Martin Bosch stopt zoals U wellicht weet, aan het einde van dit seizoen. De samengestelde commissie voor het aanstellen voor de nieuwe hoofdtrainer is druk bezig om een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen. Er zijn al sollicitatiegesprekken geweest, maar tot op heden is er nog geen nieuwe hoofdtrainer aangesteld. De commissie is er nog druk mee bezig. Hopelijk kunnen wij U binnenkort hier meer over mededelen.

Kantine "Ons Mikpunt"

Hier in de kantine gaat er en is er al het een en ander veranderd. Zo zijn er afgelopen week al de nieuwe tapinstallatie geplaatst, een koelcel geplaatst en een nieuwe koeling onder de bar geplaatst. Al met al een flinke investering voor onze vereniging. Zeker gezien de financiele resultaten van het afgelopen seizoen. Toch zijn wij als bestuur er van overtuigd dat we dit moesten doen. Aangezien de apparatuur minstens 20 jaar oud was en aan vervanging toe was, is het ons inziens ook financieel aantrekkelijk.

Buiten de genoemde vernieuwing gaan we binnenkort ook het assortiment aanpassen in de kantine. Wij zijn hier als commissie Kantinebeheer druk mee bezig om dit op z’n goed mogelijke en nog belangrijke, efficiënt mogelijk manier aan te pakken. Hopelijk kan iedereen zich hier straks in vinden. Belangrijk om toch even te vermelden is dat alles gedaan wordt in het belang van de vereniging.

Klussendagen

Gisteren is de onderhoudscommissie met veel leden ook weer flink aan de slag geweest. Mooi is het te zien dat er toch weer z’n vijftien leden zich een dag vrij maken om de nodige klussen hier op ons sportpark uit te voeren. Vele klussen zijn weer uitgevoerd, waaronder een nieuw plafond in kleedkamer 3, kleedkamer 4 was ook de bedoeling maar ondergetekende had te weinig besteld!

Ook zijn er lantaarnpalen langs het looppad naar het trainingsveld aangebracht. Er kan dus nu geen smoes meer verzonnen worden van: Ik kon niet trainen want ik kon de weg niet vinden. Deze is nu immers goed verlicht.

De verwachting is dan ook dat de trainingsopkomst veel beter wordt.

Ook zijn er nog extra stopcontacten in de keuken aangebracht, plafond bij de koelcel aangepast, perkje voor de kantine weer netjes gemaakt, laatste stuk plafondje van het dakoverstek aangebracht, geschilderd en nog vast wel meerdere dingen uitgevoerd die ik (ondanks mijn bril) niet gezien heb.

Alle helpende handjes, namens alle bestuursleden en de rest van de leden veel dank hier voor.

Activiteitencommissie

Vanmiddag organiseert de activiteiten commissie weer zo als altijd de bekende loterij, hierbij zijn vele leuke prijzen te winnen. Vorige week hebben zij al een druk bezochte kinderbingo georganiseerd welke bijzonder geslaagd was. Weer zo’n commissie welke belangrijk is voor de vereniging. Natuurlijk zijn alle commissies belangrijk voor de vereniging, maar ook alle vrijwilligers, en mensen die in welke manier dan ook die zich inzetten voor onze vereniging. Daarom wil ik langs deze weg nogmaals iedereen bedanken die op welke wijze dan ook zich inzetten voor de vereniging. Zonder hen is het onmogelijk de vereniging draaiende te houden. Ik hoop dan ook dat zij de komende jaren zo door willen gaan.

Als laatste wijs ik iedereen nog op het Gerda Krieger zaalvoetbaltoernooi in de Trefkoele op zondag 15 januari en het snerttoernooi staat op zondag 22 januari.

En wens ik iedereen een heel gelukkig, gezond, sportief en vooral blessurevrij 2012.

