Vilsteren in het nieuws 2012-2013

Verslagen

Vilsteren 1 – DTC’07 1 (uitslag 1 – 1)

In de laatste wedstrijd van het seizoen startte DTC opnieuw furieus met een schot in de eerste minuut van Remco Kuipers, dat maar net naast ging. Ook de vrijstaande Wouter Koopman kopte net over. Daarna kwam Vilsteren beter in de wedstrijd. De thuisploeg verscheen enkele keren voor het DTC-doel, maar doelman Bas Oude Nijhuis keepte geconcentreerd en de verdediging wist, soms met wat kunst- en vliegwerk, stand te houden.

Het spel golfde heen en weer tussen twee hardwerkende ploegen. Het tempo was hoog, maar de ruststand bleef 0-0. Na rust ging Vilsteren op jacht naar de openingstreffer. DTC werd in de defensie gedrongen, kwam er maar sporadisch uit, maar was tijdens die schaarse uitvallen wel gevaarlijk. Een goed uitgespeelde aanval kwam bij Ivo Peters terecht, die doeltreffend uithaalde: 0-1. Vilsteren zette aan Mark ten Dam zag een overtreding op de rand van de 16 meter bestraft worden met een strafschop. Bas Oude Nijhuis wist nog wel de bal te toucheren, maar kon de gelijkmaker niet voorkomen: 1-1.

Vilsteren merkte dat er meer in zat en zette opnieuw aan. De gastheren kregen ook wel kansen, maar verprutsten deze allemaal. DTC kwam nauwelijks nog aan aanvallen toe, maar kon wel remise houden tegen het aandringende Vilsteren. Een terechte 1-1 eindstand.

Manderveen 1 – Vilsteren 1 (uitslag 2 – 2)

De ingrediënten waren afgelopen donderdag ruimschoots aanwezig om de 3 punten in Manderveen te houden. De voorjaarszon, het goed bespeelbare veld en de gevulde tribunes moesten de plaatselijke trots eindelijk weer eens de drie punten op gaan leveren. In de eerste 20 minuten van de eerste helft ging de wedstrijd echter gelijk op en bleven grote kansen uit. Vervolgens was het Manderveen dat het initiatief nam en Vilsteren onder druk zette. Een goede actie van Daan Hendriksen met een uitstekende voorzet daaropvolgend kwam op het hoofd van Nick Lubbers die de bal breed kopte op spits Gijs Wesselink die ook zijn hoofd tegen de bal wist te plaatsen. Maar Manderveen ontbeerde geluk. De kopbal belandde op de onderkant van de lat. Enkele minuten later werd Rick Stopel de diepte ingestuurd, door een prachtige pass van stopper Joost kuipers. Op volle snelheid kwam de rappe buitenspeler oog in oog te staan met de doelman van vilsteren en wipte de bal over de doelman en het doel. De roodhemden bleven de aanval zoeken en het was Daan Hendriksen die met een snoeiharde volley leek te scoren, maar de goed presterende keeper van vilsteren was een sta in de weg. Na zo’n 30 minuten werd er een diepe bal gegeven in de richting van Nick Lubbers, die op tijd in de gaten had dat hij in buitenspelpositie stond en dus zij loopactie vroegtijdig staakte. Daan Hendriksen anticipeerde hier goed op en kon alleen richting de goal. De vlagger van Vilsteren had zijn vlag al vroegtijdig in de lucht. De scheidsrechter ging mee in het signaal van de vlagger. Manderveen werd dus een 100 % kans ontnomen. Op slag van rust zocht Manderveen het doel van de vilsternaren nog maar eens op. De keeper moest hierbij ver uit zijn doel komen om deze aanval te pareren. Bij deze actie kwam de bal in het bezit van Daan die het doel opzocht. Het schot belandde echter op de handen van een verdediger van vilsteren. De verdediger kreeg geel en de bal ging op de stip. Daan Hendriksen was niet vies van dit klusje en schoot de penalty steenhard in de benedenhoek. Het was gelijk het laatste wapenfeit van de eerste helft.

De tweede helft begon met een domper. Stef de witte die dit jaar terugkeerde van een zware knieblessure raakte opnieuw geblesseerd aan de knie en moest het veld verlaten. Het is te hopen dat de blessure enigszins meevalt. Het eerste deel van de tweede helft verliep zonder al te veel grote kansen. Nick Lubbers was nog wel enkele keren dreigend. Na iets minder 70 minuten kreeg vilsteren een vrije trap aan de zijkant van het veld. De vrije trap werd gevaarlijk ingebracht, doorgekopt en vlak voor het doel binnengekopt. De speler van vilsteren deed dit echter vanuit buitenspelpositie en werd dus afgevlagd door assistent-scheidsrechter Bas Luttikhuis. De in Manderveen al generaties lang roemruchte scheidsrechter die op de zestien gepositioneerd stond trok echter zijn eigen plan en wees naar de middencirkel, 1-1. De manschappen van trainer Harry Masselink gingen direct op zoek naar de voorsprong. Vlak na de 1-1 werd Daan Hendriksen een vrije doorgang naar de goal geschonken. De assistent-scheidsrechter van vilsteren liet zijn vlag naar beneden, maar de scheidsrechter van dienst zag met zijn timmermansoog vanuit de middencirkel dat het buitenspel was. Even later sloop Nick Lubbers door de verdediging, maar 1 op 1 met de keeper wist de aanvaller niet te scoren. Manderveen bleef aanvallen, wat ook af en toe resulteerde in gevaarlijke uitvallen van de vilsternaren. In de 83e minuut gooide Daan zijn trukendoos nog eens los, daarmee passeerde hij 3 man en trok de zestien binnen. Daar werd hij neergelegd. De speler van vilsteren mocht met rood het veld verlaten en Daan Hendriksen mocht opnieuw gaan aanleggen vanaf de stip. Ook de tweede penalty werd feilloos binnengeschoten. Vlak na de 2-1 ontstond er een scrimmage in de zestien van vilsteren, waarbij Roy de Witte de mogelijkheid kreeg de wedstrijd in het slot te gooien, maar ook dit keer hield de keeper zijn team op de been. Vilsteren zette in de absolute slotfase nog eens aan en verdiende in de blessuretijd nog een vrije trap. Deze inswinger belandde opnieuw op het hoofd van een van de goede koppers van vilsteren en verdween in het doel. Opnieuw stak de assistent zijn vlag in de lucht, maar opnieuw wou de leidsman van geen wanten weten. Manderveen heeft de kansen gehad om het definitief af te maken maar liet dat na en moet daarom gelijkspel nummer 10 noteren.

Haaksbergen 1 – Vilsteren 1 (uitslag 1 – 4)

Het zou een mooie zondag moeten worden met warmte en de zon, de zon bleef uit maar het was lekker weer om te voetballen.

Het eerste kwartier was voor Haaksbergen, veel balbezit maar creëerde eigenlijk niks tot weinig. Na het kwartier kwam Haaksbergen toch op een 0-1 achterstand doordat er niet goed gecommuniceerd werd richting onze keeper waardoor Clemens te veel tijd nam om de bal op te pakken zodat Vilsteren makkelijk op 0-1 kon komen. Na die 0-1 probeerde Haaksbergen weer te voetballen maar er waren nog geen 2 minuten verder gespeeld of de 0-2 lag er al in. Alle goeie moed verzameld van de 1e 15 minuten waren toen al meteen overboord gegooid. Toch was het Haaksbergen die bleef voetballen en Vilsteren kwam er bijna niet aan te pas. Er was iets meer dan een half uur gespeeld toen Haaksbergen een gevaarlijke corner kreeg, Ivan kreeg de bal gelukkig voor de voeten en die wist er wel raad mee! 1-2. Haaksbergen kreeg weer hoop en wilde meteen verder voetballen. Maar het mocht niet baten. Bart, die bij de 0-2 ook al ongelukkig was, speelde de bal te zacht terug en wilde zijn fout herstellen. Hierdoor kwam een vrije bal die er, helaas voor Haaksbergen, mooi langs de muur in de goal werd gekruld, 1-3. Kort na het doelpunt was het rust

De 2e helft probeerde Haaksbergen het nog en het balbezit was nog steeds meer dan dat van Vilsteren maar het mocht allemaal niet baten helaas.

Vilsteren kon mooi achteruit leunen en wachten op de counter en Haaksbergen kwam er helaas niet meer doorheen. Het werd nog wel 1-4 voor Vilsteren maar het krachtverschil op het veld was niet al te groot.

Het wordt tijd voor Haaksbergen dat ze weer gaan winnen, want het voetbal wordt met de week beter!!

Vilsteren 1 – GSV’63 1 (uitslag 4 – 1)

In de 1e helft had Vilsteren weliswaar het betere veldspel dan GSV’63 maar de beste kansen waren voor GSV geweest. De gasten speelden vanuit een gesloten defensie op de counter en waren met lange ballen op de prima spitsen regelmatig gevaarlijk.