Frank Veltmaat

Terugblik van de kinderbingo op 28-12-2011

Vorige week woensdag hebben we weer een potje bingo gespeeld. Dit keer waren er veel kinderen op afgekomen, wel 52 kinderen! Dus er was een boel gezelligheid en een boel rennende kinderen. We begonnen rond 19.00 nadat iedereen een plekje had gevonden aan tafel. De bingokaartjes met een pen werden weer uitgedeeld en toen kon de pret beginnen!

Het blijft elk jaar lastig om leuke prijzen binnen te sprokkelen, maar wederom is het weer gelukt. Ten minste, te horen aan het aantal decibel wat af en toe door de kantine heen vloog, is het naar ons idee geslaagd. De hoofdprijs was dit jaar een super mooi tafelvoetbalspel, wat gewonnen is door Lars Kampman. Het was erg spannend wie er met de hoofdprijs vandoor ging, want er waren veel kinderen die nog maar 1 cijfer moesten, maar uiteindelijk kwam er toch een winnaar. Lars, gefeliciteerd! Volgens mij ga je daar wel plezier mee krijgen.

In totaal hebben we 6 bingorondes gespeeld met na die tijd nog een emmerronde. Rinus zorgde ondertussen nog voor lekkere hapjes en wat te drinken. Iedereen is in ieder geval met een prijs naar huis gegaan. Rond 21.15uur waren we klaar.

Tot slot hopen we iedereen de volgende keer weer terug te zien en bedankt voor de gezelligheid!!

Groetjes, de Activiteitencommissie

10 december 2011: Vilsteren D1G kampioen

Voorafgaand aan deze wedstrijd waren de verwachting hoog gespannen! Niet als je naar de stand keek want wij staan bovenaan met 9 wedstrijden gespeeld en 27 punten en een heel goed doelsaldo van 104 voor en maar 5 doelpunten tegen. DES D3G was al uitgespeeld en had 10 wedstrijden gespeeld en 27 punten, dan kun je denken dat er geen vuiltje aan de lucht is maar een wedstrijd moet altijd nog gevoetbald worden. We konden zelf nog verliezen als het maar niet te ruim was.

De onderlinge wedstrijd tegen DES hadden wij thuis gewonnen met 2-1, maar de tegenstander van vanmiddag heeft vorige week maar net verloren thuis tegen Des met 1-0. Hulzense Boys stond dus 6 punten achter op ons, dus de verwachting was op voorhand dat dit nog wel eens een spannende wedstrijd zou worden. Dit was ook de verwachting van de leiders van Hulzense Boys want die zeiden tegen ons dat dit de wedstrijden zijn waar je het voor doet in het seizoen, dat hebben ze geweten. Als we dit bovenstaande lezen lijkt het om in de woorden van Co Adriaanse de trainer van FC Twente te spreken wel op Ranglijst journalistiek!! Een wedstrijd begint altijd met 0-0, en je kunt heel lang naar de stand kijken maar een wedsrijd moet eerst gespeeld worden en dan gaat het om de juiste instelling van de spelers en de wedstrijdmentaliteit die ze op dat moment kunnen opbrengen. Dat dit wel goed zit kun je lezen in onderstaand verslag.

De laatste twee trainingen hebben we als trainers met name gesproken om te genieten van de kampioenswedstrijd, want er is door dit elftal fantastische getraind met een goede trainingsopkomst.

Kampioenswedstrijd Vilsteren D1G – Hulzense Boys D4G is gespeeld met veel publiek langs de kant. De leiders benadrukte nog maar eens een keer dat ze erveel zin inhadden. Ik heb er hierboven ook al iets over geschreven, maar hij begon er weer over dat de andere wedstrijden niet veel aan waren, makkelijk gewonnen!! Maar dit veranderde snel nadat we elkaar een hand gegeven hadden voor een prettige wedstrijd. In het begin was het een klein beetje afwachtend van beide kanten, maar toen na ongeveer 8 minuten het eerste doelpunt er in lag ging het snel. Leider van Hulsen werd onrustig en begon heel dwingend te coachen, ineens deugde van de speelwijze en de instelling van hun jongens niets meer.