Toen het in de 53e minuut dan ook 0-1 werd voor GSV’63 zag het er somber uit voor Vilsteren. Trainer Marc Slettenhaar zag vervolgens echter dat Vilsteren wederom een tandje bij zette net als tijdens de inhaalwedstrijd van Paasmaandag tegen SVV.

GSV’63 werd in de slotfase kapot gespeeld en via doelpunten van Wouter Mars (56), Casper Mars (69), Wesley Kampman (80) en Leon Bovenmars (90) bleven de 3 punten uiteindelijk dik verdiend in Vilsteren.

Door dit resultaat komt Vilsteren de top-5 binnen. Volgens trainer Marc Slettenhaar een prima prestatie van het team. De doelstelling is om ook aan het eind van de competitie nog in de top-5 te staan.

Vilsteren 1 – Langeveen 1 (uitslag 1 - 2)

Afgelopen zondag moest Langeveen op bezoek bij Vilsteren. De nummer 4 van de competitie. Vilsteren is een geduchte tegenstander. Zeker gezien het feit dat ze de laatste paar wedstrijden met winst hebben afgesloten en zijn doorgestoten naar de vierde plek.

Om 14.00 uur werd er afgetrapt en vanaf de eerste minuut bleek waarvoor Langeveen gekomen was. De winst. In de 2e minuut kreeg Remco Kroeze de bal van Daan Kienhuis en met een lekkere schuiver plaatste hij de bal langs de keeper. Snel daarna kreeg Langeveen nog enkele kansen, die een mooie voorsprong op het scorebord had kunnen zetten. Dit mocht niet zo zijn en Langeveen begon tegen zichzelf te voetballen. Langeveen bleef de bovenliggende partij, maar afgemeten passes ontbraken en slordige passes bleken Vilsteren levend te houden. Na de rust leek er een omslagpunt te zijn toen Langeveen weer sterk begon en al snel op een 0-2 voorsprong kwam. Wessel Waaijer zette de bal goed voor op Mart Leus, die keurig afrondde. Evenals in de eerste helft liep Langeveen achter uit en ging het weer tegen zichzelf voetballen. Via een van de weinige hoekschoppen, die Vilsteren kreeg scoorden ze de 1-2. Langeveen kwam niet meer in de problemen. Het resultaat was heilig en hopelijk kunnen de youngsters volgende week weer hun voetballende kwaliteiten etaleren.

Delden 1 – Vilsteren 1 (uitslag 1 – 2 )

Delden 1 heeft zondag 2 december de thuiswedstrijd tegen Vilsteren verloren. Op slag van rust kwam Vilsteren op een 0-1 voorsprong en in de 9e minuut na rust wisten de bezoekers de marge te verdubbelen. Pieter Bordes tekende in de 84e minuut nog wel voor de aansluitingstreffer, maar het slotoffensief leverde verder niets meer op: 1-2.

Vorige week schreven wij dat Vilsteren een fysiek sterke ploeg was. Dus zou van onderschatting geen sprake kunnen zijn. De jongens van Rene Belt waren eigenlijk wel op de hoogte van de kwaliteiten van Vilsteren, maar toch lieten zij zich op cruciale momenten in de wedstrijd afbluffen. Aanvankelijk leek het crescendo te gaan met SV Delden, want na 4 minuten kon Roy Spoolder een prima aanval afronden. Helaas stond de paal in de weg. De toegesnelde Kevin Otten leek het alsnog af te maken. Zijn inzet voor open doel ging echter naast. In de 18e minuut kreeg Kevin Otten alsnog de mogelijkheid de score te openen. Een prima pass van Colin Neuber zette Kevin zo maar vrij voor de doelman. Voor een fitte Kevin zou dit een peulenschilletje zijn, maar nu nam hij te veel tijd en daarmee de was kans verkeken. SV Delden bleef toen nog de regie in de wedstrijd voeren en in de 24e minuut was het dit keer Kevin Otten die met een fraaie steekpass Ruben Klumpers in stelling bracht. Maar de keeper was er snel uit om Ruben van scoren af te houden. In de slotfase van de 1e helft moest Frank Tuitert met een blessure het veld verlaten. Even zag de organisatie er bij SV Delden er niet goed uit. Chiel Mars werd op de linkerflank geheel vrij gelaten. Hij kon in alle vrijheid op stomen naar het doel van SV Delden en Ivo Otten geheel kansloos laten 0 – 1. Het was de eerste goede kans voor Vilsteren en die was dan ook gelijk raak.

Met deze lucky voorsprong op zak ging Vilsteren met veel zelfvertrouwen de tweede helft in. SV Delden liet zich veelal in de duels aftroeven. Zo kon Vilsteren in de 54e minuut de score opvoeren. De aanval van Vilsteren ging dwars door het centrum van de SV Delden verdediging en met een fraai een - tweetje kon Chiel Mars zijn tweede treffer binnen schieten; 0 – 2.

Een tegenvaller van jewelste en totaal onnodig en dat bleek wel in het restant van deze partij. SV Delden zocht nadrukkelijk de aanval en Vilsteren trok een verdedigingsmuur op. Corners en vrije trappen waren er genoeg. Het hoogst haalbare bleken een aantal scrimmages voor het Vilsteren doel. Tot de 84e minuut. Eindelijk kon Pieter Bordes uit een vrije trap de ban breken en aansluitingstreffer binnen koppen; 1 – 2. Met nog 5 minuten en veel blessuretijd, want Vilsteren had bepaald geen haast, deed het team van Rene Belt er alles aan om de score een beter aanzicht te geven. Helaas, de 1 – 2 bleef staan en Rene Belt baalde na afloop als een stekker van het slappe verdedigen en dat zijn ploeg te laat wel de taken wel uitvoerden en de tegenstander onder druk wist te zetten.

Vilsteren 1 – Haaksbergen 1 (uitslag 5 – 0)

Trainer Marc Slettenhaar van Vilsteren was een tevreden man na de 5-0 zege van zijn team tegen Haaksbergen. "We hebben zakelijk en efficient gespeeld" volgens de trainer." We gaven weinig weg en creerden voldoende kansen; eigenlijk een perfecte wedstrijd van onze kant".

Voor rust nam Vilsteren een 2-0 voorsprong door goals van Wouter Mars en Wesley Kampman. Na rust werd het in de 70e minuut 3-0 door een eigen doelpunt van Haaksbergen. In de slotfase voerden Jaron Veltmaat en

Thomas Jutten de score op tot 5-0.

Door deze zege klimt Vilsteren op naar de 3e plaats ten koste van Delden. Deze positie wordt volgende week verdedigd in de uitwedstrijd tegen het op de 8e plaats staande Lochuizen.

DTC’07 – Vilsteren 1 (uitslag 2 – 2)

In Lattrop zag pupil van de week Jari Brunninkhuis dat tegenstander Vilsteren fel aan de wedstrijd begon. DTC hield echter verdedigend stand en verscheen zelf enkele malen dreigend voor het Vilsterse doel. Beide partijen gaven echter maar weinig kansen weg: rust 0-0.

In de rust werd Arjan Oude Nijhuis ingebracht voor Roy Kuipers. Vilsteren leek even naar het juiste antwoord te zoeken, en Rense Kuipers profiteerde hiervan. Hij passeerde de doelman met een schitterend schot van lange afstand op aangeven van Stijn Brunninkhuis.

Vilsteren probeerde snel de gelijkmaker aan te tekenen, maar doelpogingen gingen aanvankelijk in rook op, ondanks dat de bezoekers regelmatig dicht bij het doel van Bas Oude Nijhuis opdoken. Een frommelgoal een kwartier voor tijd bezorgde Vilsteren alsnog de gelijkmaker. Een minuutje later lieten de bezoekers de DTC-defensie kansloos en kwamen zelfs op voorsprong: 1-2.

Trainer Oude Breuil bracht daarop als joker Gerbie Olde Scheper in het veld, voor aanvoerder Rob Borgerink. Een vrije trap van Jelle ten Dam snel na de wissel bezorgde DTC alsnog de verdiende gelijkmaker. Invaller Bas Borgerink veranderde de bal van richting en liet doelman Legebeke van Vilsteren kansloos.

Een 2-2 remise in een enerverende wedstrijd, waarin DTC’07 hard werkte zonder echt briljant te voetballen. Scheidsrechter Ciftcioglu floot een goede wedstrijd. Rense Kuipers was ‘man of the match’.

Vilsteren 1 – Phenix 1 (uitslag 1 – 4)

Vandaag stond de wedstrijd tegen Vilsteren op het programma, de meest verre uitwedstrijd van het seizoen. Het was voor de Enschedeërs ruim een uur rijden. Deze onbekende tegenstander heeft een slecht bespeelbaar hoofdveld, een knollentuin.