Maar dan ons eigen D1 elftal, spelen na de 1-0 voorsprong met veel passie, bal word snel rondgespeeld. Veel druk bij de tegenstander gelegd direct op hun helft en dit resulteerde erin dat wij vroegtijdig in balbezit kwamen dicht bij hun goal. Publiek heeft veel leuke aanvallen en acties gezien, kijk maar op de site bij de foto’s die Monique al heel snel op de site heeft gezet. Al deze aanvallen werden niet in doelpunten omgezet, maar met de rust stonden we al wel voor met 8-0. Na de rust kwamen we goed uit de kleedkamer en zijn met goed verzorgd voetbal uitgelopen naar een 15-0 overwinning.

De spelers en de technische begeleiding mochtende felicitaties in ontvangst nemen. Het jeugdbestuur heeft ervoor gezorgd dat iedere speler een mooi T shirt werd overhandigd met het behaalde kampioenschap. Ook de ouders zijn ons niet vergeten en kregen we een leuk cadeau. De sponsor Niens Multidiensten had ook een leuk presentje, allen dank hiervoor.

De platte wagen op en door het dorp, patat eten in de kantine en veel kampioens muziek maakte het feest compleet.

Voetballers van het D1 elftal van Vilsteren gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap en op naar de 3e klasse in de voorjaarscompetitie. Jullie zijn Toppers zoals altijd op vrijdag in het mailtje vernoemd staat.

John Nijhoff.

25 november 2011: Vilsteren F2G kampioen

Zaterdagmorgen 9 uur; voor de meeste mensen wakker worden en koffie drinken.

Niet voor de jongens en meisjes van F2, die staan al een half uur op het veld. Een beetje warm lopen en de leiders klieren. De scheids fluit en dan gaat het weer beginnen. Alles wat we op de training leren laten we zien. De eerste wedstrijd winnen we, de tweede ook, enz. Het gaat zo goed dat we 8 wedstrijden op rij winnen. Wij genieten van een vrije zaterdag en onze directe tegenstanders moeten allen wel aan de bak. Zij vergeten echter te winnen en laten dure punten liggen. Zo kan het gebeuren dat je zonder zelf te hoeven voetballen kampioen wordt!

Dit moet een week later na de wedstrijd tegen OZC gevierd worden. Er waren veel mensen meegereisd naar Ommen om ons aan te moedigen. Daar voetbalden we in onze t-shirts met opdruk “F2 Kampioen”. Dit werkte als een rode lap op de stier. OZC was er gebrand op om van de kampioen te winnen. Door de vele aanmoedigingen werd het uiteindelijk 2-2.

Nu kon het feest beginnen. Er worden foto’s gemaakt en iedereen krijgt een chocoladeletter K van Kampioen en de leiders een mooie bos bloemen. Rennen naar de kleedkamer en met kleren aan onder de douche. Terug in Vilsteren eerst de kantine in waar nog meer fans ons stonden op te wachten. Nu nog even een rondje op de aanhanger door het dorp. Iedereen lijkt wel verstoppertje te spelen; we zien maar een paar mensen die in de tuin met blad aan het stoeien zijn. In de mooi versierde kantine krijgen we drinken, patat en een leuke attentie aangeboden. Een heuse confetti-kanon maakte het feest compleet. Als het feest is afgelopen gaat ieder naar huis en denkt alweer aan de wedstrijd van volgende week. Want ook onze laatste wedstrijd op het veld hopen we te winnen!

Groeten van een waardig kampioen; F2.

Gellius Kamphuis

5 augustus 2011: Vilsteren 2 bezoekt wedstrijd om de Johan Cruijffschaal

Op zaterdag 30 juli heeft het kampioensteam Vilsteren 2 de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal tussen FC Twente en Ajax bezocht. Met een bus vol vertrokken we naar Amsterdam. De stemming in de bus was geweldig. De fans waren verdeeld voor Twente en Ajax.