In de eerste minuten van de wedstrijd is het aftasten en veel lange ballen van beide kanten. Dit komt mede door het fysieke spel van Vilsteren die weinig anders kan dan beuken en de bal lang spelen. Dit wordt vrij snel duidelijk. Ongeveer na 20 min wordt het 0-1 door Jordy Klonne, die de cornerbal in 1 keer indraait op de doellijn en ziet de bal door de handen van de keeper gaat. Vrijwel direct hierna word het 1-1 uit een hoekschop. De bal word binnen geknikt bij de eerste paal, dus de stand is weer gelijk. Er waren in de eerste 30 minuten al kaarten gevallen aan beide kanten. Toen kwam de mooiste aanval van de 1e helft, de laatste man van Phenix verdedigt een afgeslagen bal en loopt langs de zijlijn 2 tegenstanders voorbij en stuurt prachtig met buitenkant rechts Andy Arends weg. Die behoud het overzicht, kruipt de zestien meter binnen en legt af op de vrijstaande Enrico van de Molen. 1-2, dit is ook de ruststand. Alleen Vilsteren gaat geheel terecht met 10 man rusten omdat hun middenvelder in de voorgaande actie onze laatste man totaal onnodig en te laat raakte nadat hij de bal had gespeeld.

De 2e helft is het zeker nog maar 1 ploeg die voetbalt en dat is Phenix. Vilsteren laat duidelijk zien dat ze machteloos zijn op het voetbal gedeelte. Er zat geen voetbal meer in, alles ging lang en op de gok. Zo vlogen als blinde paarden de duels in, keer op keer! Meerdere spelers van de tegenstander waren met randzaken bezig en niet met voetbal. Phenix loopt nog tot 1-4 uit, waar het niet zonder gevaar voor eigen ledematen eigenlijk alleen nog bezig was de tackles en charges van de tegenstander te ontwijken. Echt schandalig! Anders was de score zeker hoger opgelopen gezien de ook nog 3 opgelegde gemiste kansen de 2e helft. Desondanks heeft Enrico zijn 2e van de middag gemaakt en Andy werd beloond met een doelpunt voor een sterke 2e helft van zijn kant.

Kortom, allemaal leuk en aardig 6e klasse! Maar als je niet wilt voetballen maar alleen wilt beuken,schoppen en de tegenstander wilt blesseren zit je toch duidelijk bij de verkeerde sportvereniging. Voor de lui uit Eanske had de tegenstander geen enkele toegevoegde waarde. Zeker gezien dat je voor deze ongein ook nog een uur in de auto moeten zitten.

SVV’91 1 – Vilsteren 1 (uitslag 2 – 3)

Tien minuten voor tijd stond Vilsteren tegen SVV'91 nog met 2-0 achter. De mannen van Marc Slettenhaar gooiden alles op alles en wonnen toch nog met 2-3. Wouter Mars maakte er twee terwijl Chiel Mars de ander voor zijn rekening nam. Vilsteren klimt door dit resultaat naar de vierde plek en komt op gelijke hoogte met SVV dat ook zeven punten heeft. Een mooie overwinning voor de geel zwarten.

Vilsteren 1 – Manderveen 1 (uitslag 4 – 4)

Zondag 16 september stond de uitwedstrijd tegen Vilsteren op het programma. Om 14:00 uur klonk het begin signaal van de scheidsrechter. Manderveen begon goed aan de wedstrijd en zette goed druk op de verdediging van Vilsteren. Hierdoor ontstonden enkele kleine kansjes. Na een 20 minuten spelen wist Heiko Hemmink een voorzet van Gijs Wesselink binnen te tikken en zette de 0 - 1 op het scorebord. Niet veel later schoot Mark Haarhuis een vrij trap binnen 0 -2. Vilsteren kwam nauwelijks aan het voetballen. Het duurde dan ook niet lang voor Manderveen om op 0 - 4 te komen. Het was Gijs Wesselink die raak wist te schieten. Kort voor rust schot Sander Lohuis de bal keihard in het lege doel 0 - 4. Trainer Harry Masselink wees er in de rust nog duidelijk op dat er nog steeds een 2de helft te spelen was en dat de wedstrijd nog niet gewonnen was. De tweede helft was net begonnen en er was al een kans voor Vilsteren, maar ze wisten deze kans niet te benutten. Niet veel later speelde Daan Hendriksen 3 man uit, maar faalde oog in oog met de keeper. Echt goed kon Manderveen de 2de helft niet in de wedstrijd komen. Het liet Vilsteren te veel voetballen. Na kwartier voetballen wist Vilsteren het doel te treffen en nog geen minuut later nogmaals 2 -4. Op dat moment begon Vilsteren weer te geloven en knakte er iets bij Manderveen. Het was Vilsteren wat het spel maakte en veelvuldig de aanval opzocht. Een hoge bal werd verkeerd ingeschat door Bas Aman en verdween achter hem in het doel 3 - 4. Niet veel later op het einde van de wedstrijd werd het ook nog 4 - 4. Vlak voor tijd had Vincent Webbink nog een kans maar schoot deze net naast. Volgende week staat de derby tegen VV Langeveen op het programma. Hopelijk weten we dan de 3 punten thuis te houden.

Langeveen 1 – Vilsteren 1 (uitslag 4 – 2)

Vanmiddag om 14.00 uur was het dan zover. De 2e wedstrijd van de competitie voor Langeveen 1. Het kreeg de opdracht het spel te maken en dat deden ze dan ook. Vanaf de aftrap begonnen ze scherp en dit mondde al snel uit in enkele kansen. De keeper en paal bleken helaas de spreekwoordelijke 'sta in de weg'. Vilsteren voetbalde op de counter en kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Door een defensieve fout bij Langeveen 1 kwam Vilsteren op voorsprong. De Langeveners lieten de kopjes echter niet hangen en probeerden het spel weer te maken. Ze drukten door en vlak voor rust bracht Jeroen Oude Oosterik de thuisploeg weer langszij. Alwin Bùter verstuurde de corner richting de rand van het 16-metergebied en Oude Oosterik volleerde deze langs de keeper. Even later gaf de scheids aan dat het tijd was om te rusten.

Langeveen 1 had zich voorgenomen om de 2e helft weer scherp te beginnen en druk te zetten op de voetballers van Vilsteren. Dat gebeurde en Daan Kienhuis gaf al in de 2e minuut van de tweede helft een assist op Mart Leus, die de keeper verschalkte. Kort daarna maakte Thijs Averes de 3-1. Langeveen 1 had de wedstrijd rustig uit kunnen voetballen, maar door slordig en af en toe onverzorgd voetbal hielp het juist Vilsteren in het zadel. Zij zetten meer druk en Langeveen 1 was niet altijd bij machte om dit een halt toe te roepen. Counters over en weer, waar de thuisploeg zeker kansen had op de 4-1, resulteerde uiteindelijk via een counter in de 80e minuut alsnog in de 3-2. Vilsteren kreeg hierdoor vertrouwen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Roy van de Aast kreeg eind 2e helft via een goede actie de bal en passeerde de keeper van Vilsteren met een heerlijke schuiver door de benen. De wedstrijd eindigde daarmee met een 4-2 winst voor Langeveen 1.

Vilsteren 1 – Delden 1 (uitslag 1 – 0)

Een nieuws seizoen, een nieuwe kans. Ook al valt er dit seizoen weinig te winnen, toch wil het team van Rene Belt er voor gaan en het beste er van maken.

Uit tegen Vilsteren ging SV Delden er vol tegenaan, zette gelijk druk en gaven de jongens uit het Vechtdal weinig tijd om iets creatiefs te bedenken. Er kwamen volop kleine kansjes voor SV Delden, maar Kevin Otten, Coen Witteveen en Gerrit Naafs mistten net dat kleine stukje om het om te zetten in een treffer. Aan de andere kant kwam pas de eerste mogelijkheid voor Vilsteren pas na zo’n 20 minuten, maar Ivo Otten zag de moedige poging hoog over gaan. De echte kansen bleven voor SV Delden en een voorsprong zou meer dan verdient zijn, helaas was het allemaal net niet.

In het tweede bedrijf kwam een heel ander Vilsteren uit de kleedkamer. Het middenveld van SV Delden verloor compleet de grip op de wedstrijd en gaandeweg werden de rollen omgekeerd. Er kwam rond de 55e minuut nog wel een beste kans voor Gerrit Naafs en in de rebound wist Coen Witteveen deze buitenkans ook niet te benutten. Het beste kwam van Vilsteren, in de 60e minuut wist Ivo Otten het nog droog te houden, maar in de 75e minuut kon Thomas Jutten de bal, na een scrimmage, toch binnen te tikken. De 1 – 0 voorsprong was op basis van inzet een dik verdiende.

Een gevoelige nederlaag omdat het team het initiatief in de tweede helft volledig uit handen gaf. Vilsteren zette er dan wel even de turbo op, maar dit kan en mag toch niet het excuus zijn.